Vádat emeltek Makón egy Srí Lanka-i embercsempésszel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt egy Srí Lanka-i állampolgárságú, Olaszországban élő férfival szemben, aki február 2-án kilenc Srí Lanka-i migránsnak ahhoz nyújtott segítséget, hogy Magyarország területére belépjen.

A vádirat szerint az elkövető 2016 elején Olaszországból Romániába utazott abból a célból, hogy a migránsokat a zöldhatáron keresztül, Románia területéről Magyarországra vezesse, majd onnan ismeretlen társaival együttműködve Ausztrián át Olaszországba szállítsa. A férfi tevékenységéért, sikeres szállítás esetén, megbízóitól fizetségben részesült volna. A férfi február 1-jén 22 óra körül indult el kilenc fő Srí Lanka-i állampolgárral Románia területéről kisbusszal, egy órányi utazást követően pedig mintegy hat órán keresztül gyalog folytatták az utat a magyar határ felé, amelyet másnap reggel hét órakor léptek át Kiszombor térségében. A vádlottat és az általa vezetett migránsokat a határ közelében rendőr járőrök észlelték és elfogták, a migráns személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A Makói Járási Ügyészség a Srí Lanka-i elkövetőt vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Rio 2016: több ország súlyemelőit is eltilthatják az olimpiai részvételtől

Következő sztori

Újabb halfőző fesztivállal gazdagodott Szeged – a klebelsbergtelepiek is bizonyítottak + FOTÓK