Női labdarúgás: nem bírt a Videotonnal a Szent Mihály + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentmihaly_videoton06_gs

A szegedi lányokat meglepték a fehérváriak, a küzdelmes mérkőzésen egy-egy pont lett a felek jutalma.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző
2016. október 8., 15.00
Szent Mihály
Videoton FC
A meccs véget ért.

Játékvezető: Szalai Szabolcs •* Asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Fodor Lajos
1
1

Női labdarúgó NB II 6. forduló:

Szent Mihály – Videoton FC 1-1 (1-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző, vezette: Szalai Szabolcs (Kádár Németh Zoltán, Fodor Lajos).
Szent Mihály: Schildkraut – Harcel, Vass, Sávai, Temesváry (Lévai 53′), Szántó (Lipták D. 89′), Szalai, Guth, Zimányi Kovács, Cselenák (Horváth O. 46′), Lipták L. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Videoton: Kollár – Földesi, Szabó B., Kántor, Gergics, Gimes, Szehofner, Békefi (Császár 46′), Moizer (Orgoványi 63′), Romanoczki, Pataki. Vezetőedző: Horváth Gábor, Csrepka Tamás.
Gólszerzők: Zimányi Kovács A. (28′), illetve Romanoczki K. (50′)

no images were found

Online közvetítésünk:

90′
Véget ért a mérkőzés, és a döntetlen igazságosnak mondható. A Szent Mihály ezúttal nem a szebbik arcát mutatta, a harcos Videoton rászolgált az egyik pontra Szegeden.
89′
Lipták Dóra állt be Szántó Adrienn helyére a szegedieknél.
88′
Kis híján itt a hidezuhany, egy 20 méteres fehérvári lövést elképesztő bravúrral mentett Schildkraut Fruzsina!
86′
Zimányi Anikó lábában volt a vezető találat, de sajnos benne is maradt! A tizenhatos vonalánál csente el a lasztit a fehérváriak védőjétől, belépett a büntetőterületen belülre, majd hatalmas ziccerben a kapusba lőtt.
80′
Hősiesen védekezik a Videoton, meg kell dicsérnünk a fehérvári lányokat, akik nem adják olcsón a bőrüket, teljesen egyenrangú ellenfelei a nem éppen csúcsformában futballozó, egyébként jóval esélyesebb szegedi alakulatnak. A mieinkben tíz perccel a vége előtt nem látszik az átütőerő, de hátha egy pontrúgásból összejön még a győztes gól…
75′
Lipták Lilla a gyengébbik lábával, a ballal tudott lőni ebben a pillanatban, ez nem jelentett problémát Kollár Pannának. Megy, megy előre a Szent Mihály, de csak nem akar összejönni az a második találat…
70′
Teljesen beszorult most már a Videoton, és a szegedi lányok szerencsére a meddő ívelésekkel is felhagytak, rövid passzos, korszerű támadásokkal keresik az utat a vendégek kapuja felé. Húsz percük van rá, hogy meg is találják.

Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: vége a mérkőzésnek, nagyon rossz játékkal ugyan, de 2-1-re győzött a sereghajtó Gerjen ellen a Szent Mihály, a negyedik meccsen megvan tehát a második diadal. A végeredmény: Gerjen SK – Szent Mihály 1-2 (0-1). Gól: Klézli Sz. (36′), illetve Lovászi Z. (15′), Fehér Zs. (38′).

65′
Ez nem sokon múlott! Zimányi Kovács Anikó pompás szabadrúgása a keresztlécen csattant!
63′
Moizer Melittát Orgoványi Ivett váltotta a látogatóknál.
62′
Lipták Lilla került ziccerbe Guth Renáta indítása után, lövését bravúrral fogta ki Kollár Panna.

Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: ezen a meccsen is egyenlített az ellenfél, majd két perccel a vége előtt Fehér Zsuzsanna ismét előnyhöz juttatta a mieinket, 2-1-re vezet tehát a Szent Mihály a Gerjen ellen Faddon.

