Sport

Női labdarúgás: tizenegyessel mutatkozott be az új szegedi tizenegy + FOTÓK, VIDEÓ

Női labdarúgás: tizenegyessel mutatkozott be az új szegedi tizenegy + FOTÓK, VIDEÓ

2016. augusztus 27., szombat
Női labdarúgás: tizenegyessel mutatkozott be az új szegedi tizenegy + FOTÓK, VIDEÓ
atomeromu_szent_mihaly000

Bajnokesélyeshez méltóan rajtolt az NB II-ben a Szent Mihály, három játékosa is mesterhármast jegyzett a paksi diadal során.

Paks, 100 néző
2016. augusztus 27., 12.00
Atomerőmű SE
Szent Mihály
A meccs véget ért.
Játékvezető: Tamás Lajos •* Asszisztens: Pesti Dóra, Pesti Éva
0
-
11

Női labdarúgó NB II 1. forduló:

Atomerőmű SE - Szent Mihály 0-11 (0-5).

Paks, 100 néző, vezette: Tamás Lajos (Pesti Dóra, Pesti Éva).

Paks:

Heitzmann - Bagó, Orbán, Debreceni, Kovács Zs. (Szekeres 46'), Maláti G. (Wahl 72'), Maláti D. (Bajor 75'), Lovász, Lotz, Laszlóczki, Becze (Kovács M. 65'). Vezetőedző: Sánta István.

Szeged:

Schildkraut - Sávai (Kardos 46'), Vass, Harcel, Temesváry, Szántó, Szalai, Papp, Guth, Zimányi Kovács, Lipták. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Lipták L. (9', 20', 56'), Zimányi Kovács A. (17', 53', 81'), Szalai Á. (32', 77'), Papp D. (45+2', 75', 85') Cserenkó Szabolcs:

"Jobban játszottunk, mint a múlt heti kupameccsen a Monor ellen. Azokat a célokat teljesítettük, amiért jöttünk. Fontos volt, hogy a második félidőben ne álljunk le, illetve az is, hogy ne kapjunk gólt. Eddig hittük, hogy jó úton járunk, ezek a találkozók arra kellenek, hogy ezt tudjuk is. Ettől a perctől a jövő vasárnap 15 órakor kezdődő hazai, Balatonfüred elleni mérkőzésre kell készülnünk és koncentrálnunk."

