Függöny előtt, maszk nélkül és Mementó a szegedi színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZEGED_memento_plakatSzélpál Szilveszter lesz a kulisszák előtti sorozat következő vendége, valamint táncjátékkal emlékeznek a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyokra és kényszermunkásokra.

Folytatódik a 2014/15-ös évadban elindított “Függöny előtt, maszk nélkül” kulisszák előtti sorozat a Kisszínházban. Február 10-én 17 órától Szélpál Szilveszter operaénekessel Gyüdi Sándor főigazgató beszélget.

A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékére tartanak táncszínházi előadást Mementó címmel február 13-án, hétfőn 19 órától a Szegedi Nemzeti Színházban a Duna Művészegyüttes előadásában. A darab rendező-korepgráfusa Juhász Zsolt, a produkciós vezető Letenyei Gábor. A zenéért Szokolay “Dongó” Balázs, Alexander Balanescu és Burány Béla felelt. A jelmezeket és a díszletet Túri Erzsébet tervezte, a dramaturg Hegedűs Sándor. Az előadás a Duna Művészegyüttes a Aranykert Egyesület közös produkciója. mely a Gulag Emlékbizottság támogatásával kiemelt kormányprogramként jött létre.

Default thumbnail
Előző sztori

Palkovics: jelentősen nőttek az oktatásra fordított források

Következő sztori

Orbán Viktor: Új gazdasági erőközpont a láthatáron - Szeged az elérhető legnagyobb lehetőséget kapta a lézerközponttal

Legutóbbi hasonló cikkek