Sport

Labdarúgás: a legjobb 32-ért szállnak harcba szerdán Csongrád megye csapatai

Labdarúgás: a legjobb 32-ért szállnak harcba szerdán Csongrád megye csapatai

2016. október 25., kedd
Labdarúgás: a legjobb 32-ért szállnak harcba szerdán Csongrád megye csapatai
szs_labdarugas_futball_foci

Öt Csongrád megyei együttes lép pályára a Magyar Kupa hetedik, szerdai fordulójában: a legnehezebb feladata a Makónak lesz, amely hazánk egyik legjobb csapatát fogadja, a tét pedig a legjobb 32 közé jutás.

Öt Csongrád megyei klub érdekelt a szerdai kupajátéknapon: a legjobb 64 közé a két NB II-es klub, a SZEOL SC és a Szeged 2011-Grosics Akadémia mellett az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC, valamint a két, megyei I. osztályban szereplő csapat, a Tiszasziget SE és a Makói FC jutott el. Október 26-án pedig nincsenek irigylésre méltó helyzetben a drukkerek, hiszen négy gárda is hazai pályán szerepel, a mérkőzéseket pedig egy időben rendezik. A szabályok szerint amennyiben a 90 perc nem hozna döntést, úgy 2x15 perc hosszabbítás, majd büntetők döntenek a továbbjutó kilétéről, így akár igen hosszú és izgalmas délutánunk is lehet!

Online

Szerdán 13.30-as órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a SZEOL SC - Soproni VSE, valamint a Budafoki MTE - Szeged 2011-Grosics Akadémia Magyar Kupa mérkőzésekről. Tartsanak velünk!

Ami pedig a párosításokat illeti: a SZEOL SC a szintén másodosztályú Sopront fogadja a SZVSE-stadionban.

Tóth Ákos

együttese találkozott már a szezon során a Hűség városának együttesével, szeptember 14-én a két csapat Sopronban lejátszott bajnokiján értékes idegenbeli döntetlent követően egy ponttal térhettek haza a kék-feketék. Puskás Csabáék ugyanakkor az utóbbi hetekben nincsenek jó formában, zsinórban öt bajnokit vesztett el a SZEOL rúgott gól nélkül, így a szezonkezdet óta sérülések által sújtott gárda számára nem is a kupa jelenti a prioritást ebben a helyzetben, ugyanakkor egy szerdai eredmény talán a fejeknek is jót tehet. A Sopron a hétvégén emberelőnyben játszott 1-1-s döntetlent a Mosonmagyaróvár vendégeként, a kupában pedig a Kazinbarcika elleni idegenbeli meccsen húsz perc után kétgólos előnybe került, ezt pedig meg tudta őrizni a meccs végééig, így jutott tovább a következő körbe. A Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB III Közép csoportjának második helyén álló Budafok otthonában lép pályára:

Klausz László

tanítványai fájó vereség után léphetnek pályára szerdán, hiába uralták a Soroksár elleni meccset, mégis pont nélkül maradtak. Az újbudaiakat eddig egyetlen csapat tudta legyőzni az idény során, a Nyugati csoport tavalyi bajnoka, a Ferencváros II. tudott nyerni

Prukner László

csapata ellen, akik az előző körben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály listavezetőjét, a Balkányt búcsúztatták. Külön pikantériája lehet a szerdai meccsnek, hogy a Budafokban a Szeged-Grosics két egykori labdarúgója,

Oláh Lóránt

valamint

Vladimir Veselinov

is pályára léphet. A Hódmezővásárhelyi FC nagy halat búcsúztatott az előző körben: a Kisvárdával szembeni továbbjutás óriási bravúr volt

Major László

tanítványaitól. A vásárhelyiekre ismét egy NB II-es ellenfél vár, a Dorog azonban egészen más stílusú ellenfél, mint a Kisvárda volt. A HFC ráadásképp jó ritmusból érkezhet a hétközi kupameccsre, hiszen előző három bajnokiját egyaránt megnyerték Kökény Tamásék, igaz, a Dorog is veretlen maradt az elmúlt három mérkőzésén, ráadásul a hétvégén szintén egy szép győzelmet elérve a Szolnokot verték 1-0-ra. Kérdés persze, hogy mennyire lesz fontos a másodosztályú klub számára a kupaszereplés, már csak a hétvégi, Puskás Akadémia elleni idegenbeli bajnokira való tekintettel is. Nem nagyon kell senki bemutatni a Makó soron következő ellenfelét: a hagymavárosiak ellenfele az NB I tavalyi ezüstérmese, a Videoton FC lesz a Magyar Kupa legjobb 64 csapata között. Jól hangolt a megmérettetésre a Makó, hétvégén az Algyő ellen sikerült rangadót nyerniük és a bajnoki tabellán is a második helyet foglalják el a veretlenül listavezető Csongrád mögött. A Videoton az első osztály legutóbbi fordulójában gólfesztivált rendezett a Paks ellen 5-1-re megnyert találkozón. Jó hír a hazaiaknak, hogy bár a lelátó felújítása miatt kétséges volt, de valóban hazai környezetben fogadhatják a fehérváriakat. Az előző körben csak egy hajszálon múlott a makói továbbjutás, az NB III-as Sárvár elleni 2-2-es döntetlen után büntetőkkel tudott tovább lépni a csapat. A Videoton ezzel szemben esélyeshez méltóan egy sima, 4-0-ás idegenbeli győzelemmel búcsúztatta a PMFC-t.A hagymavárosiak egyértelmű célja az lehet, hogy minél nagyobb erőbedobásra kényszerítsék magasabban rangsorolt ellenfelüket, de természetesen országra szóló szenzáció lenne, ha nem a vendégek jutnának a következő körbe. Volt ideje felkészülni a Kaposvár elleni Magyar Kupa találkozóra a Tiszasziget SE-nek, ugyanis a hétvégére kiírt Ásotthalom elleni mérkőzésük a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt. A Makóhoz hasonlóan a Tiszasziget is a Csongrád megyei első osztály élmezőnyéhez tartozik, az idei kiírásban csupán egy vereséget szenvedtek, a kupa előző körében pedig a Pécsi EAC-ot últák felül 4-1-re. Az egykor szebb napokat látott kaposvári Rákóczi NB III-as csapatként így is esélyesként utazik a mérkőzésre és nagy lökést adhat nekik a hétvégi, Videoton II. elleni kiütéses, 6-0-ás győzelem. A legjobb hatvannégy közé is simán jutottak tovább a Magyar Kupában: Kondoroson arattak 4-0-ás győzelmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.