Közélet

Két iskola diákjai jártak látogatóban a Szegedi Ítélőtáblán

Két iskola diákjai jártak látogatóban a Szegedi Ítélőtáblán

2016. november 24., csütörtök
Két iskola diákjai jártak látogatóban a Szegedi Ítélőtáblán
itelotabla_diakok_004

A „Nyitott bíróságok” program keretében két iskola diákjai is ellátogattak tegnap, szerdán a Szegedi Ítélőtáblára. Előbb a Zsombói Általános Iskola 8-os diákjainak Hámori Attila, az ítélőtábla elnökhelyettese, majd a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumból érkező 10. osztályos, humán tagozatos tanulóknak Harangozó Attila elnök tartott tájékoztatót a magyar jogrendszerről, a bírósági szervezet, ezen belül külön is kiemelve a Szegedi Ítélőtábla munkájáról.

A diákok egyebek mellett megismerhették, hogyan zajlik egy tárgyalás, kik annak szereplői, milyen munkát végeznek a bírók és a táblán dolgozó igazságügyi alkalmazottak. Emellett szó volt jogi alapfogalmakról, valamint a diákokat közvetlenül érintő gyermekjogokról, és arról, hogyan érvényesíthetik ezeket. Beszéltek az ítélőtábla vezetői arról is, milyen tanulmányokat kell végeznie azoknak, aki a jogász, ezen belül a bírói pályát szeretnék választani. A tájékoztatókat követően az előadók vezetésével a tanulók körbejárták az ítélőtábla épületét, megtekintették a tárgyalótermeket, s közben választ kaptak az őket érdeklő kérdésekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.