Közélet

Több mint egymilliárdos projektet zárt le a MÁV-Start

Több mint egymilliárdos projektet zárt le a MÁV-Start

2015. december 22., kedd
Több mint egymilliárdos projektet zárt le a MÁV-Start

A vasúti biztonság növelése és egy, az utastájékoztatást segítő mobil alkalmazás kifejlesztése is része volt a MÁV-Start most lezárult, 1,3 milliárd forintos költségből megvalósult projektjének - mondta Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. marketing és fejlesztési vezetője kedden, a projektzáró sajtótájékoztatón Budapesten.

A KÖZOP részeként megvalósított beruházásnak a MÁV Szolgáltató Központ volt a fejlesztője. Az uniós támogatás aránya a záró tárgyalások után lesz végleges, de 75 és 80 százalék közé esik - válaszolta

Kormányos László

az MTI kérdésére. Az okos telefonokra letölthető applikáció lehetővé teszi az útvonal tervezését, az állomási információk lekérését - az onnan induló és oda érkező vonatokat - és térképes, valós idejű vonalkövetésre is lehetősége van az utasnak. A telefonon megjelennek a Mávinform hírei is. Eddig 160 ezren töltötték le az applikációt, amely a jelenlegi mindhárom platformon futtatható - ismertette a részleteket a kommunikációs és fejlesztési vezető. A tervek közül Kormányos László azt emelte ki, hogy a mobiltelefonos jegyértékesítést is lehetővé teszik. Fizetés után az utas egy kódot kap, amit a telefonja képernyőjén ellenőriz majd a jegyvizsgáló. Tervezik azt is, hogy a vonat összeállítását is tartalmazza a rendszer. A beruházás részeként 3100 tabletet szerzett be a mozdonyvezetőknek a MÁV-Start. A mozdonyvezetők ezzel egy felületen látják a közlekedéshez szükséges összes adatot, ami növeli a közlekedés biztonságát. Az új rendszert egy éve teszteli 30 mozdonyvezető - szólt a részletekről

Rácz Imre

, a MÁV-Start üzemeltetés támogatási vezetője. Január és március között minden mozdonyvezető megkapja a tabletet, majd az oktatás után novembertől élesben használják az eszközöket - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.