Sport

Kézilabda: Xavi Sabaté a magyar válogatott kapitánya

Kézilabda: Xavi Sabaté a magyar válogatott kapitánya

2016. március 11., péntek
Kézilabda: Xavi Sabaté a magyar válogatott kapitánya
Xavi_Sabate

Ismét külföldi szakembert nevezett ki a Magyar Kézilabda Szövetség a férfi válogatott élére: az Eb-t követően távozott Talant Dujshebaev-et az MVM Veszprém spanyol mestere, Xavi Sabaté váltja.

Xavi Sabatét

, az MVM Veszprém spanyol vezetőedzőjét nevezte ki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának a Magyar Kézilabda Szövetség. A tréner megbízatása a Magyarország-Szerbia vb-selejtező párharc végéig, azaz 2016. június 15-ig szól, a szakember munkájával párhuzamosan továbbra is ellátja teendőit klubjánál. - írja az

MKSZ honlapján

. - Örülünk, hogy Xavi Sabaté személyében megtaláltuk azt a szakembert, aki reményeink szerint kiharcolja a magyar válogatottal a franciaországi világbajnokságon való részvételt, egyúttal köszönjük az MVM Veszprémnek, hogy a bajnoki-, SEHA-liga- és Bajnokok Ligája-végjáték idején lehetővé tette a tréner kettős szerepvállalását – hangsúlyozta

Novák András

, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. – Az elnökség döntésének megfelelően olyan edzőt kerestünk, aki egyrészt kvalitásai alapján megfelelő jelölt, Magyarországon él, ismeri a mezőnyt és a válogatottnál szóba jöhető játékosokat. Óriási kihívás előtt áll a nemzeti csapat, Xavi Sabatéval azonban képesnek érezzük az együttest arra, hogy sikerrel vívja meg a szerbek elleni vb-kvalifikációs párharcot.

Spanyol mestere lett a magyar férfi kézilabda-válogatottnak.http://szegedma.hu/?p=616919

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.