Bulvár

Víz világnapi programok Szegeden

Víz világnapi programok Szegeden

2016. március 16., szerda
Víz világnapi programok Szegeden
viz_ivoviz

Szegeden hagyományosan sokféle színes programmal várják az érdeklődőket – egymással együttműködve – az érintett cégek, szervezetek a Víz világnapján.

Víz világnapi Nyílt Napok a Szent István téri víztoronyban

Március 18-19-20.

Az „Öreg Hölgy”, a Szent István téri műemlék víztorony ismét Nyílt Napokon várja az érdeklődőket a Víz világnapja alkalmából. Az állandó kiállítások – a szikvíz, a fizika története – mellett továbbra is megtekinthető

Papdi Balázs

„Szeged és az Alföld 1000 arca"című fotókiállítása. Immár hagyományosan a szegedi egyetem környezettan, illetve környezettudomány szakos hallgatói vállalkoznak a tudomány népszerűsítésére, érdekes és látványos kísérleteken, feladatokon keresztül, valamint a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület ismeretterjesztő, figyelemfelhívó anyagait is megtekinthetik a víztoronyba látogatók. Vízzel kapcsolatos hasznos kiadványokkal, játékokkal is várjuk az érdeklődőket.A Nyílt Napokon ingyenes a belépés a víztoronyba! A látogatáshoz nem kell előzetesen bejelentkezni! A Szent István téri víztorony nyitva tartása: péntek: 9-től 17 óráig, szombat – vasárnap: 10-től 17 óráig

Szegedi Vadaspark

Március 20-án, vasárnap 10-16 óráig Vadasparki tavaszköszöntő családi program során, melynek keretében Babo, a kézben nevelt kispingvin is bemutatkozik, a Víz világnapjához kapcsolódva a hazai vízi élőlényekkel lehet ismerkedni nagyító és mikroszkóp segítségével. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya munkatársai közreműködésével interaktív foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők (kísérletekkel, verskirakóval fűszerezett játékos kérdés-felelet program), amelyek témái az ivóvízfogyasztás fontossága és a csapvíz, mint biztonságos élelmiszer. Emellett, ugyanezen rendezvényen, az erdők nemzetközi napjáról is megemlékezve a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. játékos erdei programra várja az érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Március 22-én, kedden, 9-14 óráig óvodások és iskolások a Víz világnapja alkalmából, játékos, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt. Az előre bejelentkező csoportok ezen a napon, a Szegedi Vízmű Zrt. támogatása révén, fél áron látogathatják a Vadasparkot.

ATIVIZIG – MHT Szegedi Területi Szervezete

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) és a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Területi Szervezete rajzpályázatot hirdetett a „Vizek és mesterségek” jelmondathoz kapcsolódóan. Részletes pályázati felhívás:

www.ativizig.hu

. Ünnepélyes eredményhirdetés 2016. március 22-én,Szegeden,a „Víz világnapja 2016” ünnepi megemlékezésen, az ATIVIZIG és a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Területe szervezésében. Az ATIVIZIG gondozásában lévő Vízügyi Történeti Emlékhelyen állandó kiállítás várja a látogatókat (cím: Újszeged, Szövetség utca végén a töltésen jobbra, kb. 300 m).Nyitva tartás: hétköznapokon 8 és 14 óra között. Csoportok – előzetes bejelentkezés és egyeztetés után – a megadott látogatási időn túl, illetve munkaszüneti napokon is megtekinthetik.

SZTE Füvészkert

Víz hete az SZTE Füvészkertben, 2016. március 21-31-ig: "Még a kaktusz sem élhet víz nélkül" –interaktív kiállítás és foglalkozások óvodások és iskolások részére. Két héten keresztül interaktív kiállítással és játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal várjuk az óvodásokat és az általános iskolásokat a Víz Világnapjához kapcsolódóan, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a víz természetben és a hétköznapokban betöltött nélkülözhetetlen szerepével: Vízbe zárt világ – élet az akváriumban; Szárazon és vízen - a kaktuszoktól a vízinövényekig; Jó a halaknak, jó az embereknek – fokgazdálkodás; Aranyat érő növények - aranyásás füvészkerti módon; A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Amennyiben egy intézményből 2, vagy több csoport részt vesz a programon, a foglalkozások díjából 50%-os kedvezményt biztosítunk!A jelentkezéseket Balogh-Langer Lajosnál a 06 30 443-3548-as számon, illetve az lbalogh@bio.u-szeged.hu címen várjuk.

Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő

2016. március 21-22-én (hétfőn és kedden) várják az Anna Fürdőbe az iskolás csoportokat. Az idei Víz világnapja mottója: Vizek és mesterségek, ezért az Anna Fürdőbe látogató fürdővendégek és diákcsoportok azokkal a foglalkozásokkal ismerkedhetnek meg, amelyek egy fürdő üzemeltetéséhez és az ott folyó gyógyászati tevékenységhez kapcsolódnak (úszómester, gyógyászati kezelőszemélyzet, műszaki személyzet munkája – víztisztítás technológiája). Azoknak a csoportoknak (10 fő felett) akik a fürdő szolgáltatásait ki szeretnék próbálni, kedvezményes, csoportos belépőt tudnak biztosítani. Csoportok előzetes bejelentkezése szükséges a gomori.csilla@szegedifurdok.hu e-mail címre.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

2016. március 21-22-énkedvezménnyel várják a Napfényfürdő Aquapolis-ba a csoportokat. Azoknak a csoportoknak (10 fő felett), akik a fürdő szolgáltatásait ki szeretnék próbálni, kedvezményes (10%) belépési lehetőséget tudnak biztosítani. A csoportok előzetes bejelentkezése: marketing@napfenyfurdoaquapolis.com.

Kapcsolódó programok:

Iskolai Víz Világnapi vetélkedők

Városi Víz Világnapi vetélkedő általános iskolások részvételével a Gregor József Általános Iskolában a Szegedi Vízmű Zrt. támogatásával – Időpont: 2016. március 18., 1430 óra. Városi Víz Világnapi vetélkedő középiskolások részvételével a SZSZSZI Kossuth Zsuzsanna Tagintézményében a Szegedi Vízmű Zrt. támogatásával – Időpont: 2016. március 22., 1500 óra.

Sport program

SZEGEDI REGATTA A TISZAVIRÁG SE SZERVEZÉSÉBEN: A Víz világnapján egy órás sétahajózással, és az egyetemi, iskolai regatta első futamaival kezdjük a 2016-os szezont. Az indulások március 22-én, valamint szombaton és vasárnap, tetszés szerint választható, előre egyeztetett időpontokban lesznek. A hajók a partfürdőről, a Szegedi Vitorlás Kikötőből indulnak. Jelentkezni lehet a kipper.györgy@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 30 978-6313-as telefonszámon. EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület: Víz Világnapja a vízen: evezés a Tiszán, száznál több evezős és kajak-kenus száll vízre együtt. A Tiszán – a Víziteleptől a Belvárosi hídig és vissza – evezve demonstrálnak a tiszta Tiszáért, az egészséges vízért. Bárki csatlakozhat2016. március 22-én, kedden1500 és 1600 óra között.

Országos Víz Világnapi események, pályázatok

A Duna Múzeum gondozásában működő Víz Világnapja 2016

honlapon

megtekinthetőek az országos programok, pályázatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.