Illegális bevándorlás – Nézőpont: a magyarok négyötöde nem támogatja a kvótarendszert

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a magyarok négyötöde nem ért egyet azzal, hogy egységes kvótarendszer alapján osszák szét az Európába érkező menedékkérőket az országok között. Az intézet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is kiemelte: a kötelező betelepítési kvóta elutasítása “pártszimpátiától független nemzeti üggyé vált”.

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség mindössze 4 százaléka ért egyet teljes mértékben a menedékkérők kvóták szerinti szétosztásával, 10 százalékuk inkább egyetért az elképzeléssel. A Nézőpont kitért arra is, hogy még a baloldali (MSZP, DK, Együtt, PM) szimpatizánsok között is többen utasítják el a kvótát (55 százalék), mint ahányan támogatják azt (42 százalék).

A kvótarendszert ellenzők táborán belül háromötödös többségben vannak azok (a megkérdezettek 62 százaléka), akik teljes mértékben elutasítják az elképzelést – jelezték.

A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása 2016. február 12-17. között készült ezer ember megkérdezésével. A minta a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív – olvasható az intézet közleményében.

Előző sztori

Az erdélyi magyarság identitáserősítő programjairól tárgyalt Orbán Viktor és Kelemen Hunor

Default thumbnail
Következő sztori

Tejcsokoládékat vizsgált a Nébih februárban

Legutóbbi hasonló cikkek