/

Diákok voltak az első látogatók – a Kommunizmus áldozataira emlékeztek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSC_0260

A Dugonics András Piarista Gimnázium tanulói voltak az első látogatók a szocialista közigazgatást bemutató, szerdán megnyílt emlékszobában.

Angyal László tanár az iskola négy évfolyamából összesen 25 diákot kísért el, hogy a kommunizmus áldozatairól a mai napon megemlékezzenek. A középiskolásokat, akik mindannyian emelt óraszámban tanulják a történelmet, Tóth István, a Móra Ferenc Múzeum muzeológusa, a kiállítás szakmai anyagának összeállításában is segítséget nyújtó történész tájékoztatta a szobában látható tárgyak, dokumentumok, műalkotások történetéről. A délelőtti, rendhagyó történelem órát követően, nap közben folyamatos volt az érdeklődés a pártállami közigazgatásról szóló tárlat iránt, amely így csütörtökön csaknem egész nap nyitva volt a Kormányhivatal épületében.

Az emlékszoba megtekintésére a titkarsag@csmkh.hu email címen illetve az 62/562-606-os telefonszámon lehet jelentkezni. A szervezett tárlatvezetések a jelentkezések alapján, ütemezetten történnek.

Előző sztori

Új nevet keresnek az olaszrizlingnek

Következő sztori

Illegális bevándorlás: változhat a migránsok útvonala