Szépségkirálynővel és polgárőr kísérettel ment a Mikulás a Klúg-iskolába + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

klug_mikulas05_gs

Verssel és énekkel köszöntötték a Mikulást és krampuszait a Klúg Péter-iskolában, a hallássérült gyerekeknek a alsóvárosi polgárőrök vittek ajándékcsomagot, köztük Szabadi Diána, a 2014. Magyarországi Siketek Szépe verseny első helyezettje.

Több mint kilencven hallássérült tanuló számára hozott a polgárőrség támogatásával a Mikulás ajándékot a Klúg Péter iskolába, és ahogy Horváth Norbert tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, a krampuszok a szakiskolájuk tanulóiból verbuválódtak, és idén maga a Mikulás is Klúgos diák volt. „Minden évben készülünk a Mikulásra, a gyerekek verseket, mondókákat és dalokat tanulnak, mindenki a saját beszéd- és hallásállapotához képest igyekszik egy szép köszöntést megtanulni. Ez bizony nem könnyű egy hallássérült gyerek számára, van, aki hetekig készül, hogy a lehető legérthetőbben elmondjon egy versikét” – magyarázta Horváth Norbert.

„Nagyon szerettem ezt az iskolát, a tanárokat is tiszteltem és úgy gondolom, tündériek ezek a gyerekek, megérdemlik ezt a csomagot, mert tudni kell, sokan szegény családból származnak, elkél nekik minden támogatás” – mondta el portálunknak Szabadi Diána, a 2014. Magyarországi Siketek Szépe verseny első helyezettje. Hozzátette, mindig szívesen tér vissza a Klúg-iskolába, az intézmény rendezvényei, így például a farsang vagy a bál mellett a polgárőrökkel is rendszeresen járnak a hallássérült gyerekekhez, hogy megtanítsák nekik, gond esetén kihez miként fordulhatnak.

Sándor János, az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, immár nyolc-kilenc éve van Mikulása egyesületüknek, és másodjára látogatták meg a Klúg-iskola diákjait. „Szabadi Diána tagja egyesületünknek, ő vetette fel, hogy jöjjünk el a hallássérült diákokhoz. Ezúttal is nagyon örültek nekünk a gyerekek, szeretnénk, hogy ez a hagyomány megmaradjon” – tette hozzá. A polgárőrök Mikulásával a belvárosban bárki találkozhat, szaloncukrot szoktak osztogatni a gyerekeknek, és mindig egy sárga láthatósági mellényes polgárőr kíséri a nagyszakállút, így ezáltal is megtanulhatják a gyerekek, hogy bármilyen probléma esetén bátran odamehetnek hozzájuk segítséget kérni.

no images were found

Az alsóvárosi polgárőrök kíséretében a Klúg-iskolába is ellátogatott a Mikulás – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=593957

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 4.

Előző sztori

Szerb embercsempészt fogtak a rendőrök Mórahalmon

Következő sztori

Rendőrök a felgyői iskolában