Csapatépítéssel indult a jubileumi ÁGOTA-tábor az 1. napon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_csutortok64_gs

Éljenzéssel fogadták a Doboz-Szanazugban a megérkező hétszáz állami gondoskodásban élő fiatalt, akik csapatépítő programok során ismerkedhettek meg egymással a tíznapos tábor csütörtöki nyitányaként.

Vastól Szabolcsig az ország összes megyéjéből és a szakellátási formák mindegyikéből (gyermek- és lakásotthonokból, nevelőszülőktől egyaránt) jöttek résztvevők a XX. Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozójára – mely az ÁGOTA® (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért) Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója Módszertani Intézményének közös szervezésében valósul meg -, a csütörtöki nyitónapon érkezett meg a csaknem hétszáz fiatal. “A jó idő mellénk szegődött, napsütésben fogadtuk őket, remek a hangulat, mindenki felszabadult, nyitottak a gyerekek, az összes résztvevő jól érzi magát, a csütörtöki nyitány az ismerkedés napja” – mondta el hírportálunknak Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója, az országos találkozó vezetője. Az érkező táborozókat egyfajta különleges üdvözlő oszloppal köszöntötték: a tábor közel háromszáz önkéntese, munkatársa felállt, rigmusokkal, ovációval, éljenzéssel fogadták a gyerekeket a legkisebbektől (7-11 évesek) a kamaszokon (12-16 évesek) át a legnagyobbakig (16-19 évesek). Ahogy a szervezők fogalmaztak, ide mindenki hazaérkezett!

Maga a tábor korcsoport szerint három altáborra oszlik, melyeket további alcsoportokra bontanak (a három nagy korcsoporton belül 41 alcsoportot alakítottak ki a tábor szervezői: a legkisebbeknél 5, a kettes korcsoportban 14, a legnagyobbaknál 22 alcsoportot hoztak létre), ahol bár hasonló életkorú gyerekekkel kerülnek össze a táborozók, azonban területi alapon tudatos módon igen kevertek az alcsoportok. “Ezzel az a célunk, hogy a későbbiekben az élményprogramokba beágyazott és a nap nap után egymásra épülő terapeutikus, témakiértékelő programokban is ezt a fajta sorsközösséget élhessék meg, és tudják azt, hogy nemcsak ők küzdenek nehézségekkel, hanem más megyékben élő gyerekeknek is hasonló nehézségeik, kétségeik, örömeik és bánataik vannak” – fogalmazott Kothencz János.

Az országos találkozó vendége volt csütörtökön Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója is, aki köszöntötte az ÁGOTA Alapítvány önkénteseit, megköszönte a Magyarországon állami gondoskodásban élő gyermekekért végzett áldozatos munkájukat, sok erőt, kitartást és örömöt kívánt a következő tíz nap kihívásaihoz.

Az első másfél nap egyébként a csapatépítés jegyében telik játékos módon, este pedig vetélkedővel oldják a hangulatot, pénteken majd koncertekkel és más színes programokkal folytatódik a tábor, hétfőn különleges vendégekkel köszöntik majd a táborozókat. Az estét mesével zárják, pénteken énekes ébresztővel kezdődik a nap. “Ez az ezerfős rendezvény olyan szinten tölti meg élettel a szanazugi üdülőközpontot, ami az egész országban példamutató” – fejtette ki az ÁGOTA Alapítvány vezetője, hozzátéve, nagyon nyitottak a gyerekek, lelkesek az önkéntesek, így aztán elképesztően jó a hangulat.

A jubileumi huszadik ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik.

A jubileumi ÁGOTA-tábor a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.

A 20. jubileumi táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató sok száz gyermeke és fiatalja vett részt. A szervezők a nevükben is köszönik az adományokat, az ajándékokat! A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató továbbra is folyamatosan várja nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

no images were found

Előző sztori

Evezős ob: Négy klubhoz került a nyitónap négy aranyérme

Következő sztori

A NAV-nak 221 nagy adósa volt június végén