Sport

Női labdarúgás: nem bírt a Videotonnal a Szent Mihály + FOTÓK

Női labdarúgás: nem bírt a Videotonnal a Szent Mihály + FOTÓK

2016. október 9., vasárnap
Női labdarúgás: nem bírt a Videotonnal a Szent Mihály + FOTÓK
szentmihaly_videoton06_gs

A szegedi lányokat meglepték a fehérváriak, a küzdelmes mérkőzésen egy-egy pont lett a felek jutalma.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző
2016. október 8., 15.00
Szent Mihály
Videoton FC
A meccs véget ért.
Játékvezető: Szalai Szabolcs •* Asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Fodor Lajos
1
-
1

Női labdarúgó NB II 6. forduló:

Szent Mihály - Videoton FC 1-1 (1-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző, vezette: Szalai Szabolcs (Kádár Németh Zoltán, Fodor Lajos).

Szent Mihály:

Schildkraut - Harcel, Vass, Sávai, Temesváry (Lévai 53'), Szántó (Lipták D. 89'), Szalai, Guth, Zimányi Kovács, Cselenák (Horváth O. 46'), Lipták L. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Videoton:

Kollár - Földesi, Szabó B., Kántor, Gergics, Gimes, Szehofner, Békefi (Császár 46'), Moizer (Orgoványi 63'), Romanoczki, Pataki. Vezetőedző: Horváth Gábor, Csrepka Tamás.

Gólszerzők:

Zimányi Kovács A. (28'), illetve Romanoczki K. (50')

Online közvetítésünk:

