Karitász Vásár a nagyáruházban – rászorulókat támogatnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

katolikus_karitasz08_gs

Mákgubóból, csuhéból készített és horgolt angyalkák is sorakoznak az egyházmegyei Karitász hagyományos karácsonyi vásárán, ahol dísztárgyak és kézműves portékák közül lehet válogatni. Azok, akik a nagyáruház földszintjén tőlük vásárolnak, hátrányos helyzetű családokat támogatnak.

A Karitász már novemberben elkezdett készülődni hagyományos karácsonyi vásárára, az ÁGOTA Csongor téri közösségi házában várták kedden délutánonként az önkénteseket, ott készültek ugyanis azok a tárgyak, amelyeket december 14-éig a nagyáruházban lehet megvásárolni.

„Ezzel a vásárral hátrányos helyzetű embertársainkat, családokat szeretnénk idén is támogatni, akiknek a helyzete ilyenkor az ünnepek közeledtével még nehezebb. Nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik nem szeretetteljes családi körben, hanem egyedül töltik az ünnepeket, azt is üzenjük, hogy senki sincs egyedül” – hangsúlyozta Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója a jótékonysági vásár megnyitóján, amelyen Néveri Bence, a Virtuózok tehetségkutató elődöntőse és Korsós Kinga működött közre. Kothencz hozzátette, az idei, immár huszonkettedik vásárra való felkészülés rendhagyó volt, ugyanis az ajándéktárgyak elkészítésébe hátrányos helyzetű, utcán kallódó fiatalokat is bevont a Karitász megújult programstruktúrája keretében, s ez még inkább növeli a jótékonysági vásáron kínált portékák értékét.

„Ebben az időszakban nagyon sok olyan családot látunk és idős emberek tömegét is, akik magukra vannak hagyva. Nagyon komoly lelki teher számukra a karácsony, és úgy gondolom, ha az ilyen jótékonysági programokban közreműködők – majdani leendő Karitász önkénteseink – fogékonyságot, érzékenységet szereznek magukra maradt embertársaink iránt, akkor ennek az ünnepnek a jézusi üzenete mellett érvényesülni fog a bajbeesett embertársaink mellett való kiállás is” – fogalmazott Kothencz János. Kérdésünkre elmondta, a Karitász minden megkeresésre reagál, és próbál mindenkinek segíteni, akár abban is, hogy különböző hivatalos ügyek elintézésében vagy éppen közüzemi tartozás rendezésében. Nemrégiben például a két gyermekét egyedül nevelő édesanya kereste fel őket, akinek vannak ugyan közüzemi tartozásai, de azt szégyellné, ha valaki helyette rendezné számláit, ő élelmiszert kért a Karitásztól, hogy a gyermekeinek az ünnepek idején többet tudjon adni, és így egy kicsivel talán többet tudjon tenni a karácsonyfa alá. „Az édesanya azt mondta, nem akar más bajba esettektől elvenni lehetőséget, ezért sem közüzemi tartozásai kiegyenlítéséhez kér támogatást, ő már attól is többnek érzi magát, ha többet tud a karácsonyfa alá tenni a gyerekeknek. Amíg vannak ilyen megkeresések, addig nincs miért azon sopánkodnunk, hogy ki mit érdemel, kikre van kapacitás, hiszen még a segítséget kérő emberekben is megtapasztalhatjuk a jóindulatot és szolidaritást” – fogalmazott az egyházmegyei Karitász igazgatója.

December 14-ig a nagyáruház nyitvatartási idejében látogatható standon lehet megvásárolni azokat a kézműves ajándékokat, melyeket az ősz folyamán tartott Alkotóházakban önkéntesek készítettek. A teljes bevételt – akárcsak a korábbi esztendőkben – arra fordítja a Karitász, hogy rászoruló családokat segítse téli tüzelővel.

no images were found

Megnyílt az egyházmegyei Karitász karácsonyi vására, a nagyáruház földszintjén kínálják kézműves portékáikat.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=595534

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 10.

Előző sztori

Beköltözhetnek új otthonaikba az Aranysziget Otthon szentesi lakói

Következő sztori

A legjobbak között a Csongrád megyei közmunkaprogramok – Ezúttal Székkutas és Balástya részesült elismerésben

Legutóbbi hasonló cikkek