Közélet

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot” – ételt is adtak a ruha mellé Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot” – ételt is adtak a ruha mellé Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. január 8., vasárnap
"Ha fázol, vegyél el egy kabátot” – ételt is adtak a ruha mellé Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)
ha_fazol_vigyel_el_egy_kabatot01_gs

Elsőként a fővárosban a Vígszínház elé került ki a Szabadfogas mozgalom ruhatartója azzal a felirattal, hogy „ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” Szegeden a nagyszínház elé hirdették meg az akciót.

A

Szabadfogas

néven, a Facebookon elindult akció elérte Szegeden is, vasárnap 19 órakor állítottak egy állványt a nagyszínház előtt. „Bárki aki segíteni akar, hozhat télikabátot, sapkát, sálat minden meleg holmit. Nagy segítség ez azoknak az embereknek kik fáznak” – írta a

kezdeményező

. Vasárnap este 21 óra után már alig volt érdeklődés a szegedi gyűjtőpontnál. Nevét elhallgatni kérő informátorunk arról tájékoztatta portálunkat, hogy nemcsak hajléktalanok jelentek meg és vitték a kabátot, és egyéb ruhaneműket, hanem olyanok is akik lakással rendelkeznek, munkahelyük van, de az alapellátáson felül nekik nem telik "luxusra" fogalmazott. Hozzátette, a segíteni akarási szándék nagyon sok emberben ott van, ezt azon mérte le, hogy az emberek zöme a kabát mellé édességet, és száraz élelmiszert is adományozott. Ottjártunkkor egy házaspár négy zsák ruhával gazdagította a kezdeményezést, és -mondták- ma még fordulnak egyet, gyerekruhákat hoznak majd. "Az ilyen hideg éjjeleken a rutinos hajléktalanok már menedéket keresnek, viszont reggel nagy lesz a forgalom a Vaszy Viktor téren" - datálta emberünk, és két nagy teli szatyorral kezében jó éjszakát kívánva mosolyogva elindult haza a családjához. Budapest több pontja mellett Miskolcon, Pécsett, Zalaegerszegen és Veszprémben is helyeztek ki ruhaállványokat, amelyekre bárki felakaszthatja a feleslegessé vált kabátját, hogy mindenki átvészelje a dermesztő hideget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.