Írjon nekünk

Bulvár

Víz világnapi programok Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

viz_ivoviz

Szegeden hagyományosan sokféle színes programmal várják az érdeklődőket – egymással együttműködve – az érintett cégek, szervezetek a Víz világnapján.

Víz világnapi Nyílt Napok a Szent István téri víztoronyban

Március 18-19-20.

Az „Öreg Hölgy”, a Szent István téri műemlék víztorony ismét Nyílt Napokon várja az érdeklődőket a Víz világnapja alkalmából. Az állandó kiállítások – a szikvíz, a fizika története – mellett továbbra is megtekinthető Papdi Balázs „Szeged és az Alföld 1000 arca”című fotókiállítása. Immár hagyományosan a szegedi egyetem környezettan, illetve környezettudomány szakos hallgatói vállalkoznak a tudomány népszerűsítésére, érdekes és látványos kísérleteken, feladatokon keresztül, valamint a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület ismeretterjesztő, figyelemfelhívó anyagait is megtekinthetik a víztoronyba látogatók. Vízzel kapcsolatos hasznos kiadványokkal, játékokkal is várjuk az érdeklődőket.A Nyílt Napokon ingyenes a belépés a víztoronyba! A látogatáshoz nem kell előzetesen bejelentkezni! A Szent István téri víztorony nyitva tartása: péntek: 9-től 17 óráig, szombat – vasárnap: 10-től 17 óráig

Szegedi Vadaspark

Március 20-án, vasárnap 10-16 óráig Vadasparki tavaszköszöntő családi program során, melynek keretében Babo, a kézben nevelt kispingvin is bemutatkozik, a Víz világnapjához kapcsolódva a hazai vízi élőlényekkel lehet ismerkedni nagyító és mikroszkóp segítségével. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya munkatársai közreműködésével interaktív foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők (kísérletekkel, verskirakóval fűszerezett játékos kérdés-felelet program), amelyek témái az ivóvízfogyasztás fontossága és a csapvíz, mint biztonságos élelmiszer. Emellett, ugyanezen rendezvényen, az erdők nemzetközi napjáról is megemlékezve a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. játékos erdei programra várja az érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Március 22-én, kedden, 9-14 óráig óvodások és iskolások a Víz világnapja alkalmából, játékos, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt. Az előre bejelentkező csoportok ezen a napon, a Szegedi Vízmű Zrt. támogatása révén, fél áron látogathatják a Vadasparkot.

ATIVIZIG – MHT Szegedi Területi Szervezete

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) és a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Területi Szervezete rajzpályázatot hirdetett a „Vizek és mesterségek” jelmondathoz kapcsolódóan. Részletes pályázati felhívás: www.ativizig.hu. Ünnepélyes eredményhirdetés 2016. március 22-én,Szegeden,a „Víz világnapja 2016” ünnepi megemlékezésen, az ATIVIZIG és a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Területe szervezésében. Az ATIVIZIG gondozásában lévő Vízügyi Történeti Emlékhelyen állandó kiállítás várja a látogatókat (cím: Újszeged, Szövetség utca végén a töltésen jobbra, kb. 300 m).Nyitva tartás: hétköznapokon 8 és 14 óra között. Csoportok – előzetes bejelentkezés és egyeztetés után – a megadott látogatási időn túl, illetve munkaszüneti napokon is megtekinthetik.

SZTE Füvészkert

Víz hete az SZTE Füvészkertben, 2016. március 21-31-ig: “Még a kaktusz sem élhet víz nélkül” –interaktív kiállítás és foglalkozások óvodások és iskolások részére. Két héten keresztül interaktív kiállítással és játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal várjuk az óvodásokat és az általános iskolásokat a Víz Világnapjához kapcsolódóan, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a víz természetben és a hétköznapokban betöltött nélkülözhetetlen szerepével: Vízbe zárt világ – élet az akváriumban; Szárazon és vízen – a kaktuszoktól a vízinövényekig; Jó a halaknak, jó az embereknek – fokgazdálkodás; Aranyat érő növények – aranyásás füvészkerti módon; A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Amennyiben egy intézményből 2, vagy több csoport részt vesz a programon, a foglalkozások díjából 50%-os kedvezményt biztosítunk!A jelentkezéseket Balogh-Langer Lajosnál a 06 30 443-3548-as számon, illetve az címen várjuk.

Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő

2016. március 21-22-én (hétfőn és kedden) várják az Anna Fürdőbe az iskolás csoportokat. Az idei Víz világnapja mottója: Vizek és mesterségek, ezért az Anna Fürdőbe látogató fürdővendégek és diákcsoportok azokkal a foglalkozásokkal ismerkedhetnek meg, amelyek egy fürdő üzemeltetéséhez és az ott folyó gyógyászati tevékenységhez kapcsolódnak (úszómester, gyógyászati kezelőszemélyzet, műszaki személyzet munkája – víztisztítás technológiája). Azoknak a csoportoknak (10 fő felett) akik a fürdő szolgáltatásait ki szeretnék próbálni, kedvezményes, csoportos belépőt tudnak biztosítani. Csoportok előzetes bejelentkezése szükséges a e-mail címre.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

2016. március 21-22-énkedvezménnyel várják a Napfényfürdő Aquapolis-ba a csoportokat. Azoknak a csoportoknak (10 fő felett), akik a fürdő szolgáltatásait ki szeretnék próbálni, kedvezményes (10%) belépési lehetőséget tudnak biztosítani. A csoportok előzetes bejelentkezése:

Kapcsolódó programok:

Iskolai Víz Világnapi vetélkedők

Városi Víz Világnapi vetélkedő általános iskolások részvételével a Gregor József Általános Iskolában a Szegedi Vízmű Zrt. támogatásával – Időpont: 2016. március 18., 1430 óra. Városi Víz Világnapi vetélkedő középiskolások részvételével a SZSZSZI Kossuth Zsuzsanna Tagintézményében a Szegedi Vízmű Zrt. támogatásával – Időpont: 2016. március 22., 1500 óra.

Sport program

SZEGEDI REGATTA A TISZAVIRÁG SE SZERVEZÉSÉBEN: A Víz világnapján egy órás sétahajózással, és az egyetemi, iskolai regatta első futamaival kezdjük a 2016-os szezont. Az indulások március 22-én, valamint szombaton és vasárnap, tetszés szerint választható, előre egyeztetett időpontokban lesznek. A hajók a partfürdőről, a Szegedi Vitorlás Kikötőből indulnak. Jelentkezni lehet a kipper.györgy@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 30 978-6313-as telefonszámon. EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület: Víz Világnapja a vízen: evezés a Tiszán, száznál több evezős és kajak-kenus száll vízre együtt. A Tiszán – a Víziteleptől a Belvárosi hídig és vissza – evezve demonstrálnak a tiszta Tiszáért, az egészséges vízért.
Bárki csatlakozhat2016. március 22-én, kedden1500 és 1600 óra között.

Országos Víz Világnapi események, pályázatok

A Duna Múzeum gondozásában működő Víz Világnapja 2016 honlapon megtekinthetőek az országos programok, pályázatok.

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle.

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál