Kézilabda: Xavi Sabaté a magyar válogatott kapitánya

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Xavi_Sabate

Ismét külföldi szakembert nevezett ki a Magyar Kézilabda Szövetség a férfi válogatott élére: az Eb-t követően távozott Talant Dujshebaev-et az MVM Veszprém spanyol mestere, Xavi Sabaté váltja.

Xavi Sabatét, az MVM Veszprém spanyol vezetőedzőjét nevezte ki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának a Magyar Kézilabda Szövetség. A tréner megbízatása a Magyarország-Szerbia vb-selejtező párharc végéig, azaz 2016. június 15-ig szól, a szakember munkájával párhuzamosan továbbra is ellátja teendőit klubjánál. – írja az MKSZ honlapján.

– Örülünk, hogy Xavi Sabaté személyében megtaláltuk azt a szakembert, aki reményeink szerint kiharcolja a magyar válogatottal a franciaországi világbajnokságon való részvételt, egyúttal köszönjük az MVM Veszprémnek, hogy a bajnoki-, SEHA-liga- és Bajnokok Ligája-végjáték idején lehetővé tette a tréner kettős szerepvállalását – hangsúlyozta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. – Az elnökség döntésének megfelelően olyan edzőt kerestünk, aki egyrészt kvalitásai alapján megfelelő jelölt, Magyarországon él, ismeri a mezőnyt és a válogatottnál szóba jöhető játékosokat. Óriási kihívás előtt áll a nemzeti csapat, Xavi Sabatéval azonban képesnek érezzük az együttest arra, hogy sikerrel vívja meg a szerbek elleni vb-kvalifikációs párharcot.

Spanyol mestere lett a magyar férfi kézilabda-válogatottnak.http://szegedma.hu/?p=616919

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 11.

Előző sztori

Március 15. – OKSZ: szombaton és hétfőn nyitva lesznek a boltok

Következő sztori

Észt filmek és észt írók Szegeden