Női labdarúgás: tizenegyessel mutatkozott be az új szegedi tizenegy + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

atomeromu_szent_mihaly000

Bajnokesélyeshez méltóan rajtolt az NB II-ben a Szent Mihály, három játékosa is mesterhármast jegyzett a paksi diadal során.

Paks, 100 néző
2016. augusztus 27., 12.00
Atomerőmű SE
Szent Mihály
A meccs véget ért.

Játékvezető: Tamás Lajos •* Asszisztens: Pesti Dóra, Pesti Éva
0
11

Női labdarúgó NB II 1. forduló:

Atomerőmű SE – Szent Mihály 0-11 (0-5). Paks, 100 néző, vezette: Tamás Lajos (Pesti Dóra, Pesti Éva).
Paks: Heitzmann – Bagó, Orbán, Debreceni, Kovács Zs. (Szekeres 46′), Maláti G. (Wahl 72′), Maláti D. (Bajor 75′), Lovász, Lotz, Laszlóczki, Becze (Kovács M. 65′). Vezetőedző: Sánta István.
Szeged: Schildkraut – Sávai (Kardos 46′), Vass, Harcel, Temesváry, Szántó, Szalai, Papp, Guth, Zimányi Kovács, Lipták. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Lipták L. (9′, 20′, 56′), Zimányi Kovács A. (17′, 53′, 81′), Szalai Á. (32′, 77′), Papp D. (45+2′, 75′, 85′)

Cserenkó Szabolcs: “Jobban játszottunk, mint a múlt heti kupameccsen a Monor ellen. Azokat a célokat teljesítettük, amiért jöttünk. Fontos volt, hogy a második félidőben ne álljunk le, illetve az is, hogy ne kapjunk gólt. Eddig hittük, hogy jó úton járunk, ezek a találkozók arra kellenek, hogy ezt tudjuk is. Ettől a perctől a jövő vasárnap 15 órakor kezdődő hazai, Balatonfüred elleni mérkőzésre kell készülnünk és koncentrálnunk.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE!

