Közélet

Akár a szegedi vadasparkban is meg lehet csípni a diákmunkát

Akár a szegedi vadasparkban is meg lehet csípni a diákmunkát

2016. június 27., hétfő
Akár a szegedi vadasparkban is meg lehet csípni a diákmunkát
diakmunka

Nagyon népszerű a nyári diákmunka, tavaly több mint 27 ezer fiatal szerzett munkatapasztalatot a szünidő alatt. A szegedi fogadó intézmények közül a vadasparkba a legnagyobb a túljelentkezés, ahol évente 20 diák segít be az adminisztrációba és az állatgondozás terén.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott, fiatalok munkához jutását segítő program Csongrád megyei lehetőségeiről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a Szegedi Vadasparkban. A Nyári diákmunka programban 16 és 25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok vehetnek részt, melynek révén nemcsak tapasztalatot, némi jövedelmet is szerezhetnek az adott hónapban - tudtuk meg

Juhász Tünde

kormánymegbízottól. A fiatalok területi, települési önkormányzatoknál, és önkormányzati fenntartású fogadóintézményeknél helyezkedhetnek el, gyakorlatot szerezhetnek többek között idősek otthonában, múzeumoknál, könyvtáraknál, bölcsődékben vagy akár fogyatékkal élők nappali ellátását biztosító intézményeknél is. A cél, hogy testközelből megismerjék a választott területet, s tapasztalattal a hátuk mögött, a végzést követően, minél kevesebb időt töltsenek munkanélküliként. A kormánymegbízott elmondta, az immár harmadik alkalommal meghirdetett programra a megyében összesen 80 millió forintot fordítanak.

nyari_diakmunka_sajttaj001kf

Borbélyné Nagy Mária

, a Szeged Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának vezetője hozzátette, 15 munkáltató ezen a nyáron 240 diákot tud bevonni a programba. A szegedi intézmények 4 órás munkaidőben fogadják a fiatalokat, több kistelepülésen viszont lehetőség van akár a 6 órás munkavégzésre is. A partnerintézmények diákonként 70 ezer forintos támogatásban részesülnek, míg a tanulók valamivel több mint 50 ezer forintot kapnak az elvégzett, néhány napos munkáért. Az osztályvezető emlékeztetett, a szegedi diákoknak június 29-én csoportos tájékoztató napot tartanak a Rákóczi téri épületben, ekkor derül ki az is, hol és mennyi diákot fogadnak a partnerek. Az érdeklődőket arra figyelmeztette, ne feledjék: személyi igazolvány, TAJ-kártya és diákigazolvány szükséges a felvételi adatlap kitöltéséhez. A Szegedi Vadaspark már a kezdetektől részt vesz a Nyári diákmunka programban, melynek révén a diákok elsősorban az adminisztrációs és állatgondozási feladatokba tudnak bekapcsolódni - ezt már

Veprik Róbert

, a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. igazgatója tette hozzá. Évente 20 fiatalt tudnak fogadni, ennél azonban jóval többen szeretnének munkát vállalni a zoo-ban, nem véletlenül ez a legnépszerűbb helyszín a diákok között. Veprik elmondta, minden évben lelkes, a munka iránt elkötelezett jelentkezőik vannak, s azt sem tartja kizártnak, hogy a szakirányú végzettséget szerzők később bekapcsolódjanak a park mindennapi életébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.