Közélet

Az ELI hamarosan 250 főnek ad munkát

Az ELI hamarosan 250 főnek ad munkát

2015. december 9., szerda
Az ELI hamarosan 250 főnek ad munkát
eli29kf

A ELI-ALPS első fázisának előkészítési munkálatai óta megháromszorozódott a lézeres kutatóközpont személyi állománya. Immár 160 munkatárssal dolgoznak az előkészületeken, és további 110 kutatót várnak a jövő évben. Az elmúlt időszak lézeres közbeszerzéseiről és nemzetközi együttműködési megállapodásokról tartottak konferenciát szerdán.

Zárult a szegedi lézeres kutatóközpont megvalósításának első fázisa - jelentette be

Tölgyesi Viktória

, az ELI-HU Nonprofit Kft. koordinációs igazgatója a mintegy 70 milliárd forint értékű nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nagyberuházás zárókonferenciáján. Az orvosi, biológiai és anyagtudományi kutatási területeken Európában egyedülálló kutatóközpont munkatársainak száma közel megháromszorozódott az elmúlt időszakban, főleg back office, IT és adminisztrációs munkakörben hirdettek meg eddig pályázatokat. Az ELI a hazai és nemzetközi tudományos közegnek kínál lehetőséget, már eddig is számos lézeres közbeszerzést és nemzetközi együttműködési megállapodást írtak alá kutatóintézetekkel és egyetemekkel egyaránt. A szegedi lézeres központ egyik kiemelt partnere a Szegedi Tudományegyetem, mellette pedig többek között berlini és belgrádi felsőoktatási intézmények is csatlakoztak az ELI-hez. A koordinációs igazgató hozzátette, a második megvalósítási szakaszban további intézményekkel szeretnének megállapodást kötni.

eli_sajttaj004kf

A második fázisban a technológiai beszerzések, a személyi állomány felvétele és legfontosabb elemként, az építkezés zárul - tudtuk meg

Lehrner Lóránt

ügyvezető igazgatótól. 2017-2018-ban a végre a kutatómunka is elkezdődhet az ELI-ben 110 kutató munkatárs bevonásával. Az igazgató kiemelte, több mint 20 kutatóintézettel és egyetemmel kötöttek partnerkapcsolatot, köszönhetően a user meetingeknek és workhopoknak, melyek során nemcsak a 25 ezer négyzetméteres komplexum működésével ismerkedhettek meg az érdeklődők, hanem a lézeres kutatóközpont is felmérést végezhetett, mire van szüksége a kutatónak Szegeden a munkához.

Immár 160 munkatárssal dolgoznak az előkészületeken, és további 110 kutatót várnak a jövő évben.http://szegedma.hu/?p=595302

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.