Sport

Hátország: hét Csongrád megyei játékos került be az U14-es regionális válogatottba

Hátország: hét Csongrád megyei játékos került be az U14-es regionális válogatottba

2016. június 7., kedd
Hátország: hét Csongrád megyei játékos került be az U14-es regionális válogatottba
u13_as_csongrad_megyei_valogatott

Május 23-án Kecskeméten lépett pályára az U13-as Csongrád megyei labdarúgó-válogatott, amely négy másik megye csapataival mérte össze tudását.

Korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az

U12-es

és az

U14-es

generáció számára is szervezett felmérő tornát, utóbbi korosztály esetében pedig regionális válogatottakat is kialakítottak a szakemberek által kiválasztott játékosokból. Csongrád megyét hét fiatal képviseli majd Közép- és Délkelet-Magyarország Régiós Válogatottban:

Bihari Ádám

(HFC),

Major Ernő

(HFC),

Dobronoky Viktor

(Szeged 2011),

Csányi Ádám

(SZEAC),

Holcsik Bálint

(SZEAC),

Veszelka Milán

(SZEAC) és

Mészáros Gergő

(SZEAC) produkciója nyerte el a döntnökök tetszését. Utoljára az U13-asok utaztak el Kecskemétre, ahol a házigazda Bács-Kiskun, Békés, Budapest II., Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye legjobbjaival kellett felvenniük a versenyt. Az egyenlő játéklehetőség biztosítása érdekében minden résztvevő alakulatnak két részre kellett osztania a keretét, így az egyik sor játszotta az első és a harmadik meccset, míg a másik sor a második és a negyedik találkozót. A Csongrád megyei együttes végül két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a megmérettetést. "Az U13-as korosztályban is jól helyt állt Csongrád megye, hasonlóan az U14-hez és az U12-höz. Hiányérzetünk csak a kimaradt helyzetek miatt lehet. Ha az első két mérkőzésen koncentráltabban futballozunk, akkor azt a két meccset is behúzzuk. A szezon végén, a szakmai stáb nevében mindhárom korosztályban köszönöm a gyerekek munkáját és a klubok támogatását!" – fogalmazott portálunknak

Dlusztus Imre

edző.

Tehetségközponti válogatottak Regionális Tornája (2015. május 23., Kecskemét):

Csongrád megye – Bács-Kiskun megye 1-2.

Csongrád megyei gól: Horváth A.

Csongrád megye – Budapest II. 0-0

Csongrád megye – Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-0.

Gól: Horváth A.

Csongrád megye – Pest megye 1-0.

Gól: Jakó D.

Csongrád megye kerete:

Ruzsáli Dénes (SZEOL), Oroján Domonkos (SZEAC), Csúri Martin (Szeged 2011) -

kapusok

; Kovács Krisztián (HFC), Biacsi Tamás (SZEOL), Török Kevin (SZEAC), Tóth Gergő (SZEOL), Rabi Patrik (Apátfalva), Molnár Bálint (SZEAC), Guth Ádám (SZEOL), Bánfi Balázs (SZEOL), Kovács Viktor (SZEAC), Horváth Artúr (SZEOL), Cs. Tóth Zoltán (SZEOL), Nagy Krisztián (MUFC), Major Szabolcs (SZEOL), Jakó Dávid (SZEAC), Gera Zalán (SZEAC), Zsótér Bence (MUFC), Bódi Gergely (SZEOL), Horváth László (Szeged 2011) -

mezőnyjátékosok

. Major László -

szakmai vezető

; Szalai István és Dlusztus Imre -

edzők

; Kovács Krisztián -

kapusedző

; Papp Róbert -

erőnléti edző

; Hódi Zsuzsanna -

fizioterapeuta

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.