90+3′
Harsant a hármas sípszó, gyönyörű győzelemmel kezdte a 2016/17-es pontvadászatot a bajnokesélyes Szeged! A fantasztikus gólok és a színes játék után jó SZIN-ezést kívánunk nekik a hazautat követően estére! Önöknek köszönjük a figyelmet, és a hazaiak jóvoltából hamarosan fotókkal is jelentkezünk majd!
88′
Ismét megpróbálkozik a becsületgól megszerzésével a szurkolói által hangosan buzdított Paks. Gyors és korszerű támadást vezettek a hazaiak, Bajor Alexandra beadását Bagó Aliz 6 méterről lőtte kapura, de Schildkraut Fruzsina érezte az irányt, jókor és jól mozdult el, ezzel megőrizte hálója “szüzességét”.
85′
GÓÓÓL 0-11! Papp Dorina sem akar lemaradni Liptáktól és Zimányi Kovácstól! Ügyesen szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd kihasználva a védelmi megingást belsővel ravasz módon pörgetett a hálóba.
84′
Guth Renáta 19 méteres remek szabadrúgása alig-alig ment a hazai kapu fölé.
82′
Újabb paksi csere történt nemrég közben: Maláti Dalma le, Bajor Alexandra be. A szegedieknek nincs szükségük frissítésre, elég frissnek és jó erőben lévőnek tűnnek, tízgólos vezetésük ellenére is teljes gőzzel támadnak, mennek előre, minden labdára igyekeznek azonnal lecsapni.
81′
GÓÓÓL 0-10! Kis szöglet után Zimányi Kovács Anikó húzott befelé balról, majd a tizenhatos oldalvonalától gyönyörűen ívelt a kapus felett a hálóba. Ezzel ő is háromnál jár, akárcsak Lipták Lilla.
77′
GÓÓÓL 0-9! Ha egy üzlet beindul… Lipták Lilla tökéletesen ívelt be ezúttal balról, középen tisztán érkezett Szalai Ágnes, aki a kapust megelőzve pöccintett finom mozdulattal 5 méterről a jobb sarokba.
75′
GÓÓÓL 0-8! Papp Dorina javított, de még hogy: megszerezte a nyolcadikat! Egy kipattanó labdát 16 méterről jobb külsővel kapásból lőtt a hosszúba, magas ívben, erősen, tökéletesen a bal kapufa mellé, Heitzmann csak nézte, ahogyan a hálójába vágódik. Jár a vastaps!
69′
Papp Dorina cselezgette magát helyzetbe, majd túlkombinálta, így nincs meg a nyolcadik.
68′
Zimányi Kovács Anikó két kecsegtető lehetőséget hagyott ki: előbb mellé lőtt, majd egy perccel később a paksi kapus hárította próbálkozását. Ezt követően Lipták Lilla a hálóba talált egy szép akció végén, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Kívülről úgy tűnt, nincs igaza…
66′
Ivószünet a második félidőben is.
65′
Becze Bianka helyére Kovács Mónika érkezett a paksi csapatba.
62′
Kiegyenlítettebbé vált a játék most, előrébb tolta védekezését a Paks, kérdés, erre milyen választ adnak most a Cserenkó-lányok. Feltűnő, hogy fáradni tűnnek a hazai játékosok, akik – érthető módon – kicsit hitüket is veszítették. Lelkesen mennek még előre, mert a becsületgólt nagyon szeretnék elhelyezni a szegedi kapuban.
57′
A középkezdést követően Bagó Aliz tűzte rá a labdát, mely 20-25 centivel suhant el a szegedi ketrec felett, Schildkraut Fruzsinának azért nem kellett aggódnia.
56′
GÓÓÓL 0-7! Máris itt az újabb találat, mire lejegyeztük az előzőt! Gyönyörű támadással ziláltuk szét a paksi védelmet: Papp Dorinától indult az akció, Szalai Ágnes volt a következő szereplő, aki Lipták Lillának adott forintos zsugát, a támadó pedig 7 méterről nagyszerűen lőtt a kapu jobb oldalába, harmadik gólját jegyezve máris (ismét megelőzve Zimányi Kovácsot a mai különversenyben).
53′
GÓÓÓL 0-6! Már ebben a felvonásban sem érintetlen a paksi háló! Történt, hogy Papp Dorina a tizenhatosnál ügyesen fedezte a labdát, majd mivel nem tudott befordulni, lövésre készítette le Zimányi Kovács Anikónak, aki 26 méterről irdatlan erővel pókhálózta ki a bal felsőt. Nagyszerű lövés volt, mind az erőt, mind a technikai kivitelelést még a férfiak is megirigyelhetik.
50′
Nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a paksi lányok, a tizenhatosig több alkalommal sikerült is eljutniuk, de ott rendre elbizonytalanodtak.
46′
A szegediek egyet változtattak, Sávai Vivien helyére Kardos Barnadett érkezett. Kovács Zsuzsannát pedig Szekeres Kíra váltotta a paksiaknál, akik ugyancsak egyet cseréltek a forduláskor.
46′
A paksiak indították útjára a labdát a második félidőben.

SZÜNET!

