Közélet

Augusztus 20. - OMSZ: gyalogos elsősegélynyújtók is járőröztek a tömegben

Augusztus 20. - OMSZ: gyalogos elsősegélynyújtók is járőröztek a tömegben

2016. augusztus 21., vasárnap
Augusztus 20. - OMSZ: gyalogos elsősegélynyújtók is járőröztek a tömegben

Gyalogos elsősegélynyújtók is "járőröztek" a tömegben az augusztus 20-i rendezvényeken; rendkívüli esemény szerencsére nem történt, csak kisebb sérüléseket, rosszulléteket láttak el a mentősök - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Győrfi Pál

elmondta: a nagy tömegek belsejébe szinte lehetetlen eljutniuk a mentőknek, ezért fontos, hogy előre tervezzenek, és úgy helyezzék el az egységeket, hogy bárhol percek alatt elérjék a segítségre szorulókat. Ezért "járőröznek" gyalogos elsősegélynyújtók is - tette hozzá. Kiemelte, hogy harminchat plusz mentőegységet helyeztek szolgálatba a normál készültségen felül. Összesen hatvanhat esetben nyújtottak elsősegélyt a fővárosban szombaton, ebből negyvenháromszor rosszullét és huszonháromszor kisebb sérülés miatt. Az emberek többségét a helyszínen ellátták, tizenöt segítségre szorulót ugyanakkor kórházba vittek megfigyelésre. A rendezvényekre két tömeges baleseti egységet is kitelepítettek, használatukra azonban nem volt szükség - emelte ki. Megjegyezte: ezekben sok sérült ápolásához elegendő felszerelést tárolnak, valamint egy három perc alatt felfújható sátrat is, amely alatt egyszerre több embert el lehet látni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.