Közélet

Magyar cégek is részt vesznek a kazahsztáni élelmiszeripari kiállításon

Magyar cégek is részt vesznek a kazahsztáni élelmiszeripari kiállításon

2016. november 2., szerda
Magyar cégek is részt vesznek a kazahsztáni élelmiszeripari kiállításon

Magyarországról 32 cég mutatkozik be a World Food Kazahsztán rendezvényen november 2. és 4. között - közölte az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) szerdán az MTI-vel.

Közép-Ázsia egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállításán az idén 36 ország 456 kiállítója ismerteti meg termékeit több mint 5 ezer szakmai látogatóval. A magyar cégek az AMC standján mutatkoznak be, a Magyar Nemzeti Kereskedőház 12 céget, míg a Fruitmarketing 20 termelői szerveződést képvisel a vásáron négyféle termékkel (meggy, alma, bodza, homoktövis). A közleményben

Baranyi András

, Magyarország kazahsztáni nagykövete hangsúlyozta: Kazahsztán számára fontosak a magyar kapcsolatok. Emlékeztetett arra, hogy az idén kezdte működését a Kazah-Magyar Közös Beruházási Alap, amely az Eximbank és a KazAgro Holding közös finanszírozásával 40 millió dolláros alaptőkével jött létre. Az ázsiai országban ez az első nemzetközi befektetési alap, amelynek fő törekvése a magyar technológia alkalmazása a helyi termelésben, és így a közös gyártás elősegítése. A kiállítás ennek az együttműködésnek is fórumot biztosít - tette hozzá.

Lipcsey György

az Agrármarketing Centrum igazgatójának tájékoztatása szerint a kiállítás eredményeként a 2017-es Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szakmai napjára meghívást kapnak a kazah üzletemberek is, ahol további magyar termékeket ismerhetnek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.