45+3′
Véget ért az első játékrész: a nagy kedvvel és jól játszó szegediek magabiztos előnnyel vonulhatnak a pihenőre a lelkes paksiak ellenében.
45+2′
GÓÓÓL 0-5! Lipták Lilla lövését még védte a hazai kapus, a rossz kidobását követően viszont megszületett az ötödik találat. Papp Dorina csípte el a lasztit, három csellel játszotta át magát a védelmen, majd a kiinduló Heitzmann mellett a jobb alsóba lőtt. A ráadásban tehát a 21 esztendős szegedi játékos is feliratkozhatott az eredményjelzőre.
45′
Lipták Lilla három szép cselt követően remekül tette ki jobbra a labdát, ám az ígéretes akciót lesen állította meg az asszisztens.
42′
Kijött a szorításból az Atomerőmű együttese, és szórványos ellentámadásokkal kísérletezik, ezek az akciók azonban komoly gólveszélyt nem rejtenek magukban. A szegedi lányok mintha taktikai megfontolásból kicsit visszaállnának az első félidő utolsó perceire.
38′
Nyomás alatt tartja a hazai kaput a Szent Mihály, de egyelőre nem született meg az ötödik gól. Egy elpasszolt labdára Szalai Ágnes csapott le az imént, jól került helyzetbe, lövése azonban ezúttal a kapu közepe felé tartott, így a paksiak portása védeni tudta a kísérletet.
32′
GÓÓÓL 0-4! Már néggyel vezetünk! Harcel Boglárka a bal oldalról 40 méteres pompás keresztpasszal indította Szalai Ágnest, aki nagyszerűen vette át a játékszert, majd ügyesen lőtt a kapu jobb oldalába. Gólpassz után gól a 25 esztendős kapitánytól!
30′
Sok passzos támadásokkal építkeztek a hazaiak az ivószünet utáni percekben, az akciókat magabiztosan hárította a szegedi védelem. Ezt követően a jobb oldalon igen aktív Szalai Ágnes vezérletével igyekszik visszavenni a kezdeményezést a látogató.
25′
A nagy melegre való tekintettel nem maradhat el az ivószünet, mindkét oldalon frissítenek a játékosok.
24′
Kissé könnyű síppal fújt be egy szabadrúgást a hazaiaknak a játékvezető a tizenhatos vonalánál. Maláti Gréta remekül lőtte rá, alig ment el a jobb kapufa mellett.
20′
GÓÓÓL 0-3! Hosszúnak tűnő mélységi indítást kapott a szegedi kapitány, Szalai Ágnes, amit az alapvonal előtt futott be, egyből a szögletzászlótól pontosan ívelt középre, ahol érkezett Lipták Lilla, és 8 méterről pompásan bólintott a jobb alsóba.
17′
GÓÓÓL 0-2! Megduplázta előnyét a Szeged, Zimányi Kovács Anikó volt a főszereplő. Előbb egy kis szögletet követően cimbalomszögből próbálkozott, a jobb felső saroknál szépen védett Heitzmann Nikolett hálóőr, nem sokkal később azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Zimányi Kovács 35 méterről ívelt, ám erős lökettel vette célba a bal felső sarkot, labdája pedig éppen a pipában kötött ki, ezzel a 24 esztendős válogatott focistának is megszületett az első találata az új idényben.
15′
A gól talán túlzottan is megnyugtatta a mieinket, óriási egyenlítési esélyt szalasztott el a Paks. Ketten vezették a labdát a vendégek középső védőjére, Vass Noémire, át is játszották, a kapitány, Laszlóczki Anna pedig már csak a kapussal állt szembe. Azonban szerencsénkre lelassult, kivárt, így végül Schildkraut Fruzsina bravúrral hárítani tudott.
9′
GÓÓÓL 0-1! Lipták Lilláé a szezon első találata! A 23 éves szegedi futballista szép csatárteljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, nagyszerű labdát kapott a tizenhatosnál, lefordult emberéről, egy lépésnyi előnyre tett szert, majd 11 méterről a kifutó paksi kapus mellett a jobb alsóba gurított. Előny tehát itt!
7′
Zimányi Kovács előtt adódott az első említésre méltó lehetőség, megpróbált kiugrani, majd le kellett lassítania, ketten beérték, és elválasztották a labdától a szegediek klasszisát.
6′
Az első öt percben esélyeshez méltóan mezőnyfölényt alakítottak ki a vendégek, a Paks térfelén folyik a játék, de a hazaiak rendkívül szervezettnek tűnnek, szoros emberfogással operálnak, a válogatott Zimányi Kovács Anikót messze a kaputól is elkísérik.
1′
A szegediek kezdték a játékot.

11.55: Piros-feketében a mieink, piros sportszárral, kék-sötétkék-fehér kombinációban a paksi lányok az NB II nyitómérkőzésén. Meleg van, de még elviselhető azért az időjárás, szél sem nehezíti a játékosok dolgát.

11.30: Köszöntjük Önöket Paksról, ahol hamarosan megkezdi NB II-es szereplését – reményeink szerint a feljutás felé vezető menetelését – a Szent Mihály női labdarúgócsapata!

A mérkőzés és a közvetítés 12 órakor indul Tamás Lajos sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Előző sztori

Nagycsaládosok: számos támogatás segíti az iskolakezdést

Következő sztori

Evezés: Galambos Péter ezüstérmet szerzett a rotterdami világbajnokságon