Közélet

MSZP: a fideszes földspekulánsok kiárusítják a hazát

MSZP: a fideszes földspekulánsok kiárusítják a hazát

2016. január 18., hétfő
MSZP: a fideszes földspekulánsok kiárusítják a hazát

Az MSZP szerint az állami földek értékesítésének célja nem a területek magyar kézben tartása, hanem az, hogy az abból származó haszon fideszes "földspekulánsok" zsebébe kerüljön.

Beke Károly

, az MSZP országos elnökségének tagja hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a "fideszes földspekulánsok" nem azért vásárolják meg az állami termőföldeket, hogy megműveljék azokat, hanem azért, hogy a jelentősen alulértékelt területeket drágán bérbe adják, vagy később sokszoros áron értékesítsék tovább pénzes külföldi vásárlóknak. Vajon miért nem halljuk most a Fidesz tiltakozását a külföldiek földszerzése ellen? - vetette fel véleményét alátámasztandó Beke Károly, aki szerint árulkodó az is, hogy a földeladási programért államtitkárként ugyanaz a Bitay Márton Örs felel, aki a "trafikmutyit felügyelő bírálóbizottságnak" is tagja volt. Az MSZP agrártagozatának elnöke kijelentette: pártja nem hagyja kiárusítani az országot, az összes földterület eladását kivizsgálná és a korrupcióval értékesített földet visszavenné.

Fidesz: a szocialisták soha nem a magyar gazdák oldalán állnak

A Fidesz szerint a szocialisták soha nem a magyar gazdák oldalán állnak, a földeket is elvennék tőlük, hogy a nagybirtokosok és a külföldi spekulánsok kezére játsszák, ahogy kormányzásuk alatt is tették. A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt Beke Károlynak, az MSZP országos elnöksége tagjának hétfői sajtótájékoztatójára reagálva közölte az MTI-vel. Beke Károly azt mondta: a "fideszes földspekulánsok" nem azért vásárolják meg az állami termőföldeket, hogy azokat megműveljék, hanem azért, hogy a jelentősen alulértékelt területeket drágán bérbe adják, vagy később sokszoros áron értékesítsék pénzes külföldi vásárlóknak. A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a szocialisták és a Jobbik nem a magyar gazdák érdekeit védik, ezért támadják a Földet a gazdáknak! programot. A Fidesz célja, hogy a magyar föld azé legyen, aki megműveli: a helyben lakó magyar gazdáké - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.