Vastaps és telt ház fogadta A varázsfuvolát Londonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varazsfuvolaA Szegedi Nemzeti Színház és Alföldi Róbert közös Mozart-rendezését október 21-én és október 22-én is vastaps fogadta a Hackney Empire-ben. A szegedi társulat kétszer is megtöltötte a több mint 1200 fős nézőteret.

Alföldi Róbert rendezése a 2015-ös Armel Operafesztivál győztes produkciója volt, s nem kisebb elismerést ért el Londonban sem a szegedi teátrum társulatával. Gyüdi Sándortól, a színház főigazgatójától megtudtuk, az 1275 fős Mare Street-i Hackney Empire-t két hétvégi előadásukon is megtöltötték, az operaprodukciót pedig vastaps fogadta. A főigazgató portálunknak úgy fogalmazott, az angol közönség rendkívül nyitott volt A varázsfuvolára, s sikerült olyanokat a színházba csábítaniuk, akik alapvetően nem ennek a műfajnak a szerelmesei.

Gyüdi örömmel számolt be arról, hogy a nagy sikerre való tekintettel több brit koncertiroda is érdeklődik A varázsfuvola felől, nem elképzelhetetlen, hogy további előadásokra utazik a szegedi társulat. A pénteki előadást Vajda Gergely karmester, az Armel Fesztivál művészeti vezetője, a szombatit pedig Gyüdi Sándor dirigálta. Az Éj Királynője szerepében Londonban is Marlene Assayag énekelt, Sarastro szerepét Kovács István, Monostatost Megyesi Zoltán alakította. A főbb szerepekben Gyüdi Esztert, Kovács Évát, Szélpál Szilvesztert és Hanczár Györgyöt láthatta a közönség.

Előző sztori

Sokan tartoznak nagy összeggel az adóhatóságnak

Következő sztori

A koncertek tombolását és a Tisza szépségét mutatja meg a Sequence új klipje