Közélet

Az RMDSZ elnökével tárgyalt Orbán Viktor a parlamentben

Az RMDSZ elnökével tárgyalt Orbán Viktor a parlamentben

2016. november 22., kedd
Az RMDSZ elnökével tárgyalt Orbán Viktor a parlamentben
Kelemen Hunor; Orbán Viktor

A Magyar Állandó Értekezlet jövő heti ülésének előkészítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kedden az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

A romániai parlamenti választások is aktualitást adtak a megbeszélésnek, ennek kapcsán a tárgyaló felek elégedetten állapították meg, hogy a jelöltállítás és a választási felkészülés terén megvalósult a magyar összefogás.

Orbán Viktor

és

Kelemen Hunor

fontosnak nevezte, hogy a román törvényhozásban erős magyar képviselet legyen - mondta

Havasi Bertalan

. A keddi tárgyaláson áttekintették a magyar állam támogatásával megvalósuló, a romániai magyarság érdekeit szolgáló fejlesztések állását, végül Kelemen Hunor szatmárnémeti látogatásra hívta meg a magyar kormányfőt; erre a programra várhatóan még ebben az évben sor kerül - közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.