Közélet

Szegedi városvédők: Átverés, hogy a Virágé a terasz, ami valójában önkiszolgáló italozó!

Szegedi városvédők: Átverés, hogy a Virágé a terasz, ami valójában önkiszolgáló italozó!

2016. szeptember 2., péntek
Szegedi városvédők: Átverés, hogy a Virágé a terasz, ami valójában önkiszolgáló italozó!
virag_terasz001kf

A két Virág cukrászda között a teret uraló teraszon előbb nyugodtan, majd egyre türelmetlenebbül várta a városvédő Szilágyi család, hogy kiszolgálja őket valaki, mire kiderült, hogy önkiszolgáló részen ücsörögnek. Úgy érzik, átverték a szegedieket, míg az üzemeltető arról tájékoztatott, hogy a kedvezőbb árak miatt így is vonzó az önkiszolgáló egység.

A Nagy Virág cukrászda

június elején nyitott

ki, míg a Klauzál tér túloldalán lévő Kis Virág már

tavaly július óta üzemel

. A köztük lévő teret elválasztó és gyakorlatilag uraló terasz több kritikát váltott ki, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke,

Bartha László

szerint

tönkreteszi a városképet,

Dusha Béla

fotóművész pedig

azt kifogásolta

, hogy Szeged népét nem kérdezték erről a méretes „lakodalmas sátorról”. Azóta megszoktuk a látványt, mindkét cukrászda üzemel, most a városvédő Szilágyi család illette kritikával ám nem a külsejét, hanem az üzemeltetésének módját.

Ifj. Szilágyi Árpád

felháborodva kereste fel szerkesztőségünket, hogy nem szolgálták ki családját a középső nagy teraszon, szerinte bár korábban az hangzott el, hogy az ominózus teraszt a Virághoz adták, olybá tűnik, mindez a gyakorlatban nem más, mint hazugság és átverés. Mint elmesélte, évnyitón voltak a dómban, majd gondolták, egy fagylaltot, süteményt vagy üdítőt fogyasztanának közösen, mint a régi szép időkben oly sok szegedi polgár. Látták, hogy pincérek sürgölődnek mindkét cukrászdánál, de hozzájuk valahogy semelyikük sem akart odamenni, megkérdezni, vajon mire várva ücsörögnek a teraszon, netán fogyasztanának-e valamit. A kiszolgálást hiányolva a Nagy Virág üzletvezetőjétől a fogyasztók könyvét kérte el ifj. Szilágyi Árpád, aki nem akarta azt odaadni neki, mondván: nem a Nagy Virághoz tartozik a terasz és az nem is cukrászda, hanem gyakorlatilag a Kis Virág önkiszolgáló italozó rész, és ezt az üzletvezető kész volt akár iratokkal is bizonyítani. A városvédő polgár úgy összegzett, ez megint csak átverés és hazugság, a terasz elvileg a Virághoz tartozik, nem pedig különálló önkiszolgáló egységként kellene üzemelnie. A Szilágyi család minderre tekintette várja a Nagy Virág teraszán

Botka László

polgármestert és családját fagylaltra.

virag_terasz002kf

A két cukrászdát üzemeltető

Gyuris László

kérdésünkre elmondta, médiában is hirdetik, hogy önkiszolgáló a terasz, méghozzá a „Legyen a saját pincére!” szlogennel. Hozzátette, az árakat is ehhez igazították, például 100 forint egy fröccs, 200-ért kaphatnak a vendégek sört, ami a belvárosi árakhoz képest kiváltképp barátinak mondható. Felhívta a figyelmet arra is, hogy miden egyes asztalra matricát ragasztottak, amelyet elolvasva tájékozódhatnak a vendégek arról, hogy önkiszolgáló részen ülnek. Az önkiszolgáló teraszról jók a tapasztalatai az üzemeltetőnek, mint elmondta, a nyitáskor pincérrel működtették, ám amióta a vendégeknek maguknak kell sorban állniuk italaikért a kedvezőbb árakért cserébe, többszörös forgalmat bonyolít le, és azt is érdemes tudni, hogy eltérő nyitva tartással üzemel, mint a tér két oldalán lévő cukrászda.

Pintér M. Lajos - Varga Anna

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.