Gazdaság

NGM: az Európai Bizottság kedvezően értékeli a magyar reformokat

NGM: az Európai Bizottság kedvezően értékeli a magyar reformokat

2016. február 27., szombat
NGM: az Európai Bizottság kedvezően értékeli a magyar reformokat

Az Európai Bizottság a korábbiaknál lényegesen objektívebb és kedvezőbb értékelést adott a magyar gazdaság helyzetéről, pénteken kiadott reformintézkedéseit értékelő országjelentésében - mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A kabinet képviselője hangsúlyozta, a bizottság külön kiemelte a kiegyensúlyozott gazdasági növekedést, valamint a költségvetési deficit fegyelmezett betartását, ami középtávon is fenntartható fiskális egyensúlyt teremt. Az EB a munkaerő-piaci helyzetet is dicsérte, külön megemlítve a munkanélküliség alacsony szintjét, amely a válság előtti időszaknál is kedvezőbb - fejtette ki

Balogh László

, aki szerint a bizottság azzal is egyetértett, hogy a devizahitelek forintosítása jelentősen csökkentette Magyarország sérülékenységét. Kiemelte, Brüsszel emellett visszaigazolta azt is, hogy a kormány például az online pénztárgépek segítségével jelentős haladást ért el az adóelkerülés elleni fellépésben. A helyettes államtitkár szólt arról is, a magyar kabinetnek nincs vitája a bizottsággal abban, hogy tovább kell csökkenteni a vállalkozások adóadminisztrációs terheit, szerinte ezt mutatja az is, hogy a kormány régóta dolgozik az ügyintézés ügyfélbarátabbá tételén. Balogh László aláhúzta továbbá, hogy Brüsszel a közfoglalkoztatási program lényegét is megértette, így azt már pozitív hangon említik, a kormány pedig egyetért azzal a megjegyzéssel, hogy a programban részvevők munkaerő-piaci elhelyezkedését jobban kell segíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.