Labdarúgás: hiába vezetett, alulmaradt a HFC Dabason

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc_bekescsaba13_gs

Bár az első félidő hajrájában lőtt góllal vezetett a Hódmezővásárhelyi FC a Dabas vendégeként, a hazaiak a második játékrész elején lőtt gyors két góllal megfordították és megnyerték a meccset.

Az otthonában igen masszív Dabas ellen próbált meg kimászni a nehéz helyzetből a Hódmezővásárhelyi FC: a vásárhelyiek remek első félidei játékának és erőfeszítéseinek pedig a szünet előtt lett meg az eredménye, amikor Denis Lazinica mattolta Scheilingert, így szűk előnnyel fordulhatott a vásárhelyi együttes.

A fordulást követően azonban hamar fordult az eredmény is: hat perccel a kezdés után már a Dabasnál volt az előny két bedobás után. Csák előbb egyenlített, majd mindössze kettő perccel később Körmöczy már a vezetést is megszerezte a csapatának egy védelmi megingást kihasználva egy-egy bedobás után, innen pedig hiába küzdött derekasan a HFC, már nem volt visszaút számára, így ismét pont nélkül maradt a HFC.

A Hódmezővásárhelyi FC legközelebb jövő vasárnap a Dunaharaszti vendégeként lép pályára.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 15. forduló

FC Dabas – Hódmezővásárhelyi FC
Dabas, vezette: Urbán Eszter (Mohos Mátyás Tamás, Bornemissza Norbert)
Dabas: Scheilinger – Körmöczy (Bozsik, 72′), Zsolnai, Lázár, Dévai, Takács, Hollauer (Bárányos, 62′), Surányi, Tóth M., Csák (Domonyi, 87′), Komoróczi. Vezetőedző: Honti József.
HFC: Bordás – Komáromi, Tóth I., Tóth J., Faragó, Markovic, Kökény, Lazinica, Tóth A. (Fábián, 75′), Maravic (Bartyik N. 82′), Dordevic. Vezetőedző: Major László.
Gól: Csák (49′), Körmöczy (51′) ill. Lazinica (42′)
Sárga lap: Tóth M. (35′), Dévai (56′), Körmöczy (62′) ill. Faragó (21′), Tóth I. (25′).

Major László: “Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, de egy félidő nem elég. A második félidőben elfáradtunk, elveszítettük a párharcokat. Az első félidő teljesítménye előtt le a kalappal a srácok teljesítménye előtt. Nem vagyok elkeseredve, csináljuk tovább a dolgunkat.”

Bár vezetett, de pont nélkül maradt a HFC Dabason.http://szegedma.hu/?p=587200

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 8.

Előző sztori

Fidesz: a kormány célja a nemzeti és az európai kultúra megőrzése

Következő sztori

Brenzovics László: a kárpátaljai magyarság bebizonyította, hogy képes kiállni saját érdekei mellett