Közélet

Illegális bevándorlás - Nézőpont: a magyarok négyötöde nem támogatja a kvótarendszert

Illegális bevándorlás - Nézőpont: a magyarok négyötöde nem támogatja a kvótarendszert

2016. február 29., hétfő
Illegális bevándorlás - Nézőpont: a magyarok négyötöde nem támogatja a kvótarendszert

A Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a magyarok négyötöde nem ért egyet azzal, hogy egységes kvótarendszer alapján osszák szét az Európába érkező menedékkérőket az országok között. Az intézet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is kiemelte: a kötelező betelepítési kvóta elutasítása "pártszimpátiától független nemzeti üggyé vált".

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség mindössze 4 százaléka ért egyet teljes mértékben a menedékkérők kvóták szerinti szétosztásával, 10 százalékuk inkább egyetért az elképzeléssel. A Nézőpont kitért arra is, hogy még a baloldali (MSZP, DK, Együtt, PM) szimpatizánsok között is többen utasítják el a kvótát (55 százalék), mint ahányan támogatják azt (42 százalék). A kvótarendszert ellenzők táborán belül háromötödös többségben vannak azok (a megkérdezettek 62 százaléka), akik teljes mértékben elutasítják az elképzelést - jelezték. A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása 2016. február 12-17. között készült ezer ember megkérdezésével. A minta a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív - olvasható az intézet közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.