60′
Továbbra sem találja a fogást a vendégcsapaton a Szent Mihály, előreívelésekkel kísérleteznek lányaink, ám ezeket rendre hatástalanítják a fehérváriak. A Videoton kontrákra rendezkedett be, de ellencsapásai most nem jutnak messzire.
56′
Meddő hazai mezőnyfölény a Felső Tisza parton, láthatóan nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Szent Mihály, most betolja kapuja elé a Vidit.
53′
Lévai Nikolett érkezik Temesváry Tekla helyére, bele kell nyúlni a csapatba, változtatni kell, az biztos, mert az eddig mutatott játékkal nem valószínű, hogy térdre lehet kényszeríteni a fehérváriakat.

Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: őrzi 1-0-s előnyét a Szent Mihály, de nem állt messze az egyenlítéstől a Gerjen. Klézli Szandra révén büntetőt rúghattak a hazaiak, amit elképesztő bravúrral hárított Jankulár Zita.

50′
GÓÓÓL 1-1! Némiképp váratlanul egyenlített a Videoton! Előbb még a mieink veszélyeztettek, Lipták Lilla fordult le a tizenhatos körívénél, lövését bravúrral védte Kollár, majd ellenakciót indítottak a fehérváriak, Romanoczki Kármen került helyzetbe, amit ki is használt nagyon higgadtan. Mostantól kezdve jóval több kell, lányok!
46′
A szünetben mindkét gárda egyet-egyet cserélt. Hazai oldalon Cselenák Kingát Horváth Orsolya váltotta, míg a vendégeknél Császár Zsófia érkezett Békefi Enikő helyére.
46′
A mieink kezdték a második felvonást.

Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: megkezdődött a második játékrész a Gerjen és a Szent Mihály csapatai között. Nem nyújt igazán jó teljesítményt a szegedi csapat sem, ennek ellenére továbbra is 1-0-ra vezet.

45′
Véget ért az első félidő. Azt kell mondjuk értékelésként, eléggé kiegyenlített negyvenöt percet figyelhettünk, a hazai együttes elsősorban pontrúgásokból tudott veszélyeztetni, ellenfele fölé kerekedni.
43′
Temesváry szerencsére folytatni tudta a játékot. Újabb szabadrúgást végezhetett el Zimányi Kovács, 25 méterről ezúttal nem találta el a kaput, igaz, nem is tévedett túl sokat, igen veszélyes és látványos volt a lövése.
41′
Egy ütközésnél Temesváry Tekla maradt lenn a földön, ápolni kell a Szent Mihály kiválóságát. Reméljük, azért nem túl komoly a sérülés!
36′
Kiegyenlített játékkal folytatódik a meccs a Felső Tisza parti centerpályán, a Videoton visszább húzódott, a szegediek pedig komótosan adogatnak egygólos vezetésük tudatában, készülve a félidő hajrájára.

Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: kitört a szünet Faddon, az állás továbbra is 1-0 a vendég szegediek javára, Lovászi Zitának az első félidő közepén elért találatával. A mérkőzés egyébként nem túl eseménydús, a Gerjen passzív játéka ellen nem könnyű megtalálni az ellenszert. Persze a lényeg, hogy megvan az előny.

32′
Szép kontrát vitt most végig a Videoton, Gimes Georgina vállalta el végül a lövést 14 méterről, mellé szállt a kísérlet.
28′
GÓÓÓL 1-0! Ahogy megjósoltuk, meg is van a vezetés! Zimányi Kovács Anikó 25 méterről védhetetlenül lőtt szabadrúgásból a hosszú sarokba, a vendégek kapusának esélye sem volt a hárításra.
26′
Zimányi Kovács Anikó mintegy 30 méterről, oldalról nagyszerűen végzett el egy szabadrúgást, középen Guth Renáta érkezett jó ütemben, 11 méterről lőtt, és a kapufát találta el! Érik a vezető találat, egyre jobban játszanak a szegedi lányok!

Gyorsjelentés a női futsal NB II-ből: Lovászi Zita találatával vezetést szerzett a vendég (jelenleg amúgy az ötödik helyen álló) Szent Mihály. A tabellán hetedik, azaz sereghajtó Gerjen visszahúzódik saját kapuja előterébe, a stabil védekezésre épít, óvatosan játszik. Gerjen SK – Szent Mihály tehát 0-1!

