Közélet

Karitász Vásár a nagyáruházban - rászorulókat támogatnak

Karitász Vásár a nagyáruházban - rászorulókat támogatnak

2015. december 10., csütörtök
Karitász Vásár a nagyáruházban - rászorulókat támogatnak
katolikus_karitasz08_gs

Mákgubóból, csuhéból készített és horgolt angyalkák is sorakoznak az egyházmegyei Karitász hagyományos karácsonyi vásárán, ahol dísztárgyak és kézműves portékák közül lehet válogatni. Azok, akik a nagyáruház földszintjén tőlük vásárolnak, hátrányos helyzetű családokat támogatnak.

A Karitász már novemberben elkezdett készülődni hagyományos karácsonyi vásárára

, az ÁGOTA Csongor téri közösségi házában várták kedden délutánonként az önkénteseket, ott készültek ugyanis azok a tárgyak, amelyeket december 14-éig a nagyáruházban lehet megvásárolni. „Ezzel a vásárral hátrányos helyzetű embertársainkat, családokat szeretnénk idén is támogatni, akiknek a helyzete ilyenkor az ünnepek közeledtével még nehezebb. Nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik nem szeretetteljes családi körben, hanem egyedül töltik az ünnepeket, azt is üzenjük, hogy senki sincs egyedül” – hangsúlyozta

Kothencz János

, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója a jótékonysági vásár megnyitóján, amelyen

Néveri Bence

, a Virtuózok tehetségkutató elődöntőse és

Korsós Kinga

működött közre. Kothencz hozzátette, az idei, immár huszonkettedik vásárra való felkészülés rendhagyó volt, ugyanis az ajándéktárgyak elkészítésébe hátrányos helyzetű, utcán kallódó fiatalokat is bevont a Karitász megújult programstruktúrája keretében, s ez még inkább növeli a jótékonysági vásáron kínált portékák értékét. „Ebben az időszakban nagyon sok olyan családot látunk és idős emberek tömegét is, akik magukra vannak hagyva. Nagyon komoly lelki teher számukra a karácsony, és úgy gondolom, ha az ilyen jótékonysági programokban közreműködők – majdani leendő Karitász önkénteseink – fogékonyságot, érzékenységet szereznek magukra maradt embertársaink iránt, akkor ennek az ünnepnek a jézusi üzenete mellett érvényesülni fog a bajbeesett embertársaink mellett való kiállás is” – fogalmazott Kothencz János. Kérdésünkre elmondta, a Karitász minden megkeresésre reagál, és próbál mindenkinek segíteni, akár abban is, hogy különböző hivatalos ügyek elintézésében vagy éppen közüzemi tartozás rendezésében. Nemrégiben például a két gyermekét egyedül nevelő édesanya kereste fel őket, akinek vannak ugyan közüzemi tartozásai, de azt szégyellné, ha valaki helyette rendezné számláit, ő élelmiszert kért a Karitásztól, hogy a gyermekeinek az ünnepek idején többet tudjon adni, és így egy kicsivel talán többet tudjon tenni a karácsonyfa alá. „Az édesanya azt mondta, nem akar más bajba esettektől elvenni lehetőséget, ezért sem közüzemi tartozásai kiegyenlítéséhez kér támogatást, ő már attól is többnek érzi magát, ha többet tud a karácsonyfa alá tenni a gyerekeknek. Amíg vannak ilyen megkeresések, addig nincs miért azon sopánkodnunk, hogy ki mit érdemel, kikre van kapacitás, hiszen még a segítséget kérő emberekben is megtapasztalhatjuk a jóindulatot és szolidaritást” – fogalmazott az egyházmegyei Karitász igazgatója. December 14-ig a nagyáruház nyitvatartási idejében látogatható standon lehet megvásárolni azokat a kézműves ajándékokat, melyeket az ősz folyamán tartott Alkotóházakban önkéntesek készítettek. A teljes bevételt – akárcsak a korábbi esztendőkben – arra fordítja a Karitász, hogy rászoruló családokat segítse téli tüzelővel.

Megnyílt az egyházmegyei Karitász karácsonyi vására, a nagyáruház földszintjén kínálják kézműves portékáikat.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=595534

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.