/

Megnyílt a Karitász Vásár a nagyáruházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karacsonyi_karitasz_vasar05_gs

Az angyalkák és a szivecskés karácsonyfadíszek igen kelendőek szoktak lenni a Karitász Vásárban, amelyet immár huszonharmadik alkalommal rendez meg a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász. A bevételből ezúttal is nehéz sorsú családoknak vásárolnak tűzifát télire.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász az adventi időszakban több jótékonysági akcióval kívánja segíteni nehéz sorsú embereket, hogy hitet és reményt ébresszen a szeretet ünnepén azokban is, akik rászorulnak, és azokban is, akiknek módjukban áll adni. Ez a cél vezérli a Karitász Vásár szervezőit is, akik immár huszonharmadik éve az általuk készített ajándéktárgyak eladásából származó bevételből vásárolnak tűzifát rászorulóknak. „Karitász szolgálatunknak vannak új tevékenységei, például a gyermekek napközbeni ellátásának megfelelő játszóházi programstruktúra, ahol a halmozottan hátrányos helyzetű családok fiataljai is bekapcsolódtak az ajándéktárgyak készítésébe a Karitász önkénteseivel” – mondta el Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója a jótékonysági vásár megnyitóján, amelyen három forráskúti citerazenekar is fellépett.

A Nagyáruház földszintjén nagyjából százféle ajándék- és dísztárgy, hasznos holmi közül válogathatnak az érdeklődők, valamennyit a Karitász Alkotóházban készítették, vagy ajánlották fel önkéntesek. Ebbe a jótékony munkába több mint 120-an kapcsolódtak be ebben az évben. Kothencz hangsúlyozta, nemcsak a tárgyakat kell látni a vásár kínálatában, hanem azt a szeretetet is, amivel azok készültek. „Ilyenkor adventkor sem feledkezhetünk meg azokról, akik nem szeretetteljes családi körben, hanem egyedül töltik az ünnepeket, azt is üzenjük ezzel a vásárral, hogy senki sincs egyedül” – fogalmazott Kothencz János.

karacsonyi_karitasz_vasar15_gs

Már a kezdetektől bekapcsolódott a Karitász Vásár előkészületeibe Freiburger Lászlóné Gizella. „Felemelő érzés, amikor készítjük az ajándékokat, hiszen tudjuk, hogy ezzel örömet okozunk annak, aki megvásárolja, illetve segítünk másokon, mert a környékünkön is nagyon sokan rászorulnak a segítségre. Fontosnak tartom, hogy ne csak a közvetlen családunkra, hanem a körülöttünk élőkre is figyeljünk, és ha módunkban áll, támogassunk másokat” – fogalmazott.

Ancsa-Molnár Hajnalka, az Egyházmegyei Karitász irodavezetője elmondta, október és november folyamán az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központban készítették az ottani kézműves kör, valamint önkéntesek a vásárra szánt ajándékokat, illetve kaptak ajándéktárgyakat Szőregről, Hunyáról, a felsővárosi Karitász csoporttól és magánszemélyektől is. „Nemcsak ennek a várásnak a bevételét használjuk fel tűzifavásárlásra, hanem az Egymillió csillag a szegényekért akcióból befolyt összeget is. Tavaly nagyjából tíz családot tudtunk támogatni, amire mondhatják egyesek, hogy nem túl sok, de legalább annyi családnak meleg lesz az otthona karácsonykor” – fogalmazott. Az irodavezetőtől megtudtuk azt is, hogy a Karitász Vásár előkészítésében résztvevők segítségével választják ki minden évben, hogy kiket támogatnak.

A Karitász Vásár december 19-éig várja az érdeklődőket a nagyáruház földszintjén nyitvatartási időben, azaz hétköznaponként fél 9-től este hétig, szombaton 17 óráig, míg vasárnap 15 óráig.

no images were found

Előző sztori

Hódmezővásárhely 56-os történelmével ismerkedtek a város diákjai

Következő sztori

Átadták a zenészhallgatók adományaikat a Karitáció Alapítványnak

Legutóbbi hasonló cikkek