Hadi játék Szeged újjászületéséről + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

arvizi_emleknap001kf

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Dóm téren az Árvízi Emléknapot. A Szeged-Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek szervezésének célja, hogy megelevenítse az összefogás és az együttműködés erejét, mely európai összetartásból az 1879-es nagy árvíz után szinte a semmiből épülhetett fel újra Szeged.

“A nagy árvíz után Európa, egész Magyarország és a szegediek összefogásából épülhetett fel a város, ennek keretében a cserkésszövetség és a plébánia, önkéntesek segítségével, emléknapot szervezett, ahol minden korosztály számára kulturált és változatos programokat kínál” – tudtuk meg Pap Zsuzsanna kommunikációért felelős szervezőtől. A helyszín nem véletlen, a negyedik éve futó rendezvényen központi hangsúlyt kap a Dóm tér és a fogadalmi templom, ami szintén Szeged újjászületésével egyidős.

Szinte minden nagyobb és apróbb elemnek szimbolikus jelentése van. “Idén léggömbök tartják a zászlórudunkat, összesen 137 darab, mivel ennyi éve öntött ki a Tisza, valamint 12 méter hosszú a madzag, mivel ez a 12. árvízi emléknap Szegeden.” A kézműves sátrakban számos lehetőség közül válogathattak a gyerekek és a gyermeklelkű felnőttek, volt interaktív bábozás, íjászat, gyertyaöntés, nemezelés, szerepjáték és vívás, kovácsolás és főzőverseny is.

Délután Szeged újjászületését modellezik le a fiatalok, a sátrakban mint állomásokon gyűjthetnek alapanyagokat a hadi játékhoz. A szervezőtől megtudtuk, közel ezer dél-alföldi cserkész érkezett az Árvízi Emléknapra, azonban a rendezvény iránt egyre többen érdeklődnek az ország más városaiból is.

Idén immár 12. alkalommal rendezik meg az árvízi emléknapot Szegeden – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=617171

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 12.

Default thumbnail
Előző sztori

Illegális bevándorlás: Kocsis Máté a kvótaügyi népszavazás támogatására kérte a településeket

Következő sztori

Szezonnyitó a Mini Hungary Parkban – Minden hétvégén programokkal csalogatnak Mórahalomra + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek