Közélet

Tárgyalásokat követel a Vasutasok Szakszervezete a MÁV-nál kialakult krízishelyzet megoldására

Tárgyalásokat követel a Vasutasok Szakszervezete a MÁV-nál kialakult krízishelyzet megoldására

2016. május 22., vasárnap
Tárgyalásokat követel a Vasutasok Szakszervezete a MÁV-nál kialakult krízishelyzet megoldására

Érdemi tárgyalásokat követel a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) a MÁV vezetésétől a vasútnál kialakult krízishelyzet megoldása érdekében - közölte a szakszervezet az MTI-vel vasárnap.

A VSZ közleményében azt írta: amennyiben július 9-ig, a Vasutasnapig a cégvezetés nem reagál követelésükre, országos figyelemfelkeltő akciósorozatot indítanak a vasútnál. Erről a VSZ Kongresszusa döntött szombati ülésén. A szakszervezet emlékeztet arra, hogy már tavaly pontokba szedték a súlyos problémákat - ide sorolták egyebek között az alacsony béreket, a kritikus létszámhiányt, az áldatlan munkakörülményeket, az indokolatlanul szigorú és rossz vizsgáztatási rendszert, az életpályamodell hiányát -, és kiáltványban követelték a menedzsmenttől az áldatlan állapotok megszüntetését, a szakma becsületének a visszaállítását. Érdemi változás azóta sem történt, még csak komolynak nevezhető tárgyalás sem kezdődött el a többször jelzett problémákról - mutattak rá.

Meleg János

, a VSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a MÁV az idei évre kötött bérmegállapodásban foglaltakat sem tartotta be, az ígéretek ellenére nem tárgyalhattak a középtávú megállapodásról, a kollektív szerződés átfogó módosításáról és az életpályamodell kialakításáról. Pedig ez utóbbira éppen most a legkedvezőbb a helyzet, hiszen a vállalatcsoport 39 milliárd forintos eredménnyel zárta a tavalyi üzleti évet - jegyezte meg az elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.