“Ha fázol, vegyél el egy kabátot” – ételt is adtak a ruha mellé Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ha_fazol_vigyel_el_egy_kabatot01_gs

Elsőként a fővárosban a Vígszínház elé került ki a Szabadfogas mozgalom ruhatartója azzal a felirattal, hogy „ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” Szegeden a nagyszínház elé hirdették meg az akciót.

A Szabadfogas néven, a Facebookon elindult akció elérte Szegeden is, vasárnap 19 órakor állítottak egy állványt a nagyszínház előtt. „Bárki aki segíteni akar, hozhat télikabátot, sapkát, sálat minden meleg holmit. Nagy segítség ez azoknak az embereknek kik fáznak” – írta a kezdeményező.

Vasárnap este 21 óra után már alig volt érdeklődés a szegedi gyűjtőpontnál. Nevét elhallgatni kérő informátorunk arról tájékoztatta portálunkat, hogy nemcsak hajléktalanok jelentek meg és vitték a kabátot, és egyéb ruhaneműket, hanem olyanok is akik lakással rendelkeznek, munkahelyük van, de az alapellátáson felül nekik nem telik “luxusra” fogalmazott.

Hozzátette, a segíteni akarási szándék nagyon sok emberben ott van, ezt azon mérte le, hogy az emberek zöme a kabát mellé édességet, és száraz élelmiszert is adományozott. Ottjártunkkor egy házaspár négy zsák ruhával gazdagította a kezdeményezést, és -mondták- ma még fordulnak egyet, gyerekruhákat hoznak majd. “Az ilyen hideg éjjeleken a rutinos hajléktalanok már menedéket keresnek, viszont reggel nagy lesz a forgalom a Vaszy Viktor téren” – datálta emberünk, és két nagy teli szatyorral kezében jó éjszakát kívánva mosolyogva elindult haza a családjához.

Budapest több pontja mellett Miskolcon, Pécsett, Zalaegerszegen és Veszprémben is helyeztek ki ruhaállványokat, amelyekre bárki felakaszthatja a feleslegessé vált kabátját, hogy mindenki átvészelje a dermesztő hideget.

Default thumbnail
Előző sztori

Hófúvásokra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Következő sztori

Egy raktárban pihen a Virág cukrászda eredeti kávéfőzője

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…