/

Jövő héten kaphatnak választ a vasutas szakszervezetek bérfejlesztési elvárásaikra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MÁV tulajdonosával tárgyaltak a vasutas szakszervezetek a kollektív munkaügyi vita szerdai fordulóján, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Fónagy János hétfőre ígért választ a munkavállalók bérfejlesztési elvárásaival kapcsolatban – közölte a bértárgyalásokon részt vevő 7 vasutas szakszervezet közös közleményben szerdán az MTI-vel.

A kollektív munkaügyi vita jövő héten hétfőn folytatódik, ugyanis akkorra ígért választ a tulajdonos és a munkáltató képviselője – olvasható a közleményben, amely szerint a szerdai tárgyalásokon tájékoztatták Fónagy János parlamenti államtitkárt a vasutas szakszervezetek vezetői a bérfejlesztéssel kapcsolatos elvárásaikról.

A vasutas szakszervezetek szerint tarthatatlan, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne növekedjen, mi több csökkenjen.

A közleményben felidézték, hogy a szakszervezetek már korábban is jelezték: a további tárgyalások eredménytelensége esetén minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak az általuk követelt bérnövekedés elérése érdekében. Továbbá célul tűzték ki a munkakörülmények, a foglalkoztatási biztonság javítását, és a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklő középtávú megállapodás aláírását is.

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: az otthonteremtési program értelme az, hogy olcsóbb legyen az otthonteremtés

Default thumbnail
Következő sztori

Csütörtöki programajánló: slam poetry, Akár Akárki

Legutóbbi hasonló cikkek