Közélet

2017-ben is közösséget épít az ÁGOTA Játszóház

2017-ben is közösséget épít az ÁGOTA Játszóház

2017. január 15., vasárnap
2017-ben is közösséget épít az ÁGOTA Játszóház
agota_jatszohaz_17-01-13

Színes, változatos programokkal, korrepetálási lehetőséggel várja az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza 2017–ben is a gyermekeket, családokat. A játszóház nyitva tartása változatlan, hétköznaponként 15 órától 19 óráig várják a játszani, tanulni vágyó gyerekeket és családjaikat. Programjaik ingyenesek! Kothencz János alapítót az ÁGOTA Játszóházról kérdeztünk.

- Honnan indult a Játszóház?

- A játszóház alapgondolata húsz évvel ezelőtt kezdődött, amikor itt Szegeden a panelek kellős közepén, kifejezetten csellengő gyermekek számára akartunk egy olyan helyet biztosítani, ahol biztonságban lehetnek, játszhatnak, tanulhatnak és nem az utcán kallódnak. A Sólyom utcai ÁGOTA Játszóházat nagyon sokan keresték fel, gyermekeknek, családoknak tudtunk segíteni, hogy adott esetben ne kerüljenek az utcára, vagy akár abban is, hogy a gyermek a saját családjában tudjon felnevelkedni. Közösséget alakítottunk, formáltunk, éveken át küzdöttünk az elszemélytelenedés és a közönyösség ellen. Mára ugyanezen értékek mentén tesszük a dolgunkat, mindössze annyi változott, hogy 2015-ben a Csongor tér 8. szám alatt megnyitotta kapuit Közösségi Házunk és benne a Játszóház.

- 2015 óta új helyen működik a Játszóház. Változtak-e a programok?

- Programjaink célja továbbra is az, hogy igazi működő közösségek, egymást építeni tudó, egymásra odafigyelő gyermekcsoportok alakuljanak ki, akik felnőtt korukban is képesek lesznek egymással szolidárisak lenni. Programjainkba nagyon sok új elem épült be, hiszen megjelent egy új generáció, akiknek az igényéhez alkalmazkodni szeretnénk. Társasjátékok, fejlesztő játékok, ping-pong, csocsó és léghoki asztal várja az ide érkező gyerekeket és családokat, valamint rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat, zenés tini bulikat, ahol önkéntesek segítik a kulturált szórakozást.

agota_jatszohaz02_17-01-13

- Januárban újraindult az ÁGOTA Játszóházban a közösségi élet. Mit ajánlana azoknak, akik csatlakozni szeretnének a programokhoz?

- A játszóházban, már a tavalyi évben is rendszeresen tartottak előadást a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai különböző témákban, ezek az előadássorozatok idén is folytatódnak, de ugyanígy jó szívvel ajánlom a korrepetítor tanodánkat is, ahol szaktanárok, szakemberek segítik a tanulást. Januártól ismét lehet táncot tanulni, hiszen Zumba órákra várjuk az ideérkezőket, és a legkisebbeknek babasarkot alakítottunk ki. Jöjjenek el, legyenek a vendégeink!

Az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza az alábbi programokkal várja januárban a gyermekeket és a családokat:

agota_jatszohaz03_17-01-13

Január 17., kedd 17:30 - Gyermek - zumbaoktatás

A gyermekek és a szülők is látogathatják a programot, így biztosított egy újabb örömteli együttlétet a családok számára.

Január 20., péntek 17.00 - Karaoke-party, táncos tinibuli

A Játszóházban a gyerkőcök kipróbálhatják, hogy milyen érzés igazi közönség előtt, igazi mikrofonba énekelni, majd egy vidám hangulatú Tini buliban folytatódik a délután.

Korrepetitor tanoda

A szabadidős programok mellett működik korrepetitor tanoda, amit szintén minden nap ingyenesen vehetnek igénybe a látogatók, 15-től 17 óráig. A korrepetitor tanodában a gyermekek szaktanárok segítségét kérhetik angol nyelvből, matematikából, nyelvtanból, történelemből. A tanoda igénybevételéhez előzetes bejelentkezés, és a szülővel való egyeztetés szükséges a játszóház vezetőjénél

Kolláth Enikőnél

a 06 20 288 9107-es telefonszámon.

A Játszóház támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Civil, Oktatási és Szociális Támogatások Igazgatósága Emberi Erőforrások Minisztériuma - Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.