/

Csodálja meg a befagyott Tiszát Szegednél! (FOTÓK + VIDEÓ)

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jeges_tisza05_gs

A mozdulatlanná fagyott Tiszáról készített videót Petrács Alex. Tekintse meg, milyen méltóságteljes is a szőke folyó télvíz idején.!

Tavaly év végén volt, aki meg is merítkezett az akkor még csak jeges Tiszában, míg minden nagyobb szabad vízfelületnél tábla figyelmeztet, hogy „jégre lépni tilos”.

Folyóvizek esetében öngyilkosság is lenne a jégre merészkedni – figyelmeztetnek a tűzoltók. „A folyó jegén tartózkodni potenciális öngyilkosság. Ha valaki alatt beszakad, biztosan a jég alá merül, onnan pedig nincs menekvés, a túlélési esély mindössze 5 százalék. Állóvizek esetében kisebb valószínűséggel sodródik el az ember, vagy megtalálja a léket, ahonnét tud segítséget kérni, ki tud mászni” – mondja Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetője.

Még ha a Tisza jegére lépni tilos is, megcsodálni a befagyott folyót szabad. Tekintse meg fotóinkat és Petrács Alex videóját.

no images were found

Előző sztori

Tizenhét kiló marihuánát találtak Röszkén

Következő sztori

Elindult a lékhorgász szezon – óvatosan a jégen!