Női labdarúgás: kilenc góllal ünnepelte az őszi második helyet a Szent Mihály

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szent_mihaly-monor016kf

Az osztályozót érő második pozícióban telelnek a szegedi lányok az NB II-ben, miután az öt találatig jutó Papp Dorina vezérletével kiütötték a ZTE-t.

Zalaegerszeg, 30 néző
2016. november 25., 14.00
ZTE FC
Szent Mihály
A meccs véget ért.

Játékvezető: Dávid József* Asszisztens: Táncos Szabolcs, Kondákor Márk
1
9

Női labdarúgó NB II 3. forduló, halasztott meccs:

ZTE FC – Szent Mihály 1-9 (1-3). Zalaegerszeg, Városi Stadion, műfű, 30 néző, vezette: Dávid József (Táncos Szabolcs, Kondákor Márk).
ZTE FC: Varga F. – Gerencsér, Tolnay, Major, Szegedi, Császár, Király, Gáspár (Lukács 46′), Kovács, Györgyfalvay (Tauker 73′), Németh. Vezetőedző: Jandovics Jenő.
Szent Mihály: László (Schildkraut 54′) – Szántó, Vass, Temesváry, Harcel, Szalai, Guth, Koncz (Szil 54′), Horváth (Cselenák 54′), Papp, Sávai. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Császár F. (17′), illetve Papp D. (11′, 23′, 43′, 77′, 82′), Szil T. (57′, 88′), Szalai Á. (60′, 75′)

Online közvetítésünk:

VÉGE!

90′
Itt a vége, a remek és magabiztos győzelemmel megvan az őszi második hely! Gratulálunk a lányoknak, és jó pihenést kívánunk nekik a télre, erőgyűjtést a reményeink szerint az élvonal felé vezető tavaszi hadjárathoz!
89′
Papp Dorina három embert is kicselezett, majd lövését a kapus védte. Meg kell ismételjük, a végére szó szerint elfogyott a zalai csapat, semmiféle ellenállást nem tud kifejteni, szegedi örömfocinak tapsolhatunk.
88′
GÓÓÓL 1-9! Vass Noémi indította remekül Szalai Ágnest a jobb oldalon, aki elszáguldott, pontosan centerezett Szil Tünde elé, ő pedig higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt. Lassan már számolni is nehéz, hány gólnál tart éppen a Szent Mihály.
85′
Vass Noémi sajnos fölé vágta a tizenegyest.
84′
Egyre élénkebb a bal oldalunk, Szalai Ágnes passza után Harcel Boglárka tört itt előre, de mellé lőtt. A kirúgás után azonnal labdát szereztünk, Szil Tündét pedig felrúgták a tizenhatoson belül a védők, büntető következhet.
82′
GÓÓÓL 1-8! A bal oldalon végzett el szabadrúgást a Szeged, 25 méterről, jó lövését a kapus csak kiütni tudta, a berobbanó Papp Dorina azonban nem hibázta el a ziccert, saját maga ötödik, csapata nyolcadik találatát küldte a ZTE ketrecébe. A hazai együttesnek láthatóan és érezhetően elfogyott az ereje a második félidőre.
77′
GÓÓÓL 1-7! A sokadik mintaszerű jobb oldali szegedi akciót Sávai Vivien indította, Szalait ugratta ki, ő visszaadta az előző gólpasszt Papp Dorinának, gyakorlatilag gólt rúgatott a középen üresen álló centerrel.
