Sport

Labdarúgás: Szekszárdon szerezte meg első idegenbeli pontjait a Mórahalom

Labdarúgás: Szekszárdon szerezte meg első idegenbeli pontjait a Mórahalom

2016. szeptember 17., szombat
Labdarúgás: Szekszárdon szerezte meg első idegenbeli pontjait a Mórahalom
morahalom_honved10_gs

Hátrányból felállva játszott döntetlent Szekszárdon a Mórahalom, amely először szerzett pontot idegenben a szezon során.

Igen hamar vezetéshez jutottak a Tolna megyeiek egy szerencsés góllal: az első negyedóra végéhez érkezve egy 30 méterről felívelt szabadrúgás mindenki felett átszállt, még a labda ívét rosszul kiszámító

Halász Krisztián

felett is, hogy aztán a keresztlécről visszapattanva a kapus kezéről, hátáról a hálóba csorogjon. (1-0) Ezt követően fokozatosan vette át a játék irányítását a homokháti alakulat, aminek a szünet után meg is lett az eredménye. Az 52. minutumban

Varga Krisztián

robogott el a bal szélen egy keresztlabdával, majd lapos centerezése a rövidnél még átpattant

Szalma Gergely

lábán, a mögötte érkező

Dalibor Crkvenjakov

azonban 8 méterről kíméletlenül bezúdította félfordulatból az adódó ziccert. (1-1) Kis híján a fordítás is összejött később, ám Varga egy jobbról érkező beadásnál 4-5 méterről nem tudta fejjel megverni a bravúrt bemutató

Pokorni Pétert

. A 91. percben a szekszárdiak előtt is kimaradt egy óriási lehetőség, így döntetlenre végeztek a felek. A Mórahalom ezzel első ikszét játszotta az idei szezonban, egyszersmind először szerzett pontot otthonától távol. Magyar Györgyék legközelebb jövő szombaton a Budafokot látják majd vendégül.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 7. forduló:

Szekszárdi UFC - Mórahalom VSE 1-1 (1-0)

Szekszárd. Vezette: Szalai László (Gyürüsi Péter, Keszthelyi Tamás).

Szekszárd:

Pokorni - Károly, Koch, Kész (Nagyváradi 57'), Juhász M. (Budai 56'), Hegedűs, Lékó, Márkvárt, Arena (Fejes 75'), Dallos, Puskás.

Vezetőedző:

Varga Balázs.

Mórahalom:

Halász - Pócs T., Szücs S., Deák (Lászik 23'), Fodor, Zámbó (Juhász J. 88'), Mészáros, Magyar, Szalma, Crkvenjakov, Várda (Varga 36').

Edzők:

Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.

Gólszerzők:

Halász (14' - öngól), ill. Crkvenjakov (52').

Sárga lap:

Károly (86'), ill. Varga (57'). Magyar György:

"Érett már ez a pontszerzés, de ránk is fért. Kicsit defenzíven kezdtünk, ráadásul kaptunk is egy szerencsétlen gólt, de utána nyíltabbá vált a játékunk. A Szekszárd nem is nagyon tudott mit kezdeni a letámadásunkkal. A második félidőben végig nyomás alatt tartottuk őket, a támadószekciónk jól teljesített, ami ki is jött a gólnál, illetve volt még azon kívül is helyzetünk. Összességében mindemellett reálisnak tartom a döntetlent."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.