21′
Egy szöglet után feljegyezhettük az első érdemi kísérletet is a félidő közepéhez közelítve. A kornert követően kifelé pattanó lasztit Zimányi Kovács Anikó küldte a fehérvári kapura, Kollár Panna azonban a helyén volt, hárított.
15′
Kezd magára találni a Szent Mihály, egyre többet birtokolja végre a labdát a hazai csapat a Felső Tisza parton, és mintha kezdené beszorítani a Videotont. Az első negyedóra végén ennek épp ideje is volt. Jobbára egyébként továbbra is a középpályán dúl a harc, a kapuk nem forognak veszélyben.

Gyorsjelentés: Faddon még nem született gól a Gerjen és a Szent Mihály találkozóján, kevés a helyzet, annál nagyobb a küzdelem a női NB II-es futsalmeccsen, melyet meglepően népes közönség kísér figyelemmel: száznál is többen lehetnek.

10′
Még mindig a fehérváriak akarata érvényesül, jobbára ők akcióznak. Két lövést is el tudtak már ereszteni a tizenhatoson belülről, de egyik sem okozott gondot Schildkraut Fruzsina kapusnak.
5′
Jobbára a középpályán folyik a játék az első percekben, érdekes módon a vendégek tűnnek aktívabbnak és kezdeményezőbbnek. Helyzetet még nem láttunk.

Ugyanebben az időpontban lép egyébként pályára a Szent Mihály női NB II-es futsalegyüttese is a Gerjen SK vendégeként Faddon, időről időre annak a találkozónak az alakulásáról is beszámolunk majd.

1′
A Videoton kezdte a mérkőzést.

14.55: A centerpályán javában melegítenek a lányok. A mieink fehér felsőben, piros nadrágban és sportszárban futnak majd ki a gyepre, míg a fehérváriak kék nadrágot és sportszárat választottak a piros felsőhöz.

14.30: Köszöntjük Önöket a Felső Tisza partról, ahol hamarosan megkezdődik a Szent Mihály NB II-es együttesének ötödik bajnokija!

A mérkőzés és az élő közvetítés Szalai Szabolcs sípjelére 15 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Továbbra is két együttes hibátlan és százszázalékos a női labdarúgó NB II-ben, az éllovas DVTK és a – kevesebb lejátszott meccse miatt – harmadik Szent Mihály. A szegediek a 6. fordulóban a középmezőnyhöz tartozó Videotont látják vendégül komoly győzelmi esélyekkel és reményekkel. A mieink eddig négyből négy találkozót húztak be magabiztosan, a vendégek két győzelemmel kezdték a sorozatot, azóta viszont három fellépésen csak egy ikszre tellett erejükből, legutóbb 4-0-ra kaptak ki a Vasas-Femina otthonában. Szükség van a három pontra, hogy tovább üldözhessék a Diósgyőrt a Cserenkó-lányok!

A 6. forduló további mérkőzései:

Atomerőmű SE – Vasas-Femina 0-3
FC Sopron – PMFC-Keresztes Lovagok 1-3
Monor SE – Balatonfüredi FC 13-0
Kelen-Budaörs – ZTE FC 6-1
DVTK – Airnergy FC október 21.

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 5 5 0 0 44 2 42 15
2. Monor SE 6 5 0 1 34 9 25 15
3. Szent Mihály 5 4 1 0 27 3 24 13
4. Kelen-Budaörs 6 4 0 2 37 11 26 12
5. PMFC 6 4 0 2 9 10 -1 12
6. Vasas-Femina 6 3 0 12 12 12 0 9
7. Videoton 6 2 2 2 15 12 3 8
8. Airnergy FC 5 2 1 2 12 12 0 7
9. SC Sopron 6 2 1 3 10 22 -12 7
10. ZTE FC 5 0 1 4 5 26 -21 1
11. Atomerőmű SE 6 0 0 6 3 45 -42 0
12. Balatonfüredi FC 6 0 0 6 3 47 -44 0
Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK

Következő sztori

Jobbik: hétfőn kezdik kézbesíteni a konzultációs kérdőíveket