75′
GÓÓÓL 1-6! Szántó Adrienn nagyszerű ütemben indította Papp Dorinát a bal oldalon, ő elhúzta a kapus mellett, majd önzetlenül a jobbról érkező Szalai Ágnes elé tálalt, a kapitány pedig az üres kapuba gurított.
73′
A lábát fájlaló Györgyfalvay Benigna helyére Tauker Mónika érkezett a hazai csapatba.
71′
Szalai Ágnes pontos beadása után Cselenák Kinga ordító ziccerben vágta fölé a labdát közelről.
68′
Zsinórban három vagy négy szögletet is elvégezhettünk. A legveszélyesebb egy kis szögletkombináció volt balról, melynél Guth Renáta tört befelé, majd kapura durrantott, nagyot nyújtózkodva paskolta ki a labdát Varga Flóra.
65′
Kétszer is nagyot védett a zalaegerszegi kapus, akinek csapata teljesen beszorult. Előbb Szalai Ágnes ment el a jobb oldalon, és lövéssel fejezte be az akciót, ujjheggyel tolta ki a kísérletet Varga Flóra. Nem sokkal ezután Guth Renáta cselezte be magát, és küldte rá, de megint résen volt a háló őre. Érdemes még megemlíteni, hogy többször futottak lesre is lányaink, erre jobban oda kellene figyelniük, és akkor újabb gólokkal terhelhetnék meg a ZTE hálóját.
62′
A jobb oldalon futott a félidő első zalaegerszegi akciója, a lövés nem okozott gondot a nemrég beállt Schildkraut Fruzsinának.
60′
GÓÓÓL 1-5! Gyors szabadrúgás után Szil Tünde löbbölte a játékszert Szalai Ágnes elé, aki gyönyörűen ívelt a hálóba a kifutó kapus fölött, ezzel megvan az ötödik, magabiztosan vezetünk.
57′
GÓÓÓL 1-4! A jobb oldalon szokás szerint Temesváry indította Szalait, aki nagyszerűen adott középre, az érkező Szil Tünde pedig ballal bombázott a kapuba.
55′
Jelentjük: e pillanatban felkapcsolták a világítást Zalaegerszegen, ugyanis egyre sötétebb van. A mieink pedig a 4-1-4-1-es hadrendre álltak át a cseréket követően.
54′
Cserenkó Szabolcs hármas cserét hajtott végre. Horváth Orsolya és Koncz Bernadett helyére Szil Tünde és Cselenák Kinga érkezett, míg a kapuban László Henriettát Schildkraut Fruzsina váltotta.
53′
A zalaegerszegi támadó, Györgyfalvay Benigna lépett rosszul, senki sem bántotta, de ápolni kell. Közben folyamatosan rohamoznak a vendégek, Temesváry és Guth több szögletet is rúghatott, különösebb veszély nélkül.
48′
Folyamatosan támadnak a szegediek. Előbb Szalai Ágnes hozta helyzetbe Guth Renátát, akinek középre ívelését lehúzta a zalai portás. Majd Papp Dorina verekedte be magát a büntetőterületen belülre, önzetlenül továbbadta a labdát, ám a társ ezúttal nem tudta azt jól átvenni.
46′
Gáspár Krisztinát Lukács Vivien váltotta a szünetben hazai oldalon.
46′
A Szent Mihály kezdte a második félidőt.