90'
Véget ért a mérkőzés, és a döntetlen igazságosnak mondható. A Szent Mihály ezúttal nem a szebbik arcát mutatta, a harcos Videoton rászolgált az egyik pontra Szegeden.
89'
Lipták Dóra állt be Szántó Adrienn helyére a szegedieknél.
88'
Kis híján itt a hidezuhany, egy 20 méteres fehérvári lövést elképesztő bravúrral mentett Schildkraut Fruzsina!
86'
Zimányi Anikó lábában volt a vezető találat, de sajnos benne is maradt! A tizenhatos vonalánál csente el a lasztit a fehérváriak védőjétől, belépett a büntetőterületen belülre, majd hatalmas ziccerben a kapusba lőtt.
80'
Hősiesen védekezik a Videoton, meg kell dicsérnünk a fehérvári lányokat, akik nem adják olcsón a bőrüket, teljesen egyenrangú ellenfelei a nem éppen csúcsformában futballozó, egyébként jóval esélyesebb szegedi alakulatnak. A mieinkben tíz perccel a vége előtt nem látszik az átütőerő, de hátha egy pontrúgásból összejön még a győztes gól...
75'
Lipták Lilla a gyengébbik lábával, a ballal tudott lőni ebben a pillanatban, ez nem jelentett problémát Kollár Pannának. Megy, megy előre a Szent Mihály, de csak nem akar összejönni az a második találat...
70'
Teljesen beszorult most már a Videoton, és a szegedi lányok szerencsére a meddő ívelésekkel is felhagytak, rövid passzos, korszerű támadásokkal keresik az utat a vendégek kapuja felé. Húsz percük van rá, hogy meg is találják.
Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: vége a mérkőzésnek, nagyon rossz játékkal ugyan, de 2-1-re győzött a sereghajtó Gerjen ellen a Szent Mihály, a negyedik meccsen megvan tehát a második diadal. A végeredmény: Gerjen SK - Szent Mihály 1-2 (0-1). Gól: Klézli Sz. (36'), illetve Lovászi Z. (15'), Fehér Zs. (38').
65'
Ez nem sokon múlott! Zimányi Kovács Anikó pompás szabadrúgása a keresztlécen csattant!
63'
Moizer Melittát Orgoványi Ivett váltotta a látogatóknál.
62'
Lipták Lilla került ziccerbe Guth Renáta indítása után, lövését bravúrral fogta ki Kollár Panna.
Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: ezen a meccsen is egyenlített az ellenfél, majd két perccel a vége előtt Fehér Zsuzsanna ismét előnyhöz juttatta a mieinket, 2-1-re vezet tehát a Szent Mihály a Gerjen ellen Faddon.
60'
Továbbra sem találja a fogást a vendégcsapaton a Szent Mihály, előreívelésekkel kísérleteznek lányaink, ám ezeket rendre hatástalanítják a fehérváriak. A Videoton kontrákra rendezkedett be, de ellencsapásai most nem jutnak messzire.
56'
Meddő hazai mezőnyfölény a Felső Tisza parton, láthatóan nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Szent Mihály, most betolja kapuja elé a Vidit.
53'
Lévai Nikolett érkezik Temesváry Tekla helyére, bele kell nyúlni a csapatba, változtatni kell, az biztos, mert az eddig mutatott játékkal nem valószínű, hogy térdre lehet kényszeríteni a fehérváriakat.
Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: őrzi 1-0-s előnyét a Szent Mihály, de nem állt messze az egyenlítéstől a Gerjen. Klézli Szandra révén büntetőt rúghattak a hazaiak, amit elképesztő bravúrral hárított Jankulár Zita.
50'
GÓÓÓL 1-1! Némiképp váratlanul egyenlített a Videoton! Előbb még a mieink veszélyeztettek, Lipták Lilla fordult le a tizenhatos körívénél, lövését bravúrral védte Kollár, majd ellenakciót indítottak a fehérváriak, Romanoczki Kármen került helyzetbe, amit ki is használt nagyon higgadtan. Mostantól kezdve jóval több kell, lányok!
46'
A szünetben mindkét gárda egyet-egyet cserélt. Hazai oldalon Cselenák Kingát Horváth Orsolya váltotta, míg a vendégeknél Császár Zsófia érkezett Békefi Enikő helyére.
46'
A mieink kezdték a második felvonást.
Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: megkezdődött a második játékrész a Gerjen és a Szent Mihály csapatai között. Nem nyújt igazán jó teljesítményt a szegedi csapat sem, ennek ellenére továbbra is 1-0-ra vezet.
45'
Véget ért az első félidő. Azt kell mondjuk értékelésként, eléggé kiegyenlített negyvenöt percet figyelhettünk, a hazai együttes elsősorban pontrúgásokból tudott veszélyeztetni, ellenfele fölé kerekedni.
43'
Temesváry szerencsére folytatni tudta a játékot. Újabb szabadrúgást végezhetett el Zimányi Kovács, 25 méterről ezúttal nem találta el a kaput, igaz, nem is tévedett túl sokat, igen veszélyes és látványos volt a lövése.
41'
Egy ütközésnél Temesváry Tekla maradt lenn a földön, ápolni kell a Szent Mihály kiválóságát. Reméljük, azért nem túl komoly a sérülés!
36'
