Bulvár

Vádat emeltek Makón egy Srí Lanka-i embercsempésszel szemben

Vádat emeltek Makón egy Srí Lanka-i embercsempésszel szemben

2016. július 4., hétfő
Vádat emeltek Makón egy Srí Lanka-i embercsempésszel szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt egy Srí Lanka-i állampolgárságú, Olaszországban élő férfival szemben, aki február 2-án kilenc Srí Lanka-i migránsnak ahhoz nyújtott segítséget, hogy Magyarország területére belépjen.

A vádirat szerint az elkövető 2016 elején Olaszországból Romániába utazott abból a célból, hogy a migránsokat a zöldhatáron keresztül, Románia területéről Magyarországra vezesse, majd onnan ismeretlen társaival együttműködve Ausztrián át Olaszországba szállítsa. A férfi tevékenységéért, sikeres szállítás esetén, megbízóitól fizetségben részesült volna. A férfi február 1-jén 22 óra körül indult el kilenc fő Srí Lanka-i állampolgárral Románia területéről kisbusszal, egy órányi utazást követően pedig mintegy hat órán keresztül gyalog folytatták az utat a magyar határ felé, amelyet másnap reggel hét órakor léptek át Kiszombor térségében. A vádlottat és az általa vezetett migránsokat a határ közelében rendőr járőrök észlelték és elfogták, a migráns személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A Makói Járási Ügyészség a Srí Lanka-i elkövetőt vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.