Lázár János: Az MSZP nyomoztat fideszes politikusokra Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Parlamentben hétfőn azt mondta: a szocialisták szokása, hogy a megyei főügyészségnek vagy rendőrségnek instrukciókat adnak fideszes politikusok elleni nyomozásra.

Ahogy a SZEGEDma.hu is megírta, hétfőn az Országgyűlésben Szeged MSZP-s képviselője, Szabó Sándor kérdést intézett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a Szegedi Vadasparkban kialakított játszótér ügyében, melynek kapcsán nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt két embert előzetes letartóztatásba helyeztek, egy ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki. Szabó azt mondta: az érintett vállalkozás – mely 2013-ban jogosulatlanul vett fel hazai és uniós támogatásokat, így 185 millió forintos vagyoni hátrány érte a költségvetést – több szálon kapcsolódott a Fidesz szegedi szervezetéhez.

Lázár János válaszában többek között kiemelte: már 2014 decemberében elrendelt egy vizsgálatot az említett ügyben, függetlenül a rendőrségi és az ügyészségi eljárásoktól a tárca támogatásokat vizsgáló ellenőrzési főosztálya megállapította a szabálytalanságot, és a szerződéstől 2015 tavaszán elálltak, a vállalkozótól pedig visszakövetelik a 185 millió forintot. A magyar állam tehát mindent megtett, ami szabálytalanság vagy bűncselekmény alapos gyanúja esetén megtehető.

Amikor Szabó további politikai szálakat firtatott többek között annak kapcsán, hogy “a közreműködő szervezet hanyagul kezelte a pályázatokat”, a miniszter így fogalmazott: “Én nem vagy rendőrség és nem vagyok nyomozóhatóság, a magyar kormány folyamatban lévő büntetőügyben tiszteletben tartja az eljáró hatóságok függetlenségét.

Az az önök pártjában szokás, hogy a Csongrád Megyei Főügyészségnek vagy rendőrségnek instrukciókat adnak, hogy fideszes politikusokra nyomoztassanak, mi sem szocialista politikusokra, sem más politikusra nyomozást meg vagy el nem rendelünk.”

Emlékezetes az is, hogy Szabó Sándor a múlt héten parlamenti frakciótársával, Gőgös Zoltánnal közösen tartott szegedi rendezvényén korrupcióval vádolta meg a Cserepes sori piac előző vezetőjét, mondván: “A korábbi vezetés alatt úgy működött a piac, hogy fizettem száz forintot, de közben odaadtam kétszáz forintot az igazgató zsebébe”. Szabó Bálint, a jelenlegi piacvezetéssel harcban álló kereskedők jogi képviselője bejelentette: az ügyben feljelentést tettek a szegedi szocialista honatya ellen.

Lázár János szerint a magyar állam mindent megtett a Szegedi Vadaspark játszóterének ügyében, ami szabálytalanság vagy bűncselekmény alapos gyanúja esetén megtehető. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=626529

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 12.

Előző sztori

Kiválóan dolgoztak a Csongrád megyei polgárőrök

Default thumbnail
Következő sztori

Magyar ízek bemutatója és agrárminiszteri tárgyalás Washingtonban

Legutóbbi hasonló cikkek