Novemberi Szerencsenapok Extra

Lázár: Brüsszel csak a néptől fél, csak az emberek szavából ért

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lázár János

Az ország egységét csak a népszavazás tudja megőrizni, “Brüsszel csak a néptől fél”, csak az emberek szavából ért – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Csanádpalotán.

Lázár János a háromezer lakosú Csongrád megyei kisvárosban szervezett utcafórumon hangsúlyozta, ha a népszavazás eredményes, a választók egyöntetű véleményt fogalmaznak meg, nem lesz betelepítés.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy százfős hallgatósága előtt elmondta, a kormány a bevándorlással és betelepítéssel szembeni csatát egyedül nem tudja megnyerni, arra van szüksége, hogy az emberek részt vegyenek a népszavazáson, és elmondják véleményüket.

Megjegyezte, 148 ezer olyan migráns van Nyugat-Európában, aki Magyarországon keresztül érkezett oda, és akit visszatoloncolhatnak Magyarországra. Dánia, Svédország, Finnország, Izland és Norvégia már tett is lépéseket ennek érdekében, miközben Magyarország nem küldheti őket Görögországba, ahol valójában először az Európai Unió területére léptek – közölte a miniszter.

Ha közülük csak 20-30 ezer ember marad itt, az azt fogja jelenteni, hogy egy nagyvárosra akár több száz, egy Csanádpalota nagyságú településre 20-30 család is jut, ami megváltoztatja a kisváros képét. Ezek a bevándorlók nem fogják elfogadni “a játékszabályainkat”, nem beilleszkedni, nem asszimilálódni akarnak, hanem “a saját képükre formálni a mi városainkat, falvainkat” – mondta Lázár János.

Lakást, munkát, iskolát, óvodát, szociális és egészségügyi ellátást kellene biztosítani nekik – tudatta a politikus, hozzátéve, az ország nincs fölkészülve arra, hogy befogadjon százezreket. A kormánynak az a kötelessége, hogy a magyaroknak segítsen – hangsúlyozta a miniszter.

Előző sztori

Labdarúgás: szervezett játékkal verte a Szeged-Grosics a Ceglédet

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: nagy pofont kapott a HFC a Szigetszentmiklóstól

Legutóbbi hasonló cikkek