Sport

Kosárlabda: a hazai meccsekre helyezné a hangsúlyt a Szedeák az új idényben

Kosárlabda: a hazai meccsekre helyezné a hangsúlyt a Szedeák az új idényben

2016. szeptember 29., csütörtök
Kosárlabda: a hazai meccsekre helyezné a hangsúlyt a Szedeák az új idényben
szedeak_teljes_gs

Hamarosan elrajtol a férfi kosárlabda NB I/A csoportos szezonja: a Naturtex-SZTE-Szedeák első mérkőzését jövő pénteken, a Körmend ellen játssza az újszegedi sportcsarnokban. A klub sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy megállapodást kötöttek a Szegedi Tudományegyetem sportorvostani tanszékével is.

Csütörtökön, két nappal az első és egyetlen hazai edzőmérkőzés, valamint nyolc nappal a szezonrajt előtt sajtótájékoztatót tartott a Naturtex-SZTE-Szedeák: a csapaton múlt héten végigsöpört vírus még nem múlt el teljesen, ugyanis

Nikola Lazic

vezetőedző még mindig magas lázzal küszködött. A Szedeák tulajdonosa,

Gellért Ákos

elmondta: minden évben úgy indulnak el, hogy sikerül jobbat nyújtaniuk, ám a realitások ezt sokszor felülírják. „Mint minden egyéb sportágnál, itt is a szabad játékos-áramlás, a pénzügyi keretek meghatározzák egy csapat lehetőségeit, Szeged soha nem volt a leggazdagabb csapat. A rájátszás közelében szeretnénk végezni, azt szeretném, hogyha a fiatal játékosaink minél több időt töltsön a pályán, és a közönség értékelje a teljesítményt, látogassa a mérkőzéseinket. Az nagyon jó lenne, ha az itthoni meccseket a mezőny kétharmada ellen esélyesként lépne pályára. Eddig minden évben kihozta a csapat azt, ami benne van, ha ez megmarad, akkor ez egy pozitív dolog” - fogalmazott Gellért Ákos.

Kardos Péter

, a klub elnöke kifejtette: izgatottan várják a szezonrajtot, meglátása szerint az első két-három fordulóban már látható lesz, hogy milyenek az ellenfelek, hiszen mindig sokat változnak a keretek a magyar bajnokságban.

szedeak_szezonnyito_sajttaj06_gs

A klub kötött egy megállapodást a Szegedi Tudományegyetem sportorvostani tanszékével, amelyről

Török László

elmondta: a tanszék teljes mellszélességgel támogatni fogja a csapatot. „Szeged szerencsére jól áll az élsporttal, de eddig nem volt mögötte a tudományos háttér. Nemzetközi tendencia, hogy az élsportban egyre több tudományos hátteret vonnak be, ezt szeretnénk erősíteni, illetve a sérülések esetén is tudunk segíteni” - fogalmazott a

nemrégen megalakult

tanszék vezetője.

Csonka Csaba

, az SZTE sportért felelős egyetemi megbízottja hozzátette, céljuk, hogy egy első osztályú csapatot tudjanak támogatni, illetve szeretnék, hogy minél több hallgató státuszú sportoló legyen a Szedeák keretében. „Hiszek abban, hogy a sport nemesebbé tesz, az ép testben ép lélek szlogen nem elcsépelt, így azt várom, hogy példát mutasson a klub a közönségnek és a szegedieknek, hogy a tanulás és a tudás az kéz a kézben együtt jár” - mondta Csonka Csaba.

Bonifert Domonkos

, a szegedi klub ügyvezetője úgy fogalmazott, üdvözlendő az a megállapodás, amit kötöttek a tanszékkel, és sokat profitálhatnak ebből. „Nagy lelkesedéssel várom a szezonkezdetet, el fog telni egy kis időszak, mire tisztábban látjuk az erőviszonyokat. Én is azt szeretném, hogy a fiataljaink minél több lehetőséghez jutnának, a húzóembereink pedig stabil, sérülésmentes játékot tudnának nyújtani” - nyilatkozta az eseményen az ügyvezető. A csapat másodedzője,

Milenko Topic

elmondta, elsősorban sérülésmentes szezonban reménykednek, hiszen az előző idényben rengeteg sérülés hátráltatta a szegediek idényét, és mivel az új játékosok többsége később érkezett, így mindenképpen időre lesz szüksége a szakmai stábnak ahhoz, hogy megfelelően összeálljanak, ebben azonban segítségükre lehet, hogy az első mérkőzést követően csak két héttel később lépnek újból pályára. A Szedeák jövő pénteken kezdi meg a 2016/17-es bajnokságot a Körmend elleni hazai mérkőzéssel, amelyet a diákok ingyen tekinthetnek majd meg – ezt követően azonban két hét szünet következik a szegediek számára, mivel a 3x3-as világbajnokságra a Pécs és a Kecskemét is ad játékosokat, így ezeket a meccseket majd decemberben és januárban pótolja a Naturtex, így az első meccset követően rögtön kéthetes szünet következik a Szedeák számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.