/

Vádat emeltek a makói idős nénit kirabolni szándékozó férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki idén februárban próbált meg kirabolni egy időskorú sértettet súlyos sérüléseket is okozva neki – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott február 6-án délután közlekedett Makón, a belterületen, kerékpárral, majd megállt a szintén kerékpárral közlekedő 83 éves sértett mellett. A sértett a táskáját a kerékpár kormányának bal oldalára rakta úgy, hogy a táskapántját feltekerte a kormányra. A vádlott, amikor a sértett mellé ért a táska felé nyúlt, ezt észlelte a sértett és kézzel megfogta azt. Ennek ellenére a vádlott egy erőteljes rántással megkísérelte a táskát elvenni a sértettől, azonban ez nem sikerült, de a sértett a rántás következtében a kerékpárjával együtt az útra esett.

A sértett a vádlott magatartása következtében kéztörést, valamint a testén több helyén horzsolásos sérüléseket szenvedett el, amelyek gyógytartama 8 napon belüli, míg a törés mintegy 5 héten belül gyógyult meg.

Az ügyészség vádlottat a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint minősített súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő, egyébként a bűncselekményt feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt elkövető és így különös visszaeső vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Schwarcz Péter: A szegedi zsinagóga ajtaja mindenki előtt nyitva áll!

Következő sztori

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Hódmezővásárhelyen a nemzeti ünnepen