http://www.youtube.com/watch?v=RPG3Trj3l1s

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90+3'
Harsant a hármas sípszó, gyönyörű győzelemmel kezdte a 2016/17-es pontvadászatot a bajnokesélyes Szeged! A fantasztikus gólok és a színes játék után jó SZIN-ezést kívánunk nekik a hazautat követően estére! Önöknek köszönjük a figyelmet, és a hazaiak jóvoltából hamarosan fotókkal is jelentkezünk majd!
88'
Ismét megpróbálkozik a becsületgól megszerzésével a szurkolói által hangosan buzdított Paks. Gyors és korszerű támadást vezettek a hazaiak, Bajor Alexandra beadását Bagó Aliz 6 méterről lőtte kapura, de Schildkraut Fruzsina érezte az irányt, jókor és jól mozdult el, ezzel megőrizte hálója "szüzességét".
85'
GÓÓÓL 0-11! Papp Dorina sem akar lemaradni Liptáktól és Zimányi Kovácstól! Ügyesen szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd kihasználva a védelmi megingást belsővel ravasz módon pörgetett a hálóba.
84'
Guth Renáta 19 méteres remek szabadrúgása alig-alig ment a hazai kapu fölé.
82'
Újabb paksi csere történt nemrég közben: Maláti Dalma le, Bajor Alexandra be. A szegedieknek nincs szükségük frissítésre, elég frissnek és jó erőben lévőnek tűnnek, tízgólos vezetésük ellenére is teljes gőzzel támadnak, mennek előre, minden labdára igyekeznek azonnal lecsapni.
81'
GÓÓÓL 0-10! Kis szöglet után Zimányi Kovács Anikó húzott befelé balról, majd a tizenhatos oldalvonalától gyönyörűen ívelt a kapus felett a hálóba. Ezzel ő is háromnál jár, akárcsak Lipták Lilla.
77'
GÓÓÓL 0-9! Ha egy üzlet beindul... Lipták Lilla tökéletesen ívelt be ezúttal balról, középen tisztán érkezett Szalai Ágnes, aki a kapust megelőzve pöccintett finom mozdulattal 5 méterről a jobb sarokba.
75'
GÓÓÓL 0-8! Papp Dorina javított, de még hogy: megszerezte a nyolcadikat! Egy kipattanó labdát 16 méterről jobb külsővel kapásból lőtt a hosszúba, magas ívben, erősen, tökéletesen a bal kapufa mellé, Heitzmann csak nézte, ahogyan a hálójába vágódik. Jár a vastaps!
69'
Papp Dorina cselezgette magát helyzetbe, majd túlkombinálta, így nincs meg a nyolcadik.
68'
Zimányi Kovács Anikó két kecsegtető lehetőséget hagyott ki: előbb mellé lőtt, majd egy perccel később a paksi kapus hárította próbálkozását. Ezt követően Lipták Lilla a hálóba talált egy szép akció végén, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Kívülről úgy tűnt, nincs igaza...
66'
Ivószünet a második félidőben is.
65'
Becze Bianka helyére Kovács Mónika érkezett a paksi csapatba.
62'
Kiegyenlítettebbé vált a játék most, előrébb tolta védekezését a Paks, kérdés, erre milyen választ adnak most a Cserenkó-lányok. Feltűnő, hogy fáradni tűnnek a hazai játékosok, akik - érthető módon - kicsit hitüket is veszítették. Lelkesen mennek még előre, mert a becsületgólt nagyon szeretnék elhelyezni a szegedi kapuban.
57'
A középkezdést követően Bagó Aliz tűzte rá a labdát, mely 20-25 centivel suhant el a szegedi ketrec felett, Schildkraut Fruzsinának azért nem kellett aggódnia.
56'
GÓÓÓL 0-7! Máris itt az újabb találat, mire lejegyeztük az előzőt! Gyönyörű támadással ziláltuk szét a paksi védelmet: Papp Dorinától indult az akció, Szalai Ágnes volt a következő szereplő, aki Lipták Lillának adott forintos zsugát, a támadó pedig 7 méterről nagyszerűen lőtt a kapu jobb oldalába, harmadik gólját jegyezve máris (ismét megelőzve Zimányi Kovácsot a mai különversenyben).
53'
GÓÓÓL 0-6! Már ebben a felvonásban sem érintetlen a paksi háló! Történt, hogy Papp Dorina a tizenhatosnál ügyesen fedezte a labdát, majd mivel nem tudott befordulni, lövésre készítette le Zimányi Kovács Anikónak, aki 26 méterről irdatlan erővel pókhálózta ki a bal felsőt. Nagyszerű lövés volt, mind az erőt, mind a technikai kivitelelést még a férfiak is megirigyelhetik.
50'
Nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a paksi lányok, a tizenhatosig több alkalommal sikerült is eljutniuk, de ott rendre elbizonytalanodtak.
46'
A szegediek egyet változtattak, Sávai Vivien helyére Kardos Barnadett érkezett. Kovács Zsuzsannát pedig Szekeres Kíra váltotta a paksiaknál, akik ugyancsak egyet cseréltek a forduláskor.
46'
A paksiak indították útjára a labdát a második félidőben.
SZÜNET!
45+3'
Véget ért az első játékrész: a nagy kedvvel és jól játszó szegediek magabiztos előnnyel vonulhatnak a pihenőre a lelkes paksiak ellenében.
