Fidesz: a szocialisták háromszorosára emelték a gáz árát

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezsák Sándor

A Fidesz szerint háromszorosára emelték a gáz árát és leépítették a szociális és hajléktalan-ellátást a szocialisták kormányzásuk idején.

A Fidesz-frakció közleményében az MSZP keddi sajtótájékoztatójára reagált. Mint írták, Gyurcsány Ferencet és a szocialistákat soha nem érdekelte, hogy ki hogyan tudja kifizetni a fűtésszámlát, miközben ma már a hideg időjárással is készek kampányolni.

Emlékeztettek, hogy a Fidesz viszont rezsicsökkentést hajtott végre, 25 százalékkal csökkentette a gáz, a távhő és az áram árát, a legrászorultabbaknak hetedik éve biztosít ingyen tüzelőanyagot, és megerősítette a hajléktalanellátást, hogy senkinek ne kelljen az utcán töltenie az éjszakát.

Lukács Zoltán szocialista országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, tavaly szeptember és december között 80 ember halt meg a kihűlés miatt Magyarországon, közülük 27-en saját fűtetlen otthonukban. Hozzátette: az MSZP hetedjére nyújtotta be az Országgyűlésnek a fűtött otthonékért alapról szóló javaslatát, amelyet eddig a Fidesz nem támogatott.

Előző sztori

Felfüggesztett szabadságvesztés az Andrássy úti ingatlanok ügyében

Következő sztori

Szerdai programajánló: Akár Akárki, Assasin’s Creed