Közélet

A gondoskodásnak szüntelennek kell lennie - játszóházi karácsonyt tartott az ÁGOTA Alapítvány + FOTÓK

A gondoskodásnak szüntelennek kell lennie - játszóházi karácsonyt tartott az ÁGOTA Alapítvány + FOTÓK

2016. december 18., vasárnap
A gondoskodásnak szüntelennek kell lennie - játszóházi karácsonyt tartott az ÁGOTA Alapítvány + FOTÓK
jatszohazi_karacsony27_gs

Tizenhetedik alkalommal ünnepelték az ÁGOTA Alapítvány játszóházi karácsonyát vasárnap a Csongor téri közösségi és kulturális központban.

"Mi, ÁGOTA-sok úgy gondoljuk, hogy a gondoskodás szüntelen, nem úgy működik, hogy csak az ünnepekre való tekintettel, karácsonykor, illetve ehhez hasonló alkalmak folytán kell odafigyelünk egymásra, hanem azokon a hétköznapokon is, amikor kézműves-foglalkozások, a társasjátékok, egyéb programok várják az ide érkezőket" - fogalmazott a rendezvényen

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány vezetője. Kiemelte, hogy az alapítvány dolgozói számára minden nap karácsony, amit együtt töltenek el, a mosolyok, a tekintetek, az ölelések, mindennél többet érnek. Hozzátette, hogy ha minden egyes évben, minden egyes héten és minden egyes nap ezt az ünnepi hangulatot, a feltétlen elfogadást meg tudják tapasztalni és a játszóházi foglalkozások résztvevői továbbra is kitüntetik a szervezőket a bizalmukkal, akkor ez a gyümölcsöző kapcsolat a csemeték javára válik a jövőben is. "Karácsonykor sokszor sokak sokféleképp elpufogtatják azokat a szavakat, hogy szeretet, megbocsájtás, együttérzés, azonban azt látjuk, hogy sajnos sok esetben kiüresednek ezek a fogalmak. Mindennél fontosabb, hogy az ilyen szeretetteljes együttlétek, az egymásra való odafigyelés, az itt lévő emberek töltik meg ezeket a szavakat igazsággal, hiteles tartalommal" - fogalmazott Kothencz János.

Novkov Veszelinka

, a szegedi önkormányzat humán közszolgáltatási iroda vezetője az város ajándékát vitte el a Csongor térre, és azt kívánta a jelenlévőknek, hogy az utolsó hét az ünnep előtt a készülődéssel teljen, vidáman, várakozásokkal tele, hogy az ünneplők kellemes pillanatokat szerezhessenek egymásnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.