Bulvár

Nem jogerősen előzetesben a prostitúcióból származó pénz tisztára mosását elkövető szegedi testvérpár (FRISSÍTVE)

Nem jogerősen előzetesben a prostitúcióból származó pénz tisztára mosását elkövető szegedi testvérpár (FRISSÍTVE)

2016. május 12., csütörtök
Nem jogerősen előzetesben a prostitúcióból származó pénz tisztára mosását elkövető szegedi testvérpár (FRISSÍTVE)

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a két gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akiket különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség.

A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása június 12-ig tart.

Korábban írtuk:

A Csongrád Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a szegedi férfinak és nőnek akik a Franciaországban prostituáltakat futtató bűnszervezet működéséből származó pénz eredetét segítettek eltüntetni. A megalapozott gyanú szerint a szegedi testvérpár – akik közül a nő prostituáltként is dolgozott a bűnszervezetnek Franciaországban és korábban még más országokban is – névleges adásvételi szerződét kötött a szervezet szegedi vezetőjével egy helybeli ingatlan megvásárlásáról. A fiktív adásvételi szerződés szerint a közelmúltban a francia-magyar közös nyomozó csoport által kiadott elfogató parancs elől elszökő férfi 2014. végén adta el az alig tíz millió Ft. értékű házát több, mint 60 millió Ft-ért a testvérpárnak, abból a célból, hogy a prostitúcióból származó pénz eredetét így próbálják elfedni. A házat megvásárlók legális jövedelemmel nem rendelkeztek, a nő évek óta dolgozott prostituáltként külföldön a bűnszervezet felügyelete alatt, míg a férfi szociális segélyben részesült. Gyanúsítottak az ingatlan felett soha nem rendelkeztek, abban a bűnszervezet más tagja lakott. Gyanúsítottak egyébként az adásvételhez kapcsolódó vagyonszerzési illetéket sem fizették meg. A különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsított testvérpár előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt a nyomozási bíró felé az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán, valamint a nő vonatkozásában a bűnismétlés veszélyére is figyelemmel. Őt ugyanis Ausztriában 2012-ben prostitúció támogatása és kiskorú pornográf felajánlása miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélték, melynek hatálya alatt látszik megvalósítania a gyanú szerinti cselekményt. Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett. Az előzetes letartóztatás tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog döntést hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.