Sport

Labdarúgás: kevésen múlt Délvidék világbajnoki részvétele

Labdarúgás: kevésen múlt Délvidék világbajnoki részvétele

2016. augusztus 5., péntek
Labdarúgás: kevésen múlt Délvidék világbajnoki részvétele
magyar_orokseg_kupa

Közel állt a világbajnoki részvételhez Délvidék labdarúgó-válogatottja, amely az I. Magyar Örökség kupában eljutott a döntőig, a fináléban azonban szoros meccsen alulmaradt Felvidék együttesével szemben. A tornát Délvidék csapatának szelektorával, Apró Attilával értékeltük

. Első komoly tornáján szerepelt augusztus 1-3. között, a Szarvason megrendezett I. Magyar Örökség kupán a Délvidéki magyar labdarúgó-válogatott: a tavaly megalakult csapat három, elcsatolt terület csapatával, Felvidékkel, Székelyfölddel és Kárpátaljával küzdött azért a történelmi Magyarország közepén rendezett tornán, hogy részt vehessen nem szuverén államok nemzetközi szervezete, a CONIFA által rendezett világbajnokságon. Az elődöntő remekül sikerült

Apró Attila

együttese számára, amely

Mihalecz Sándor

,

Pozsár Dániel

és

Könyves Norbert

találataival

3-1-re verte

Székelyföld együttesét, így következhetett a döntő Felvidék ellen: a szerdai fináléra egy busznyi szurkoló is érkezett a Vajdaságból, hogy a helyszínen támogathassa a csapatot. A világbajnoki részvételről döntő meccs azonban nem indult jól Délvidék számára, egy büntetőből vezetést szerzett Felvidék, majd ugyan a második játékrész elején sikerült egalizálnia Pócs Tamáséknak, akiknek meg is volt az esélyük arra, hogy megfordítsák a meccset, a végén azonban mindent feltett egy lapra a csapat, ez azonban visszaütött: az utolsó pillanatokban egy kontrából betalált Felvidék, és megnyerte az I. Magyar Örökség kupát. „Alapvetően a második hely nem rossz, de mint tudjuk, csak az első hely ért egyenes ágú kvalifikációs helyet egy világeseményre. Tény, hogy az alapvetően is védekezésre berendezkedő ellenfélnek kedvezett, hogy egy ártalmatlannak tűnő szituációból büntetőhöz jutottak és megszerezték a vezetést, azonban némi átszervezéssel stabilizáltuk a középpályánkat és állandó nyomás alá helyeztük a felvidéki csapatot. Kiegyenlítettünk, és döntéshelyzetbe kerültem, hiszen játszhattunk volna a tizenegyesekre is, de úgy éreztem, hogy más dimenziót képviselünk játékminőségben, mint az ellenfél, ezért folytattuk az offenzíváinkat, mely fordítva sült el és az utolsó percekben kaptunk még egy gólt kontrából, nem pedig mi váltottuk találatra azt a vákuumot, amit kialakítottunk az ellenfél térfelén. A döntést én hoztam meg, így a felelősség is természetesen az enyém. A játékosok megpróbálták kiszolgálni a csodálatos szurkolóinkat szívvel-lélekkel, helyenként már túlzott agresszivitással is, s ettől eltekintve nagyon büszke vagyok rájuk” – összegezte a fináléban történteket Délvidék vezetőedzője, Apró Attila, utalva arra, hogy a meccs végén, a Felvidék második találatát követően két játékosát is kiállították. Ahogyan Apró Attila hozzátette, terveik szerint a bajnokság végéig nem lesz hivatalos mérkőzése a felnőtt válogatottnak, hanem folytatódnak a háttérmunkálatok, többek között egy vajdasági bejegyzésű alapítvány életre hívásával, mely a Magyar Házak Nonprofit Kft-vel karöltve biztosítaná a válogatott jogi személyiségét és gazdasági alapjainak bővítését. „Ezt némileg felülírhatja, ha meghívást kapunk egy újabb kvalifikációs tornára. Meccsek nélkül azonban nem maradunk, mert az ősz egy másik prioritása az utánpótlás válogatott keretének kiválasztása és első összetartása, valamint tornája lenne” – mondta el a válogatott közeljövőjének programjáról Apró Attila.

Az I. Magyar Örökség kupa döntőjében

Felvidék - Délvidék 2-1 (1-0)

Szarvas, Erzsébet-ligeti sporttelep. Vezette: Bálint Attila.

Felvidék

: Rusznák - Pásztor, Mészáros, Kürti, Busánszki, Takács T., Renczes, Halák, Érsek, Magyar, Kalmár. Csere: Molnár R., Prisztács, Lozota.

Szövetségi kapitány:

Molnár László.

Délvidék:

Hajagos - Mihalecz, Csáki, Takács K., Rigó, Lékó, Tandari, Barta, Nagy Z., Pozsár, Könyves. Csere: Öregh, Csanádi, Faragó. Szövetségi kapitány: Apró Attila.

Gól:

Érsek (11-esből), Magyar ill. Nagy Z.

Kiállítva:

Könyves, Barta.

A Délvidéki labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok:

Hajagos Tamás (TSC, B. Topolya), Öreg Tibor (FK Becej 1901)

Védők:

Rigó Ervin (FK Becej 1901), Barta Ottó, Csáki Róbert (Tiszakécske), Takács Kornél (FC Dabas), Pócs Tamás (Mórahalom VSE).

Középpályások:

Lékó Roland (Szekszárdi UFC), Nagy Zoltán, Tandari Zsolt (FK Potisje), Csanádi István, Faragó Dávid (Szentendre).

Támadók:

Könyves Norbert (Vasas FC), Pozsár Dániel (Ceglédi VSE), Mihalecz Sándor (K Becej 1901), Göncző László (SZEOL SC).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.