45+2'
GÓÓÓL 0-5! Lipták Lilla lövését még védte a hazai kapus, a rossz kidobását követően viszont megszületett az ötödik találat. Papp Dorina csípte el a lasztit, három csellel játszotta át magát a védelmen, majd a kiinduló Heitzmann mellett a jobb alsóba lőtt. A ráadásban tehát a 21 esztendős szegedi játékos is feliratkozhatott az eredményjelzőre.
45'
Lipták Lilla három szép cselt követően remekül tette ki jobbra a labdát, ám az ígéretes akciót lesen állította meg az asszisztens.
42'
Kijött a szorításból az Atomerőmű együttese, és szórványos ellentámadásokkal kísérletezik, ezek az akciók azonban komoly gólveszélyt nem rejtenek magukban. A szegedi lányok mintha taktikai megfontolásból kicsit visszaállnának az első félidő utolsó perceire.
38'
Nyomás alatt tartja a hazai kaput a Szent Mihály, de egyelőre nem született meg az ötödik gól. Egy elpasszolt labdára Szalai Ágnes csapott le az imént, jól került helyzetbe, lövése azonban ezúttal a kapu közepe felé tartott, így a paksiak portása védeni tudta a kísérletet.
32'
GÓÓÓL 0-4! Már néggyel vezetünk! Harcel Boglárka a bal oldalról 40 méteres pompás keresztpasszal indította Szalai Ágnest, aki nagyszerűen vette át a játékszert, majd ügyesen lőtt a kapu jobb oldalába. Gólpassz után gól a 25 esztendős kapitánytól!
30'
Sok passzos támadásokkal építkeztek a hazaiak az ivószünet utáni percekben, az akciókat magabiztosan hárította a szegedi védelem. Ezt követően a jobb oldalon igen aktív Szalai Ágnes vezérletével igyekszik visszavenni a kezdeményezést a látogató.
25'
A nagy melegre való tekintettel nem maradhat el az ivószünet, mindkét oldalon frissítenek a játékosok.
24'
Kissé könnyű síppal fújt be egy szabadrúgást a hazaiaknak a játékvezető a tizenhatos vonalánál. Maláti Gréta remekül lőtte rá, alig ment el a jobb kapufa mellett.
20'
GÓÓÓL 0-3! Hosszúnak tűnő mélységi indítást kapott a szegedi kapitány, Szalai Ágnes, amit az alapvonal előtt futott be, egyből a szögletzászlótól pontosan ívelt középre, ahol érkezett Lipták Lilla, és 8 méterről pompásan bólintott a jobb alsóba.
17'
GÓÓÓL 0-2! Megduplázta előnyét a Szeged, Zimányi Kovács Anikó volt a főszereplő. Előbb egy kis szögletet követően cimbalomszögből próbálkozott, a jobb felső saroknál szépen védett Heitzmann Nikolett hálóőr, nem sokkal később azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Zimányi Kovács 35 méterről ívelt, ám erős lökettel vette célba a bal felső sarkot, labdája pedig éppen a pipában kötött ki, ezzel a 24 esztendős válogatott focistának is megszületett az első találata az új idényben.
15'
A gól talán túlzottan is megnyugtatta a mieinket, óriási egyenlítési esélyt szalasztott el a Paks. Ketten vezették a labdát a vendégek középső védőjére, Vass Noémire, át is játszották, a kapitány, Laszlóczki Anna pedig már csak a kapussal állt szembe. Azonban szerencsénkre lelassult, kivárt, így végül Schildkraut Fruzsina bravúrral hárítani tudott.
9'
GÓÓÓL 0-1! Lipták Lilláé a szezon első találata! A 23 éves szegedi futballista szép csatárteljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, nagyszerű labdát kapott a tizenhatosnál, lefordult emberéről, egy lépésnyi előnyre tett szert, majd 11 méterről a kifutó paksi kapus mellett a jobb alsóba gurított. Előny tehát itt!
7'
Zimányi Kovács előtt adódott az első említésre méltó lehetőség, megpróbált kiugrani, majd le kellett lassítania, ketten beérték, és elválasztották a labdától a szegediek klasszisát.
6'
Az első öt percben esélyeshez méltóan mezőnyfölényt alakítottak ki a vendégek, a Paks térfelén folyik a játék, de a hazaiak rendkívül szervezettnek tűnnek, szoros emberfogással operálnak, a válogatott Zimányi Kovács Anikót messze a kaputól is elkísérik.
1'
A szegediek kezdték a játékot.
11.55: Piros-feketében a mieink, piros sportszárral, kék-sötétkék-fehér kombinációban a paksi lányok az NB II nyitómérkőzésén. Meleg van, de még elviselhető azért az időjárás, szél sem nehezíti a játékosok dolgát. 11.30: Köszöntjük Önöket Paksról, ahol hamarosan megkezdi NB II-es szereplését - reményeink szerint a feljutás felé vezető menetelését - a Szent Mihály női labdarúgócsapata! A mérkőzés és a közvetítés 12 órakor indul Tamás Lajos sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.