Együttműködik a SZEGEDma az Él a vidék videós híroldallal

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

el_a_videk02_gs

Együttműködési megállapodást kötött Pintér M. Lajos, a SZEGEDma.hu-t kiadó Leonardo Kft. ügyvezető igazgatója Nagy Szabolccsal, az Él a vidék főszerkesztőjével. A Csongrád megyei videós híroldal jelenleg tíz településsel működik együtt, s ezentúl portálunkon keresztül is nyomon követhetik, hogy mi minden történik megyénk községeiben, vagy épp a városokban.

A Csongrád megyei települések programjait, hagyományait is bemutató Él a vidék főszerkesztőjétől, Nagy Szabolcstól megtudtuk, országos televíziós munkáik keretében rendszeresen járják a Dél-Alföldet, és azt tapasztalták, hogy számtalan jó program, helyi érték van a kistelepüléseken, azonban nincs platform, ahol ezeket bemutassák. „Az országos tévécsatornák műsorstruktúrájába sok esetben nem fér bele egy falu vagy község rendezvényeiről szóló beszámoló, nincs kapacitás a helyi közösségek értékteremtő munkájának bemutatására, a helyi televíziók pedig csak a székhelyüktől néhány kilométerre fekvő településekre jutnak el, így sok minden kimarad a hírekből – ez hívta életre a Nemzeti Együttműködési Alap által támogatott Él a vidéket” – magyarázta Nagy Szabolcs. Csongrád megyén belül együttműködnek Pitvarossal, Ambrózfalvával, Csanádalbertivel, Mártéllyal, Mindszenttel, Szegvárral, Szatymazzal, Bordánnyal, legutóbb pedig Székkutassal és Algyő nagyközséggel kötöttek együttműködési megállapodást. „A városok programjai és eseményei is megjelennek nálunk, így az Él a vidékkel közelíteni tudjuk egymáshoz a különböző településeket. A városlakók láthatják, hogy a környező falvak kiváló közösségekkel rendelkeznek, míg a kistelepülések nyilvánosságot kapnak. Másfél évvel ezelőtt, amikor megálmodtuk az Él a vidéket, az volt a célunk, hogy munkánkkal támogassuk a helyi közéletet, kultúrát, a közösségeket és a turisztikát, s tavaly őszre ebből jött létre honlapunk” – fogalmazott a főszerkesztő.

Elsődlegesen a közösségeknek ad nyilvánosságot az Él a vidék, legyen szó vidékfejlesztésről, hagyományőrzésről, kultúráról vagy éppen sportról, a lényeg, hogy az adott településen élők számára fontos dolognak adjanak nyilvánosságot a videós összeállítások révén. Igaz, ma már akár a közösségi oldalakon is be lehet mutatni egy egyesületet vagy kulturális programot, a videós híroldal viszont ezeket csokorba gyűjtve tálalja, honlapjukon keresztül pedig sokkal szélesebb közönséghez érnek el, mintha például csak az adott település weblapjára kerül fel néhány fotó vagy egy cikk.

Az Él a vidék projekt másik kiemelt célja, hogy a Csongrád megyei médiumok közötti együttműködést erősítse. Arra egyetlen szerkesztőségnek sincs kapacitása, hogy minden egyes eseményen jelen legyen, de az Él a vidék anyagait azok a televíziók és hírportálok átvehetik, akikkel együttműködnek, köztük a SZEGEDma.hu is. Így ha az adott médium nem tud jelen lenni például egy a székhelyétől 30-40 kilométerre lévő eseményre, az Él a vidék projekten keresztül megkapja a videós anyagot, és így nézőinek, olvasóinak olyan dolgokról is be tud számolni, amire másképp nem lenne lehetősége.

no images were found

Együttműködési megállapodást kötött a SZEGEDma.hu az Él a vidék videós híroldallal.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=619203

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 19.

Előző sztori

Elkészült Ferenc pápa apostoli buzdítása a családról tartott szinodusról

Következő sztori

Kovács Zoltán: soha nem volt még ilyen időszerű a népszavazás a kvótáról