Kézilabda: szűkös kerettel verte a Resicát a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-eger08kf

Nyolcgólos győzelmet aratott idei első felkészülési mérkőzésén a több kulcsemberét nélkülöző MOL-Pick Szeged a román Resica ellen.

Szűkös kerettel és több fiatallal várta az egykori Pick-játékos, Adrian Petrea által edzett Resica elleni edzőmeccset a MOL-Pick Szeged, amelyből az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosok, valamint a sérült Ilyés Ferenc, Balogh Zsolt és Vladimir Vranjes is hiányoztak.

Hegedüs Márk szerezte a meccs első gólját, majd a Resica csupán büntetőből tudott betalálni hosszú ideig, ezáltal, valamint a Pick eredményes szélsőjátékának köszönhetően hamar megnőtt a különbség a két csapat között, amely többször tíz körül járt, de ezt a lélektani határt nem lépte át, Prodanovic az utolsó másodpercben lőtt góljával alakult ki a félidei eredmény.

A folytatásban aztán egyből meg lett a „tízközte”, amit ugyan csökkenteni tudott a román bajnokság negyedik helyén álló együttes, de két perccel a vége előtt a mindkét csapat által kevésbé preferált védekezés után, Thiagus Petrus ziccerét követően lett ismét meg a tízgólos szegedi előny. Juan Carlos Pastor bőven adott lehetőséget a fiataloknak a meccs alatt, akik közül szinte mindenki gólt is szerzett.

A MOL-Pick Szeged legközelebb egy hét múlva, szintén pénteken 16.30-tól fogadja a horvát Nexe együttesét felkészülési mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzésen

MOL-Pick Szeged-Resica 32 – 24 (20-11)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor.
MOL-Pick Szeged: Prodanovic 4, Fekete 4, Thiagus Petrus 4, Blazevic 1, Hegedüs 5, Curuvija 8/4. Csere: Manojlovity (kapus), Loncar 2, Velky 2, Szabó B. 1, Szabó M., Patyi 1, Hasziló. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc
Hétméteres: 4/4 ill. 4/3.

Megannyi hiányzóval verte a Resicát a MOL-Pick Szeged az év első edzőmeccsén.http://szegedma.hu/?p=603172

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 22.

Előző sztori

Magyar Közlöny: 13,5 milliárd forint az 1956-os emlékévre

Következő sztori

Vágó János és Kovács István kapta idén a Bessenyei-díjat