Kosárlabda: a hazai meccsekre helyezné a hangsúlyt a Szedeák az új idényben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_teljes_gs

Hamarosan elrajtol a férfi kosárlabda NB I/A csoportos szezonja: a Naturtex-SZTE-Szedeák első mérkőzését jövő pénteken, a Körmend ellen játssza az újszegedi sportcsarnokban. A klub sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy megállapodást kötöttek a Szegedi Tudományegyetem sportorvostani tanszékével is.

Csütörtökön, két nappal az első és egyetlen hazai edzőmérkőzés, valamint nyolc nappal a szezonrajt előtt sajtótájékoztatót tartott a Naturtex-SZTE-Szedeák: a csapaton múlt héten végigsöpört vírus még nem múlt el teljesen, ugyanis Nikola Lazic vezetőedző még mindig magas lázzal küszködött.

A Szedeák tulajdonosa, Gellért Ákos elmondta: minden évben úgy indulnak el, hogy sikerül jobbat nyújtaniuk, ám a realitások ezt sokszor felülírják. „Mint minden egyéb sportágnál, itt is a szabad játékos-áramlás, a pénzügyi keretek meghatározzák egy csapat lehetőségeit, Szeged soha nem volt a leggazdagabb csapat. A rájátszás közelében szeretnénk végezni, azt szeretném, hogyha a fiatal játékosaink minél több időt töltsön a pályán, és a közönség értékelje a teljesítményt, látogassa a mérkőzéseinket. Az nagyon jó lenne, ha az itthoni meccseket a mezőny kétharmada ellen esélyesként lépne pályára. Eddig minden évben kihozta a csapat azt, ami benne van, ha ez megmarad, akkor ez egy pozitív dolog” – fogalmazott Gellért Ákos.

Kardos Péter, a klub elnöke kifejtette: izgatottan várják a szezonrajtot, meglátása szerint az első két-három fordulóban már látható lesz, hogy milyenek az ellenfelek, hiszen mindig sokat változnak a keretek a magyar bajnokságban.

szedeak_szezonnyito_sajttaj06_gs

A klub kötött egy megállapodást a Szegedi Tudományegyetem sportorvostani tanszékével, amelyről Török László elmondta: a tanszék teljes mellszélességgel támogatni fogja a csapatot. „Szeged szerencsére jól áll az élsporttal, de eddig nem volt mögötte a tudományos háttér. Nemzetközi tendencia, hogy az élsportban egyre több tudományos hátteret vonnak be, ezt szeretnénk erősíteni, illetve a sérülések esetén is tudunk segíteni” – fogalmazott a nemrégen megalakult tanszék vezetője. Csonka Csaba, az SZTE sportért felelős egyetemi megbízottja hozzátette, céljuk, hogy egy első osztályú csapatot tudjanak támogatni, illetve szeretnék, hogy minél több hallgató státuszú sportoló legyen a Szedeák keretében. „Hiszek abban, hogy a sport nemesebbé tesz, az ép testben ép lélek szlogen nem elcsépelt, így azt várom, hogy példát mutasson a klub a közönségnek és a szegedieknek, hogy a tanulás és a tudás az kéz a kézben együtt jár” – mondta Csonka Csaba.

Bonifert Domonkos, a szegedi klub ügyvezetője úgy fogalmazott, üdvözlendő az a megállapodás, amit kötöttek a tanszékkel, és sokat profitálhatnak ebből. „Nagy lelkesedéssel várom a szezonkezdetet, el fog telni egy kis időszak, mire tisztábban látjuk az erőviszonyokat. Én is azt szeretném, hogy a fiataljaink minél több lehetőséghez jutnának, a húzóembereink pedig stabil, sérülésmentes játékot tudnának nyújtani” – nyilatkozta az eseményen az ügyvezető.

A csapat másodedzője, Milenko Topic elmondta, elsősorban sérülésmentes szezonban reménykednek, hiszen az előző idényben rengeteg sérülés hátráltatta a szegediek idényét, és mivel az új játékosok többsége később érkezett, így mindenképpen időre lesz szüksége a szakmai stábnak ahhoz, hogy megfelelően összeálljanak, ebben azonban segítségükre lehet, hogy az első mérkőzést követően csak két héttel később lépnek újból pályára.

A Szedeák jövő pénteken kezdi meg a 2016/17-es bajnokságot a Körmend elleni hazai mérkőzéssel, amelyet a diákok ingyen tekinthetnek majd meg – ezt követően azonban két hét szünet következik a szegediek számára, mivel a 3×3-as világbajnokságra a Pécs és a Kecskemét is ad játékosokat, így ezeket a meccseket majd decemberben és januárban pótolja a Naturtex, így az első meccset követően rögtön kéthetes szünet következik a Szedeák számára.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Hornung Ágnes: az állami nyugdíjrendszer hosszú távon stabil

Default thumbnail
Következő sztori

Orbán: akik nem mennek el szavazni, rábízzák a döntést a többiekre

Legutóbbi hasonló cikkek