Közélet

Jövő héten kaphatnak választ a vasutas szakszervezetek bérfejlesztési elvárásaikra

Jövő héten kaphatnak választ a vasutas szakszervezetek bérfejlesztési elvárásaikra

2016. február 17., szerda
Jövő héten kaphatnak választ a vasutas szakszervezetek bérfejlesztési elvárásaikra

A MÁV tulajdonosával tárgyaltak a vasutas szakszervezetek a kollektív munkaügyi vita szerdai fordulóján, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Fónagy János hétfőre ígért választ a munkavállalók bérfejlesztési elvárásaival kapcsolatban - közölte a bértárgyalásokon részt vevő 7 vasutas szakszervezet közös közleményben szerdán az MTI-vel.

A kollektív munkaügyi vita jövő héten hétfőn folytatódik, ugyanis akkorra ígért választ a tulajdonos és a munkáltató képviselője - olvasható a közleményben, amely szerint a szerdai tárgyalásokon tájékoztatták Fónagy János parlamenti államtitkárt a vasutas szakszervezetek vezetői a bérfejlesztéssel kapcsolatos elvárásaikról. A vasutas szakszervezetek szerint tarthatatlan, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne növekedjen, mi több csökkenjen. A közleményben felidézték, hogy a szakszervezetek már korábban is jelezték: a további tárgyalások eredménytelensége esetén minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak az általuk követelt bérnövekedés elérése érdekében. Továbbá célul tűzték ki a munkakörülmények, a foglalkoztatási biztonság javítását, és a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklő középtávú megállapodás aláírását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.