Kézilabda: jó ügyért bújik rózsaszínbe az FKSE Algyő és az SZKKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_tisza-party020kf

Az elkövetkező szezonban rózsaszín mezt visel idegenbeli mérkőzésein az FKSE Algyő férfi és a Szeged KKSE női kézilabdacsapata.

Mindezt az ötletgazda Vadkerti Attila, az előbbi csapata játékosa, egyben a szegedi klub stratégiai igazgatója jelentette be egy sajtótájékoztató keretei között, amit az I. Algyői Tisza Party programjaihoz kapcsolódóan tartottak meg szombaton a Csongrád megyei településen. A korábbi válogatott kézilabdázó a színválasztás okairól elmondta, ezáltal kívánják felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre. Rámutatott, bár a betegség többségében nőknél fordul elő, valójában azonban mindkét nemre egyaránt veszélyt jelent.

Az új mezeket a csapatok részéről két új igazolás, Valovics Nóra és Velky Péter mutatta be a sajtóeseményen.

Elhangzott az is, az FKSE Algyőt a jövőben a Contitech támogatja mint névszponzor, a gumi- és műanyagipari cég kétéves megállapodást kötött az NB I/B Keleti csoport elmúlt évi bajnokával. Az együttműködés kapcsán Bella Árpád klubigazgató úgy fogalmazott, a tárgyalásokat nagyban segítette a tavaly megszerzett bajnoki aranyérem, majd reményét fejezte ki, hogy az új támogató segítségével talán a következő alkalommal már nem fordul elő az a csapattal, mint ami az idén nyáron, hogy anyagi okok miatt elsősége ellenére sem tudta vállalni a feljutást az élvonalba.

algyo_tisza-party035kfA rendezvényen részt vett az Algyő SK kajakos tehetsége, Kopasz Bálint is, aki az idén nyári riói olimpián a 10. helyet szerezte meg egyesben 1000 méteren. A fiatal versenyző kérdésre válaszolva elmondta, az eredeti terveknek megfelelően már zajlott a felkészülése az U23-as világbajnokságra, amikor megtudta, hogy honi riválisa doppingügye okán mégis ő utazhat az ötkarikás játékokra. Hozzátette, a brazíliai megmérettetés jó tapasztalatszerzési lehetőség volt számára, ráadásul nem nyomta nagy teher a vállát, így csak arra kellett koncentrálnia, hogy kihozza magából a lehető legjobb teljesítményt. Érdekesség, hogy a versenyt egy – a mezőny többi tagjáéhoz képest – kisebb fejű lapáttal teljesítette. Hozzátette, ennek az volt az oka, hogy az izomzata nem érte még el a felnőtt szintet, így ez a választás volt számára a legideálisabb. Az algyői kajakos elárulta, négy év múlva Tokióban már szeretne felállni a dobogóra.

no images were found

Előző sztori

Már 71 megyei értékkel büszkélkedhetünk + FOTÓK

Következő sztori

Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka