Közélet

Nyolc tonna lisztet kapott az ÁGOTA Alapítvány és a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

Nyolc tonna lisztet kapott az ÁGOTA Alapítvány és a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

2016. október 27., csütörtök
Nyolc tonna lisztet kapott az ÁGOTA Alapítvány és a L.É.T. Egyesület + FOTÓK
BC5K8930

Összesen 65 Csongrád megyei adományozó felajánlását vehette át csütörtökön az ÁGOTA Alapítvány, valamint a L.É.T. Egyesület, a lakásotthonokban és a nevelőszülőknél élő fiatalok, illetve az egyesülettel kapcsolatban álló rászoruló családok 4-4 tonna lisztet kaptak.

A Magyarok Kenyere Program 2011-ben indult útjára azzal a céllal, hogy a programhoz kapcsolódó gazdák és önkormányzatok lisztadománnyal segítsék a határon innen és azon túl élő rászoruló családokat, gyermekeket. A karitatív kezdeményezést 2016-tól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara folytatja, a Csongrád megyei szervezet koordinálása alatt idén 65 felajánló jóvoltából 14 tonna búza gyűlt össze. A felajánlott mennyiségből 8 tonna lisztet állítottak elő, egyik felét az ÁGOTA Alapítványnak, másik részét a L.É.T. Egyesületnek továbbították. A Magyarok Kenyere Programban Csongrád megye az élen jár - jelentette ki

Kispál Ferenc

, a megyei agrárkamara elnöke, aki azt is hozzátette, a határon túli gyerekek támogatása mellett idén is kiemelt figyelmet fordítanak a Magyarországon élő hátrányos helyzetű családokra. Ebben az évben a korábbi mennyiségek dupláját gyűjtötték össze, ami az elnök szerint azt jelenti, hogy a gazdák egyre jobban odafigyelnek a karitatív kezdeményezésre.

Kakas Béla

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke emlékeztetett, a Pécsről indult programhoz egyre többen csatlakoznak, mióta az agrárkamara koordinálja. Köszönetet mondott a közel 70 adományozónak, ami bizonyítja a megyében élők összefogását, tanúbizonyságot tesz a szolidaritásukról. Elmondta azt is, a 14 tonna búzát a makói Agromag Kft. malmában őrölték. A gazdák már ismerik a Magyarok Kenyere Programot, szívesen csatlakoznak a karitatív kezdeményezéshez, mert fontos nekik az idősek, a gyerekek sorsa - ezt már

Acsay Lajos

, a Vitaricum Kft. tulajdonosa tette hozzá. Emlékeztetett, a cég fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalás tolmácsolását, többek között ezért osztottak gyümölcsöt a határon szolgáló és a kerítést építő katonáknak.

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány alapítója elmondta, a programon az emberek jó szándékáról tesz bizonyosságot, majd hozzátette, az alapítványnak felajánlott 4 tonna liszt a velük kapcsolatban álló veszélyeztetett fiatalokhoz és állami, nevelőszülői hálózatban élő gyerekekhez kerül. Az élelmiszer adomány ajándék, hiszen országszerte 25 ezer állami gondoskodásban élő gyermek él. Egy kiló lisztből akár karácsonyi sütemény is készülhet az ünnepekre - érzékeltette

Balogh Zsolt

, a L.É.T. Egyesület elnöke egy egyszerű példával, mekkora segítség a lisztadomány számukra. Az egyesület hátrányos helyzetű családokat és időseket támogat, mint mondta, legtöbbször a támogatók felajánlása nélkül sokan nélkülöznének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.