Közélet

Fokozatosan helyreáll a közlekedés a szegedi vasútvonalon (FRISSÍTVE)

Fokozatosan helyreáll a közlekedés a szegedi vasútvonalon (FRISSÍTVE)

2016. január 11., hétfő
Fokozatosan helyreáll a közlekedés a szegedi vasútvonalon (FRISSÍTVE)

Sikerült megjavítani a biztosítóberendezést, így folyamatosan helyreáll a menetrend szerinti vonatközlekedés a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon - közölte a Mávinform az MTI-vel hétfő délután.

Kecskemét és Városföld között beáztak a kábelek, emiatt nem működött a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A vasút műszaki szakemberei egész nap dolgoztak a helyreállításon. Ez idő alatt 35-40 perccel is meghosszabbodott a vonatok menetideje a szegedi vonalon. Emellett korlátozások is voltak: a Kecskemét-Baja viszonylatú regionális vonatok a Kecskemét-Kiskunfélegyháza szakaszon ideiglenesen nem közlekedtek, az utasok az IC-kkel utazhattak.

Korábban írtuk:

Akár harmincöt-negyven percet is késhetnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese hétfő délelőtt az MTI-t.

Kavalecz Imre

azt írta, hogy Kecskemét és Városföld között elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, mert beáztak a kábelek. A helyreállítás folyamatban van, de hosszabb időt vesz igénybe - tette hozzá. A Kecskemét és Baja között járó regionális vonatok ideiglenesen nem közlekednek a Kecskemét-Kiskunfélegyháza szakaszon, itt az InterCity szerelvényekkel lehet utazni. Szegeden és Cegléden az átszálló utasok nem biztos, hogy közvetlenül csatlakozást tudnak elérni, lehetséges, hogy későbbi vonatra kell szállniuk.

Kecskemét és Városföld között elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, mert beáztak a kábelekKLIKK: http://szegedma.hu/?p=600709

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.