Megszavazta Olasz Anna támogatását is a sportbizottság

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sportbizottsagi_ules01_gs

Szerdai ülésén a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elfogadta a riói olimpián szereplő nyílt vízi úszó, Olasz Anna támogatását segítő előterjesztést is, illetve két sportrendezvény kaphat további támogatást – a SZEOL SC igényéről később dönthetnek.

A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülésén Joób Márton (MSZP) gratulált a szegedi sportolók által, a riói olimpián elért eredményekhez, valamint a bronzérmet szerző Márton Anitának is, aki ugyan a város szülöttje, de a békéscsabai klub színeiben ért fel a dobogó harmadik fokára súlylökésben.

Ahogyan a város más, Rióba kijutott olimpikonok, úgy Olasz Anna esetében is egymillió forintos összeggel támogatja a sportoló szereplését – azonban a Haász-SZUE úszója két héttel az ötkarikás játékok kezdete előtt tudta meg, hogy ott lehet majd az olimpián. A javaslatot egyhangúlag elfogadta a bizottság.

Szentgyörgyi Pál (MSZP), gazdasági alpolgármester is részt vett az ülésen, ahol elmondta, próbálkoztak azzal, hogy a Rióban szereplő szegedi sportolókat közösen köszöntsék, de mivel egyik érintett sem tartózkodott Szegeden, így ezt nem tudták megvalósítani.

sportbizottsagi_ules02_gs

Bár a pályázati határidő lejártát követően, de két egyesület nyújtott be támogatási kérelmet rendezvényükhöz: a Korcsolyázó Diáksport Egyesület a Gyorsasági Görkorcsolyázó Utánpótlás Országos bajnokságot szervezte meg az elmúlt hétvégén, ahol mintegy 250 fő indult. A Délvidéki Aero Club 1930 a XVII. MATASZ Kupa ejtőernyős célbaugró versenyhez kért támogatást. Ezzel kapcsolatban Kónya Sándor, a Városi sporttanács elnöke megjegyezte, a bizottságnak meg kell vizsgálnia, hogy van-e más kérelem, mert ezeket a támogatásokat csak a sporttámogatási keret átcsoportosításával tudják kiegyenlíteni, így ennek tükrében kell dönteniük, illetve a korcsolyázók esetében a 13 tagot tömörítő szervezet négy tagja is szegedi, amelyek közül hármat már bőkezűen támogatott a város, így a szűkös keret miatt érdemes elgondolkozni azon, hogy később lesznek-e ennél fontosabb igények is, ráadásul mivel már lezajlott a rendezvény, az esetleges későbbi döntés annak megvalósítását nem veszélyezteti.

Joób Márton válaszában kifejtette, a szövetség csak később kérte fel erre a klubot, ezért igényelték most az összeget, amelynek végül közel felét, azaz 130 ezer forintot szavazott meg a bizottság, míg az ejtőernyősök 150 ezer forintos támogatásban részesülhetnek, miután Tóth Péter (Jobbik) tartózkodása mellett fogadták el a javaslatot, így a 280 ezer forintos összeget a rendezvénykeretbe csoportosította át a bizottság.

Az ülésen elhangzott, hogy érkezett egy 12 millió forintos támogatási kérelem is az NB II-es SZEOL SC-től: ezzel kapcsolatban később dönthet a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság.

Előző sztori

Ételt csak okosan vigyen a gyerek az iskolába!

Következő sztori

Megváltozott a forgalmi rend a Madách-iskolánál