A gondoskodásnak szüntelennek kell lennie – játszóházi karácsonyt tartott az ÁGOTA Alapítvány + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jatszohazi_karacsony27_gs

Tizenhetedik alkalommal ünnepelték az ÁGOTA Alapítvány játszóházi karácsonyát vasárnap a Csongor téri közösségi és kulturális központban.

“Mi, ÁGOTA-sok úgy gondoljuk, hogy a gondoskodás szüntelen, nem úgy működik, hogy csak az ünnepekre való tekintettel, karácsonykor, illetve ehhez hasonló alkalmak folytán kell odafigyelünk egymásra, hanem azokon a hétköznapokon is, amikor kézműves-foglalkozások, a társasjátékok, egyéb programok várják az ide érkezőket” – fogalmazott a rendezvényen Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány vezetője. Kiemelte, hogy az alapítvány dolgozói számára minden nap karácsony, amit együtt töltenek el, a mosolyok, a tekintetek, az ölelések, mindennél többet érnek. Hozzátette, hogy ha minden egyes évben, minden egyes héten és minden egyes nap ezt az ünnepi hangulatot, a feltétlen elfogadást meg tudják tapasztalni és a játszóházi foglalkozások résztvevői továbbra is kitüntetik a szervezőket a bizalmukkal, akkor ez a gyümölcsöző kapcsolat a csemeték javára válik a jövőben is.

“Karácsonykor sokszor sokak sokféleképp elpufogtatják azokat a szavakat, hogy szeretet, megbocsájtás, együttérzés, azonban azt látjuk, hogy sajnos sok esetben kiüresednek ezek a fogalmak. Mindennél fontosabb, hogy az ilyen szeretetteljes együttlétek, az egymásra való odafigyelés, az itt lévő emberek töltik meg ezeket a szavakat igazsággal, hiteles tartalommal” – fogalmazott Kothencz János.

Novkov Veszelinka, a szegedi önkormányzat humán közszolgáltatási iroda vezetője az város ajándékát vitte el a Csongor térre, és azt kívánta a jelenlévőknek, hogy az utolsó hét az ünnep előtt a készülődéssel teljen, vidáman, várakozásokkal tele, hogy az ünneplők kellemes pillanatokat szerezhessenek egymásnak.

no images were found

Előző sztori

Czibere: újabb jelentős béremelést kapnak a szociális ágazat dolgozói

Következő sztori

A jövő héten sem várható jelentősebb havazás