Kiegyenlített játékkal folytatódik a meccs a Felső Tisza parti centerpályán, a Videoton visszább húzódott, a szegediek pedig komótosan adogatnak egygólos vezetésük tudatában, készülve a félidő hajrájára.
Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: kitört a szünet Faddon, az állás továbbra is 1-0 a vendég szegediek javára, Lovászi Zitának az első félidő közepén elért találatával. A mérkőzés egyébként nem túl eseménydús, a Gerjen passzív játéka ellen nem könnyű megtalálni az ellenszert. Persze a lényeg, hogy megvan az előny.
32'
Szép kontrát vitt most végig a Videoton, Gimes Georgina vállalta el végül a lövést 14 méterről, mellé szállt a kísérlet.
28'
GÓÓÓL 1-0! Ahogy megjósoltuk, meg is van a vezetés! Zimányi Kovács Anikó 25 méterről védhetetlenül lőtt szabadrúgásból a hosszú sarokba, a vendégek kapusának esélye sem volt a hárításra.
26'
Zimányi Kovács Anikó mintegy 30 méterről, oldalról nagyszerűen végzett el egy szabadrúgást, középen Guth Renáta érkezett jó ütemben, 11 méterről lőtt, és a kapufát találta el! Érik a vezető találat, egyre jobban játszanak a szegedi lányok!
Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: Lovászi Zita találatával vezetést szerzett a vendég (jelenleg amúgy az ötödik helyen álló) Szent Mihály. A tabellán hetedik, azaz sereghajtó Gerjen visszahúzódik saját kapuja előterébe, a stabil védekezésre épít, óvatosan játszik. Gerjen SK - Szent Mihály tehát 0-1!
21'
Egy szöglet után feljegyezhettük az első érdemi kísérletet is a félidő közepéhez közelítve. A kornert követően kifelé pattanó lasztit Zimányi Kovács Anikó küldte a fehérvári kapura, Kollár Panna azonban a helyén volt, hárított.
15'
Kezd magára találni a Szent Mihály, egyre többet birtokolja végre a labdát a hazai csapat a Felső Tisza parton, és mintha kezdené beszorítani a Videotont. Az első negyedóra végén ennek épp ideje is volt. Jobbára egyébként továbbra is a középpályán dúl a harc, a kapuk nem forognak veszélyben.
Gyorsjelentés: Faddon még nem született gól a Gerjen és a Szent Mihály találkozóján, kevés a helyzet, annál nagyobb a küzdelem a női NB II-es futsalmeccsen, melyet meglepően népes közönség kísér figyelemmel: száznál is többen lehetnek.
10'
Még mindig a fehérváriak akarata érvényesül, jobbára ők akcióznak. Két lövést is el tudtak már ereszteni a tizenhatoson belülről, de egyik sem okozott gondot Schildkraut Fruzsina kapusnak.
5'
Jobbára a középpályán folyik a játék az első percekben, érdekes módon a vendégek tűnnek aktívabbnak és kezdeményezőbbnek. Helyzetet még nem láttunk.
Ugyanebben az időpontban lép egyébként pályára a Szent Mihály női NB II-es futsalegyüttese is a Gerjen SK vendégeként Faddon, időről időre annak a találkozónak az alakulásáról is beszámolunk majd.
1'
A Videoton kezdte a mérkőzést.
14.55: A centerpályán javában melegítenek a lányok. A mieink fehér felsőben, piros nadrágban és sportszárban futnak majd ki a gyepre, míg a fehérváriak kék nadrágot és sportszárat választottak a piros felsőhöz. 14.30: Köszöntjük Önöket a Felső Tisza partról, ahol hamarosan megkezdődik a Szent Mihály NB II-es együttesének ötödik bajnokija! A mérkőzés és az élő közvetítés Szalai Szabolcs sípjelére 15 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Továbbra is két együttes hibátlan és százszázalékos a női labdarúgó NB II-ben, az éllovas DVTK és a - kevesebb lejátszott meccse miatt - harmadik Szent Mihály. A szegediek a 6. fordulóban a középmezőnyhöz tartozó Videotont látják vendégül komoly győzelmi esélyekkel és reményekkel. A mieink eddig négyből négy találkozót húztak be magabiztosan, a vendégek két győzelemmel kezdték a sorozatot, azóta viszont három fellépésen csak egy ikszre tellett erejükből, legutóbb 4-0-ra kaptak ki a Vasas-Femina otthonában. Szükség van a három pontra, hogy tovább üldözhessék a Diósgyőrt a Cserenkó-lányok! A 6. forduló további mérkőzései: Atomerőmű SE - Vasas-Femina 0-3 FC Sopron - PMFC-Keresztes Lovagok 1-3 Monor SE - Balatonfüredi FC 13-0 Kelen-Budaörs - ZTE FC 6-1 DVTK - Airnergy FC október 21. A bajnokság állása:
# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 5 5 0 0 44 2 42 15
2. Monor SE 6 5 0 1 34 9 25 15
3. Szent Mihály 5 4 1 0 27 3 24 13
4. Kelen-Budaörs 6 4 0 2 37 11 26 12
5. PMFC 6 4 0 2 9 10 -1 12
6. Vasas-Femina 6 3 0 12 12 12 0 9
7. Videoton 6 2 2 2 15 12 3 8
8. Airnergy FC 5 2 1 2 12 12 0 7
9. SC Sopron 6 2 1 3 10 22 -12 7
10. ZTE FC 5 0 1 4 5 26 -21 1
11. Atomerőmű SE 6 0 0 6 3 45 -42 0
12. Balatonfüredi FC 6 0 0 6 3 47 -44 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.