Közélet

Kovács Zoltán: nem okoz gondot az utalványok kézbesítése

Kovács Zoltán: nem okoz gondot az utalványok kézbesítése

2016. december 3., szombat
Kovács Zoltán: nem okoz gondot az utalványok kézbesítése

Semmilyen fennakadást nem okoz az ügyintézésben és semmilyen hátránnyal nem jár a járási és kormányhivatalok dolgozóinak a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványok kézbesítése - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szombaton az MTI-nek.

Téved, aki azt gondolja, hogy a járási és kormányhivatalokban csak irodai dolgozók vannak, akik nem képesek elmozdulni az íróasztal mellől - jelentette ki

Kovács Zoltán

. A területi közigazgatásért felelős államtitkár kiemelte, munkatársai számos ügytípusban, így a hatósági feladatok jelentős részében eleve helyszíni kiszállással dolgoznak, de a hivatalok szervezték többek között a földárveréseket, ami mellett a hivatali munka, az ügyintézés szintén folyamatos volt. Az ügyfelek számíthatnak arra, hogy mindent ugyanúgy el tudnak majd intézni azokon a napokon is, amikor a munkatársaink egy része utalványt kézbesít, hiszen megfelelő munkaszervezéssel biztosítani fogjuk a folyamatos hivatali ügyintézést - mondta Kovács Zoltán. Az államtitkár kiemelte: a kézbesítés megszervezésekor a hivatalvezetők minden emberi szempontot figyelembe fognak venni, "senkinek nem rontják el az ünnepét", de azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az államigazgatásban a munkatársak szabadságigénye alapján szervezik meg a munkát. Ez a versenyszférában sincs így - tette hozzá. "A munkanapokon dolgozni kell, még akkor is, ha ezzel a sajtó egy része nem ért egyet" - jelentette ki. Felhívta a figyelmet, hogy az utalványok kézbesítése során a biztonsági szempontokat kiemelten szem előtt tartják majd. A hivatali dolgozók munkaidőben kézbesítik az utalványokat, amely így lényegesen alacsonyabb költséggel jár, mint a postai kézbesítés, azaz adófizetői források megtakarítását eredményezi, miközben a nyugdíjasok lényegében ugyanazt a szolgáltatást kapják - mondta el Kovács Zoltán. Az államtitkár kihangsúlyozta, hogy a területi közigazgatásban dolgozók ennél lényegesen nehezebb feladatokat is sikeresen megoldottak, hiszen az állam napi működése jelentős részben az ő munkájukon keresztül valósul meg. Hozzátette, visszautasítja a sajtó azon állításait, hogy a járási- és kormányhivatali alkalmazottak munkáját a kormány nem becsülné meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.