Kultúra

Vastaps és telt ház fogadta A varázsfuvolát Londonban

Vastaps és telt ház fogadta A varázsfuvolát Londonban

2016. október 26., szerda
Vastaps és telt ház fogadta A varázsfuvolát Londonban
varazsfuvola

A Szegedi Nemzeti Színház és Alföldi Róbert közös Mozart-rendezését október 21-én és október 22-én is vastaps fogadta a Hackney Empire-ben. A szegedi társulat kétszer is megtöltötte a több mint 1200 fős nézőteret.

Alföldi Róbert

rendezése a 2015-ös Armel Operafesztivál győztes produkciója volt, s nem kisebb elismerést ért el Londonban sem a szegedi teátrum társulatával.

Gyüdi Sándortól

, a színház főigazgatójától megtudtuk, az 1275 fős Mare Street-i Hackney Empire-t két hétvégi előadásukon is megtöltötték, az operaprodukciót pedig vastaps fogadta. A főigazgató portálunknak úgy fogalmazott, az angol közönség rendkívül nyitott volt A varázsfuvolára, s sikerült olyanokat a színházba csábítaniuk, akik alapvetően nem ennek a műfajnak a szerelmesei. Gyüdi örömmel számolt be arról, hogy a nagy sikerre való tekintettel több brit koncertiroda is érdeklődik A varázsfuvola felől, nem elképzelhetetlen, hogy további előadásokra utazik a szegedi társulat. A pénteki előadást

Vajda Gergely

karmester, az Armel Fesztivál művészeti vezetője, a szombatit pedig

Gyüdi Sándor

dirigálta. Az Éj Királynője szerepében Londonban is

Marlene Assayag

énekelt, Sarastro szerepét

Kovács István

, Monostatost

Megyesi Zoltán

alakította. A főbb szerepekben

Gyüdi Esztert

,

Kovács Évát

,

Szélpál Szilvesztert

és

Hanczár Györgyöt

láthatta a közönség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.