Kultúra

Megkezdődött a sorban állás a színházi bérletekért

Megkezdődött a sorban állás a színházi bérletekért

2016. augusztus 15., hétfő
Megkezdődött a sorban állás a színházi bérletekért
szinhaz_berletarusitas001kf

Több mint egy órája, nyitás óta sorban állnak a színház szerelmesei a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájánál. Azok a bérletesek, akik leghamarabb hosszabbítanak, ajándék jegyre számíthatnak.

A 2016/17-es évadot már az év elején megújult művészeti vezetés tervezte.

Spiró György

, a kortárs magyar irodalom kiemelkedő alakja a színházi világot nem csupán drámaíróként, dramaturgként, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanáraként, egykori színikritikusként ismeri, hanem maga is volt színházigazgató, művészeti főtanácsadóként meghatározó szerepet tölt be a repertoár kialakításában.

Keszég László

, aki főrendezőként vezeti a dráma tagozatot, a magyar színházi élet sikeres és sokszínű egyénisége. Szabadkai születésű, színművészi és rendezői diplomáját Budapesten szerezte, pályájának eltelt két évtizedében az alternatív társulatoktól a Nemzeti Színházig sok művészeti műhelyben hozott létre figyelemre méltó előadásokat. A zenés tagozat élén változatlanul a magyar zenei élet legjelentősebb operakarmestere,

Pál Tamás

áll - írta hivatalos közleményében a teátrum.

szinhaz_berletarusitas003kf

A műsortervről hírportálunkon is beszámoltunk, a Tisza-parti színház az évad összeállítása során a kínálat változatosságára törekedett.

Jakab Zsuzsannával

a jegypénztár előtti kígyózó sorban találkoztunk. A hölgy a hétköznapi előadásokra szóló Domján Edit-bérletet jött meghosszabbítani, ugyanis a Kis- és Nagyszínház legjobb helyeire szól a bérlete. Hat éve, minden évben él a bérletesek szóló hosszabbítás lehetőségével, két évvel ezelőtt közel 2 órát állt a sorban. Jakab Zsuzsanna az operaprodukciókat várja legjobban, de a prózai darabokat is szereti. Mivel a teátrum 400 ajándékjegyet ad azoknak, akik leghamarabb váltják meg bérleteiket, már 9.30-kor hosszú sor alakult ki a jegypénztár előtt. Jakab Zsuzsanna elmondta, a szeptember 10-ei Simándy-operaversenyre szeretne elmenni.

Ács Györgyné

húsz éve vendége a színháznak, ezúttal két bérletet jött meghosszabbítani: a Tömörkény- és Gregor-bérleteket. Elárulta, általában a fiával jár az előadásokra, de gyakran a barátnői is csatlakoznak hozzá. Jakab Zsuzsannához hasonlóan ő is a Nagyszínház

Simándy József

születésének 100. évfordulója apropóján rendezett operafesztiválra szeretne ajándékjegyet kapni. A régi bérlők a megszokott helyüket augusztus 15. é szeptember 10. között hosszabbíthatják meg, a bérletezési időszak pedig október 22-ig tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.