SZÜNET!

45′
Itt az első felvonás vége.
44′
Szalai Ágnes lövését nagy bravúrral ütötte szögletre a zalai kapus, majd a kornert követően Papp Dorina fejesét is hárította.
43′
GÓÓÓL 1-3! Guth Renáta fantasztikus érzékkel szerzett labdát az ellenfél térfelén, ügyesen indította Papp Dorinát, aki mesterien ívelt a hálóba a kifutó kapus mellett-fölött. Megnyugtató tehát immár az előny. Hozzá kell tenni, az esetnél kilenc mezőnyjátékossal álltak fel a zalaiak, Gáspár Krisztina az oldalvonalon kívül ül, cipőjét levette, de nem érkezett helyette senki.
39′
A szegediek végezhettek el szabadrúgást az eset után, és jól is tartották meg a lasztit, végül Temesváry Tekla zúdította rá 30 méterről, a jobb alsó saroknál csípte el a lapos löketet Varga Flóra.
36′
Gáspár Krisztina és Sávai Vivien ütköztek össze rendkívül keményen. A hazai futballista lent maradt, nem tudja folytatni; tegyük hozzá, ő volt a szabálytalan, de alapvetően nem tűnt szándékosnak, durvának az eset.
35′
Vass Noémi 26 méterről végzett el szabadrúgást, alig-alig szállt fölé. Egyébiránt stabilan futballozunk, hátul nyugodtan adogatunk, majd elsősorban a jobb oldalon Temesváry, Szalai, illetve elöl, középen Papp révén veszélyeztetünk, ez a tengely nagyszerűen működik. Az utóbbi percekben szép szélső akciókat láthattunk, a befejezésekbe csúszott hiba.
30′
A bal oldalon Horváth Orsolya rohamozott, helyzetbe is verekedte magát, de ezúttal nem tudott túljárni Varga Flóra eszén. Nem sokkal ezután Szalai Ágnes verte meg védőit a jobb szárnyon, beadását Varga Flóra húzta le a támadók elől.
25′
Ismét a szegediek váltak aktívabbá.
23′
GÓÓÓL 1-2! Újra megvan a vezetés! Temesváry Tekla szerezte meg a labdát a jobbhátvéd helyén, Szalai Ágnes indult el a szélen, szöktette, Szalai lefutotta emberét, majd középre tálalt, Papp Dorina pedig az ötösről helyezett a hálóba. Korszerű akció három húzásból, gyönyörű találat!
21′
Távoli zalaegerszegi próbálkozást hárított ezúttal szegedi kapus. Egyértelműen felbátorodtak a hazaiak a góltól, megjött a lövőkedvük is.
17′
GÓÓÓL 1-1! Váratlanul egyenlítettek a zalaiak. Császár Flóra vagy 35 méterről lövésre szánta el magát, a labda László Henrietta feje fölött csapódott a hálóba.
16′
Irányítjuk a játékot, eddig az történik a pályán, amit elterveztünk.
12′
A középkezdés után gyorsan labdát loptak a vendégek, Harcel Boglárka cselezte be magát a tizenegyespont környékére, majd ballal nem sokkal lőtt a jobb alsó sarok mellé.
11′
GÓÓÓL 0-1! Megvan a vezetést! A hetek óta kirobbanó formában futballozó Papp Dorina erőszakosan csapott le egy előrevágott labdára, maga elé tette, majd a kifutó Varga Flóra kapus mellett higgadtan helyezett a bal alsóba.
10′
Az első zalai támadással zárult most lövéssel, jócskán mellé szállt a kísérlet.
9′
Szalai Ágnes kétszer is ügyesen futott el a jobb oldalon, egyik beadása lesen találta a társakat, a másikat szögletre mentették a kék mezesek. A hazai térfélen folyik a játék, a szentmihályi lányok irányítanak.
5′
Harcosan kezdtek a szegediek, letámadják a zalaiakat, már a labdakihozatalnál megzavarják az ellenfelet.
4′
Vass Noémi kapott csúnya rúgást, ápolni kell a mieink 17-esét. Reméljük, nem lesz akadálya annak, hogy folytatni tudja a játékot.
1′
Megkezdődött a mérkőzés. A szegediek 3-4-3-as felállásban veszik fel a küzdelmet a vendéglátókkal, tehát támadó szellemben lépnek fel a látogatók, akik egyértelműen győzni érkeztek. 4-3-2-1-

13.45: Kék szerelésben a hazaiak, pirosban a mieink a zalaegerszegi stadion műfüves pályáján. Hűvös, barátságtalan, párás az idő Zalában, lóg az eső lába, és a nézők is lassan gyülekeznek csak ennek megfelelően, no meg a péntek délutáni időpontra tekintettel. 3-assal Szegedi Anita került be a ZTE kezdőjébe az utolsó pillanatban, még nem is látjuk pontosan, ki helyett… A Szent Mihályból munkahelyi elfoglaltság miatt Zimányi Kovács Anikó hiányzik.

13.30: Köszöntjük Önöket Zalaegerszegről, ahol hamarosan kezdődik a Szent Mihály utolsó őszi NB II-es mérkőzése, ahol a tét a második hely, ehhez nyerni kell!

A mérkőzés és az élő közvetítés 14 órakor kezdődik Dávid József sípjelére.

A találkozó elé:

Utolsó mérkőzéséhez érkezett a női labdarúgó NB II őszi szezonja. A 3. fordulóból elhalasztott találkozón a jelenleg harmadik Szent Mihály a tizenegyedik Zalaegerszegnél vendégeskedik. A vendégek számára igen komoly a tét, hiszen amennyiben érvényesítik a papírformát, megelőzik a Monort, és a százszázalékos Diósgyőr mögött a dobogó második fokán, azaz osztályozót érő pozícióban telelhetnek. A derbit élőben követhetik portálunkon, szurkoljunk együtt a szegedi lányok kilencedik őszi sikeréért!

A bajnokság állása:

Előző sztori

Törvényi előírások miatt nem használhatja ideiglenesen volt frekvenciáját a Class FM

Következő sztori

Százezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség egy nagylaki rablás ügyében